Sarayın Sultanları'ndan kritik galibiyet..

Sakatlıklardan dolayı oldukça eksik ve dar bir rotasyonla mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, haftaiçi oynadığı Euroleague karşılaşmasının ardından TKBL'nin 5. haftasında deplasmanda İstanbul Üniversitesi BGD ile karşılaştı. İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar kampüsündeki Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonunda oynanan ve oldukça çekişmeli geçen maçta rakibini 69-63 mağlup eden takımımız böylece kritik bir galibiyete imza attı. Lindsay Whalen attığı 21 sayı ve son bölümlerde aldığı sorumlulukla galibiyetin mimarı olurken Sarayın Sultanları böylece ligdeki 4. galibiyetini almış oldu.

Takımın istatistiklerine ve performasına bakacak olursak özellikle Lindsay Whalen'ın 10'u son çeyrekte olmak üzere attığı 21 sayı ve gösterdiği winner karakteri oldukça önemliydi. Amerikalı oyun kurucunun takımımız için ne kadar büyük bir kazanım olduğunu buradan da anlayabiliriz. Ayrıca Ann Wauters da pota altında yine verimli bir gün geçirdi. Tecrübeli pivotun attığı 15 sayı Fowles, Nevriye gibi isimlerin olmadığı Sancho'nun da faul problemi yaşadığı bu günde pota altı etkinliğimizi koruyabilmemiz açısından oldukça kritikti. Takım olarak ise en büyük sorunumuz gibi gözüken dış atışlarımızın bugün 2/12 gibi kötü bir oranda kalması bizi hücumda kısıtlayan etkenlerdendi. Bunu topu daha çok içeriye indirerek çözmeye çalışıyoruz ki rakibimizden daha iyi olduğumuz alanda 2 sayılık atışlardı zaten. Serbest atışlarda da %59'da kalmamız bizi skor anlamında eksik bıraktı. Ribaundlarda rakibine 37-35 üstünlük kuran takımımız bulduğu ürettiği sayıların 14'ünü asist üzerinden buldu.

Sarayın Sultanları bu galibiyetle birlikte ligin en zorlu sayılabilecek maçlarından birini kazanmış oldu. Oldukça yakın ve çekişmeli giden bir karşılaşma sonunda olsa da burada önemli olan maçı kazanabilmekti. Hala önemli eksiklerimizin takıma dönmemiş olması bizim de maçlarda hareket alanımızı kısıtlıyor. Takımla çalışmalara başlayan Alba Torrens dönünce mutlaka daha üretken ve önlemi zor bir takım olacağız. Ayrıca Nevriye-Fowles ikilisinin dönmesi de pota altındaki dominasyonumuzu arttıracak. Zaten beklediğimiz isimlerden Whalen'ın takıma katıldıktan sonra yaptığı etki ortada. Diğer geri kalan isimlerin hepsi aynı derecede etki yapamayabilir ama illa ki Ekrem Memnun'un idealindeki seviyeye çıkmamız için bize yardımcı olacaklar. Şimdilik maçları minumum hasarla atlatmak ve takım olma sürecini geçmek daha önemli. Ki şu ana kadar işler iyi gidiyor.

Takımımızdaki isimlerin İstanbul Üniversitesi maçındaki istatistikleri ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş: 1 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, 0/1 şut
Yasemen Saylar:
2 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1/3 şut
 Işıl Alben: 7 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 2/10 şut
Ann Wauters:
15 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, 3 top çalma, 3 blok, 7/10 şut
Lindsay Whalen:
21 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 6/13 şut
Şaziye İvegin:
6 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 2/6 şut
Sancho Lyttle:
8 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 4/8 şut
 Bahar Çağlar: 9 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 4/6 şut

1 yorum:

  1. Şebnem Kimyacıoğlu da 2 yıllık aradan sonra başladığı basketbolda çok iyi bir dönüş başlangıcı yapmıştı. O da birkaç maçtır oynamıyor. Parmağı kırıldı yanılmıyorsam. 1-2 maç özel bandajla denediler ama performans sergileyemeyince hiç oynatılmıyor.
    Nevriye, Alba Torrens, Fowles ve Şebnem takıma girdiklerinde durum çok farklı olacak. Herkes oynamaya başladığında alternatifi bol, savunulması güç, rotasyon sayesinde çok daha az yorulan, daha dirençli, en önemlisi form durumuna göre maçı götürebilecek alternatifler yaratabilecek bir takım olacağız. Yeter ki sakatlarımız biran önce takıma dönebilsin. Ve tabi yenileri eklenmesin.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0