TBL | Son topa değil, ilk çeyreğe kadar..

Eurocup'ta hafta içi Polonya deplasmanından rahat bir galibiyetle dönen Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, Beko Basketbol Ligi'nin 5.haftasında açılış mücadelesinde Erdemirspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 62-85'lik galibiyetle ayrılarak 16 yıl aradan sonra ligde 5/5 yapmış oldu. Beş oyuncunun çift hanelere ulaştığı karşılaşmada en skorer isim 17 sayı ile David Hawkins oldu.

Mücadeleye hücumda çok etkili başlayan Sarı-Kırmızlılar, Milan Macvan ve Jamont Gordon’un önderliğinde art arda basketler bulurken, rakibine de sayı şansı tanımadı ve maça 17-0’lık seri ile başladı. İlk periyotta sadece 10 sayı üretebilen Erdemir, skor anlamında Sean Marshall’ın dışında diğer oyunculardan katkı almakta zorlanınca devreye de 31-44 geride girdi. İkinci yarıda oyunu kontrolü altında tutan konuk ekip, hücumda da top iyi paylaşarak aradaki farkı açtı. Özellikle ribaundlardaki üstünlüğü ile rakibine oyuna yeniden ortak olma şansı tanımayan Galatasaray Medical Park, üçüncü çeyreğine 47-68 önde girdiği karşılaşmanın son periyodunda genç oyuncuları ağırlıklı kadrosuyla mücadele ederken, farkı korumayı başardı ve karşılaşmadan 62-85 galip ayrılmasını bildi.

Zonguldak deplasmanında takım halinde 41 (32 savunma, 9 hücum) ribaundu alan Galatasaray Medical Park hücumda bulduğu 33 basketin 18'ini asist üzerinden buldu. Savunmada rakibini 6 kez top kaybına zorlayan takımımız hücumda da 11 top kaybı yaptı. Üç sayı çizgisinin dışından 7/18 şut isabetiyle oynayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, boyalı bölgeden 26/43 şut isabetiyle oynadı. Karşılaşmada 18 kez serbest atış çizgisine gelen Galatasaray Medical Park bu atışlarda da 16 isabet bularak skor üretti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0