Analiz: Liderin ilk yarı karnesi..

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıda oynadığı 17 maçtan 32 puan çıkartarak en yakın takipçisi Beşiktaş'a iki puan fark atarak ilk yarıyı lider tamamlayan Galatasaray'da rakamların analizi devam ediyor. Süper Lig'de ilk yarıyı istatistik olarak bir çok alanda önde kapatan Fatih Terim'in öğrencileri, kendi içerisindeki istatistiklerde de birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Ligde gol krallığına göz kırpan Umut Bulut ve Burak Yılmaz, ilk yarıda attıkları gollerle Galatasaray'ı liderliğe taşırken, takımımız adına en istikrarlı oyuncu 16 maçta forma giyen Fernando Muslera ve Emmanuel Eboue oldu. Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamlayan Galatasaray'ı istatistiksel olarak mercek altına aldık. Liderin ilk yarı karnesi şu şekilde..


Galatasaray sezonun ilk yarısında 34 gol attı ve 24 gol yedi.

Gol atamadığımız 2 takım;  
  • Orduspor
  • Trabzonspor
Attığımız gollerin dağılımı;  
  • Kasımpaşa'ya 2
  • Beşiktaş'a 3
  • Bursaspor'a 3
  • Antalyaspor'a 4
  • Akhisar Belediyespor'a 3
  • Eskişehirspor'a 1
  • Gençlerbirliği'ne 3
  • Kayserispor'a 3
  • İ.B.Belediyespor'a 3
  • Mersin İ.Yurdu'na 1
  • Karabükspor'a 1
  • Elazığspor'a 1
  • Gaziantepspor'a 1
  • Sivasspor'a 3
  • Fenerbahçe'ye 2 
Gol yemediğimiz 5 takım ise; 
  • Antalyaspor
  • Akhisar Belediyespor 
  • Kayserispor 
  • Elazığspor 
  • Trabzonspor 
Yediğimiz gollerin dağılımı;
  • Kasımpaşa'dan 1
  • Beşiktaş'tan 1
  • Bursaspor'dan 2
  • Orduspor'dan 2 
  • Eskişehirspor'dan 1 
  • Gençlerbirliği'nden 3 
  • İ.B.Belediyespor'dan 1 
  • M.İ.Yurdu'ndan 1 
  • Karabükspor'dan 1 
  • Gaziantepspor'dan 1 
  • Sivasspor'dan 1 
  • Fenerbahçe'den 1
Oyuncularımızın ilk yarı performansları; 
Takımımızın attığı 34 golde en fazla paya sahip olan isim, sezon başında Toulouse'den kiralanan Umut Bulut bulunuyor. Umut attığı 11 golün yanı sıra 14 kez ilk 11'de maça başladı, 2 kez sonradan oyuna girdi, 8 kez de oyundan çıktı ve ilk yarıda toplam 1132 dakika görev aldı, Umut'un bir de sarı kartı bulunuyor. Umut maç başına 33 kez topla oynarken, 200 başarılı pas yaptı, 36 kez kaleye şut çekti ve 27 kez rakip alanda top kaybı yaşadı. Gol krallığında Umut'u yakından takip eden isim ise sezon başında takımımıza dahil olan Burak Yılmaz. Burak ilk yarıda attığı 9 golle birlikte 12 maça ilk 11'de başladı, 3 maça da sonradan dahil oldu ve 1119 dakika görev aldı, Burak ayrıca 17 maçta bir sarı kart gördü. Maç başına ortalama 37 kez topla oynarken, 187 başarılı pas yaptı, 49 kez kaleye şut çekti ve 68 kez rakip alanda top kaybı yaşadı.

Selçuk İnan ve Johan Elmander ise her ne kadar geçen sezondaki formlarından uzak bir performans sergileseler de takımın golcüleri arasında yer almaya bu sezonun ilk yarısında da devam ettiler. Selçuk ve Elmander'in 3'er golü bulunurken Selçuk 15 maça ilk 11 de başladı, Elmander ise 7 maça ilk 11'de başladı, 4 maça da sonradan girdi. Elmander toplam 548 dakika sahada kalırken, Selçuk 1344 dakika sahada kaldı ve 5 kez sarı kart gördü. Selçuk maç başına 82 kez topla oynayarak orta sahamızın bel kemiğini oluştururken, 21 kez kaleye şut çekti, 50 kez rakip atağı durdurdu, 196 kez rakipten top çaldı. Elmander ise 39 kez gol girişiminde bulundu, 21 kez kaleye şut çekti, 111 başarılı pas ve 22 top kaybı yaptı. 

Sezon başında talihsiz bir sakatlık yaşayan ve ilk devreyi kapatmak zorunda kalan Tomas Ujfalusi bu sezon sadece 2 maça ilk 11'de başlayabildi ve 180 dakika sahada kaldı, bunun yanı sıra maç başına 58 kez topla oynadı, 10 kez rakip atağı durdurdu ve oynadığı maçlarda savunmada top kaybı yaşamadı. O'nun yokluğunda büyük umutlarla Gaziantepspor'dan transfer edilen Dany Nounkeu ve Lyon'dan transfer edilen Cristiano Marques Gomes'in ilk yarı performanslarına bakacak olursak; Dany 13 kez kez ilk 11'de maça başladı, 1170 dakika görev aldı ve 2 sarı kartla ilk yarıyı kapattı. Cris ise 9 maça ilk 11'de, 1 maça da oyuncu değişikliğiyle katıldı, 812 dakika sahada kaldı, 3 sarı kart gördü ve Kayserispor karşısında da 1 gole imzasını attı. Ujfalusi'nin yokluğunda usta-çırak eğitimi yarıda kalan Semih Kaya, geçen sezon kaldığı yerden devam etti performansına; 10 maça ilk 11'de başlayan Semih 900 dakika görev aldı ve 1 sarı kart gördü. Oynadığı maçlarda ortalama 55 kez topla oynarken, 51 kez top kesti, 12 kez rakibe müdahelede bulundu, 79 kez rakip atağı durdururken 6 kez top kaybetti. 

Teknik direktörümüzün vazgeçilmezlerinden olan, Galatasaray'da 2. sezonlarını geçiren Fernando Muslera ve Emmanuel Eboue ilk yarıdaki 17 maçın 16'sına ilk 11'de başladı. Eboue 1394 dakika görev alırken 2 maçta oyundan alındı, maç başına ortalama 63 kez topla oynadı, 48 kez top kesti, 16 kez rakibe müdahele edip 62 rakip atağı durdurdu, 4 kez kaleye şut çeken Eboue, 5 kere de savunmada top kaybı yaşadı. Kalecimiz Muslera ise sahada 1439 dakika kaldı, 1 kırmızı kart gördüğü Elazığspor maçının son dakikasında oyundan çıktı. İlk yarıda 18 gol yiyen Muslera'nın kalesine 177 şut çekildi, maç başına ortalama 31 kez topla oynayan Muslera 15 kez kurtarış yaptı ve rakip alana 209 uzun top yolladı. 

Kupa maçlarının yanı sıra Muslera'nın sakatlığında Sivasspor maçına ilk 11'de başlayarak kalemizi koruyan Ufuk Ceylan, sezonun ilk yarısında 90 dakika görev alırken kalesinde 1 gol gördü, 11 pas yaptı, kalesine 17 şut çekilirken, rakip alana 25 kez uzun top yolladı. Yalnız bir maçta görev alabilen diğer oyuncularımız 18 dakika görev aldığı Antalyaspor maçıyla Çağlar Birinci ve 6 dakika görev aldığı Kayserispor maçıyla Ceyhun Gülselam. Çağlar oynadığı maçta ortalama 19 kez topla oynadı, 1 kez rakip atağı durdurdu, 2 kez top kesti ve 1 kez de kaleye şut çekti. Ceyhun ise 3 kez rakipten top çaldı, 1 kez rakip atağı durdurdu ve maç başına ortalama 7 kez topla oynadı. 

Sadece 1'er kere ilk 11 kadrosunda yer alan ve diğer maçlarda sonradan görev alan Engin Baytar, Sabri Sarıoğlu ve Sercan Yıldırım'ın ilk yarı performanslarına bakacak olursak;
Engin 1 maça ilk 11'de başladı, 3 maça sonradan dahil oldu ve 1 kez oyundan alındı, böylece toplam 163 dakika sahada kaldı. Görev aldığı sürelerde 1 kez kaleye şutu bulunan Engin, 6 kez rakip atağı durdurdu, 19 kez rakipten top çaldı, maç başına ortalama 65 kez topla oynadı. 1 maça ilk 11'de başlayan, 2 maça sonradan giren Sabri toplam 113 dakika görev aldığı maçlarda 1 kez top kesti, 2 kez rakibe müdahele etti, 4 kez rakipten top çaldı ve maç başına ortalama 69 kez topla oynadı. İlk 11'de başladığı Akhisar Belediyespor maçında bir golü bulunan Sercan, 2 maça da sonradan dahil oldu, 1 kez oyundan alındı ve toplam 88 dakika sahada kaldı. Bu süre boyunca ortalama 29 kez topla oynayan Sercan, 1 kez kaleye şut çekti, 16 başarılı pas yaptı ve rakip alanda 5 kez top kaybı yaşadı. 

14'er maçta görev alan Hamit Altıntop ve Felipe Melo'nun ilk yarı performansları;
Sezon başında yaşanan kıran kırana bir rekabet sonrası tercihini Galatasaray'dan yana kullanarak sarı kırmızı formayı giyen Hamit görev aldığı 14 maçın 14'üne de ilk 11'de başlarken, 8 kez oyundan alındı, 3 kez sarı kart gördü ve 1059 dakika sahada kaldı. Oynadığı süre boyunca maç başına ortalama 68 kez topla oynayan, 18 kez kaleye şut çelen, 31 kez rakip atağı durduran Hamit, 127 kez de rakipten top çaldı. Geçen sezonki harika performansıyla taraftar desteğini de yanına alarak transfer zamanında yönetime epey bir zorluk çıkaran ve kiralamanın ne kadar da doğru bir tercih olduğunu bu sezon ilk yarıdaki performansıyla bizlere ispatlayan Melo 14 maçın 12'sine ilk 11'de başladı, 2'sine de sonradan dahil oldu, toplam 1014 dakika oyunda kaldı, 4 kez oyundan alındı, 5 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Oynadığı maç başına ortalama 75 kez topla oynayan Melo, 15 kez kaleye şut çekti, rakip atağı 47 kez durdurdu, 31 kez de ceza alınana top attı ve en önemlisi Elazığspor maçında kırmızı kart gören kalecimiz Muslera'nın yerine kaleye geçerek bir penaltı kurtardı. 

Geçen sezon bekleneni veremeyen ve takımın zayıf halkalarından olan, bu sezon Fatih Terim'in "yeni projesi" olarak sol bek mevkisinde adeta baştan yaratılan Albert Riera Ortega, 9 maça ilk 11'de başladı, 1 maça da sonradan girdi ve 818 dakika görev aldığı maçlarda 1 sarı kart gördü. Maç başına ortalama 67 kez topla oynayan Riera 74 kez hücum bölgesine pas gönderdi, 29 rakip atağı durdurdu, 34 kez ceza alanına top gönderdi ve 143 kez rakipten top çaldı. 10 maçta görev alan bir diğer oyuncumuz da geçen sezon yaşadığı büyük sakatlık sonrası geri dönüşte iyi sinyaller veren Yekta Kurtuluş oldu. 5 maça ilk 11'de başlayan Yekta 5 maça da sonradan girdi, 2 ke de oyundan alındı ve toplam 533 dakika görev aldı. Oynadığı maçlarda ortalama 70 pası bulunan Yekta 50 kez hücum bölgesine pas, 27 kez de ceza alanına top gönderdi ve 18 rakip atağa engel oldu, Elazığspor maçında attığı golle takımımızın maçı 1-0 kazanmasını sağlayan Yekta, o maçta Melo ile birlikte takımımızı ipten alan oyuncumuz oldu. 

Geçen sezon Kayserispor'daki performansıyla ligin flash isimlerinden olan, büyük umutlarla ve kendi adına yaptığı fedakarlıklarla Galatasaray formasına kavuşan Nordin Amrabat, her ne kadar fiyat/performans oranı olarak bekleneni veremese de oynadığı çoğu maçın hakkını verenlerdendi sezonun ilk yarısında. 10 maça ilk 11'de, 7 maça da değişiklikle birlikte başlayan Amrabat 7 maçta da oyundan alınarak toplam 954 dakika görev aldı. Oynadığı maçlarda ortalama 50 pasla oynadı, 2 kez sarı kart gördü. 91 kere hücum bölgesine pas attı, 27 rakip atağı durdurdu, 111 kez ceza alanına top gönderdi ve Antalyaspor maçında bir gole adını yazdırdı. 

8'er maça ilk 11'de başlayan Emre Çolak ve Hakan Kadir Balta'nın ilk yarı performanslarına bakarsak;
Emre 8 maça ilk 11'de, 7 maça da değişiklik sonrası başladı, 4 kez oyundan alındı, 772 dakika sahada kaldı ve 2 kez sarı kart gördü. Bu süre boyunca maç başına ortalama 62 pasla oynadı, 17 kez kaleye şut çekti, 21 rakip atağı durdurdu ve 79 kez hücum bölgesine pas yaptı. Hakan ise 8 maça ilk 11'de başlarken 1 maça da sonradan dahil oldu, 1 maçta da oyundan alınarak 714 dakika sahada kaldığı süre boyunca 1 kez kaleye şut çekti, 10 kez rakibe müdahelede bulundu ve 49 rakip atağa engel oldu. 30 kez top kesti, maç başına ortalama 69 pasla oynadı. 4 sarı kartı bulunan Hakan ayrıca 3-2 geri düştüğümüz Gençlerbirliği maçının 86. dakikasında takımımıza beraberliği ve 1 puanı getiren golü attı. 

Şampiyonlar Ligi'nde takımımıza Braga karşısında galibiyeti ve dolayısıyla turu getiren golü atan Aydın Yılmaz'ın bu sezon ligde henüz golü bulunmuyor. Aydın 3 maça ilk 11'de başladı, 9 maça sonradan dahil oldu, 3 kez de oyundan alındı ve 550 dakika görev aldı. Oynadığı maçlarda 5 kez kaleye şu çeken Aydın, maç başına ortalama 56 pasla oynadı, 7 kez rakip atağı durdurdu, hücumda 50 pas yaptı ve ceza alanına 30 top yolladı, 1 kez de sarı kart gördü. 

 Takımımız ligin ilk yarısında oynadığı maçların; 
  • %53'ünden (9maç) galip, 
  • %35'inden (6maç) berabere, 
  • %12'sinden(2maç) ise mağlup olarak ayrıldı.
Galip geldiğimiz maçlar;
  • 20.08.2012 Galatasaray 2 - 1 Kasımpaşa (IY 1-0)
  • 02.09.2012 Galatasaray 3 - 2 Bursaspor (IY 1-0)
  • 15.09.2012 Antalyaspor 0 - 4 Galatasaray (IY 0-2)
  • 23.09.2012 Galatasaray 3 - 0 Akhisar Belediyespor (IY 2-0) 
  • 27.10.2012 Galatasaray 3 - 0 Kayserispor (IY 3-0) 
  • 02.11.2012 İ.B.Belediyespor 1 - 3 Galatasaray (IY 0-2) 
  • 24.11.2012 Elazığspor 0 - 1 Galatasaray (IY 0-0) 
  • 08.12.2012 Sivasspor 1 - 3 Galatasaray (IY 1-2) 
  • 16.12.2012 Galatasaray 2 - 1 Fenerbahçe (IY 2-1) 
Berabere biten maçlar; 
  • 26.08.2012 Beşiktaş 3 - 3 Galatasaray (IY 2-2) 
  • 06.10.2012 Galatasaray 1 - 1 Eskişehirspor (IY 0-0) 
  • 19.10.2012 Gençlerbirliği 3 - 3 Galatasaray (IY 1-0) 
  • 11.11.2012 M. İdman Yurdu 1 - 1 Galatasaray (IY 0-0) 
  • 23.12.2012 Trabzonspor 0 - 0 Galatasaray (IY 0-0) 
  • 30.11.2012 Galatasaray 1 - 1 Gaziantepspor (IY 0-0) 
Mağlup olduğumuz maçlar; 
  • 28.09.2012 Orduspor 2 - 0 Galatasaray (IY 1-0) 
  • 16.11.2012 Galatasaray 1 - 3 Karabükspor (IY 1-2) 
Gollerimizin atıldığı dakikalara göre dağılımları;
  • 1-15 dakikalar arası: 5 gol (%15)
  • 16-30 dakikalar arası: 3 gol (%9)
  • 31-45 dakikalar arası: 10 gol (%29)
  • 46-60 dakikalar arası: 8 gol (%24) 
  • 61-75 dakikalar arası: 2 gol (%6) 
  • 76-90 dakikalar arası: 6 gol (%18) 
Atılan gollerimizden 11'i takımımız skor olarak öndeyken, 16'sı berabereyken ve 7'si de gerideyken atıldı. 

Galatasaray ilk yarı itibariyle 50 isabetli şut/125 şut denemesi deplasmanda kaleye en çok şut çeken takım oldu. 

Takımımız 3.haftada oturduğu liderlik koltuğundan hiç inmedi ve ilk yarıyı lider tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0