CEV Şampiyonlar Ligi | Yamamay ile hesap kesildi!

CEV Şampiyonlar Ligi'nde kulüp tarihinde ilk kez mücadele eden Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, geçtiğimiz sezon CEV Cup'ta finalde kaybettiği İtalyan ekibi Yamamay Busto Arsizio'yu evinde ağırladı. Rakibi karşısında liderlik mücadelesi veren ve 3-1'lik skorla galip ayrılması durumunda grupta liderliğini garantileyecek olan Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada İtalyan rakibi Yamamay Busto Arsizio karşısında sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak puanını 12'e yükseltti ve grupta liderliğini sürdürdü.

Geçtiğimiz sezon Dragan Nesic yönetiminde CEV Cup'ta final oynama başarısı gösteren ve İtalyan takımı Yamamay Busto Arsizio ile final turunda karşılaşan Galatasaray kadın voleybol takımı ilk maçı kazanmasına karşın, ikinci maçta ve altın sette rakibine kaybederken kulüp tarihinde voleybolda ilk kez Avrupa Kupası kazanma şansını da kaçırmıştı. Sezon başında CEV tarafından wild-cardla birlikte Şampiyonlar Ligi'ne davet edilen Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı aynı grupta yer aldığı İtalyan rakibiyle olan hesabını dün oynanılan karşılaşmayla birlikte kapatmış oldu. Grubunda liderliğini devam ettiren Massimo Barbolini'nin öğrencileri, hatırlanacağı üzere grupta oynadığı ilk maçlarda Yamamay Busto Arsizio deplasmanında sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başarmış ve gelecek günler adına mesaj vermeyi başarmıştı.

Yeni transfer Japon libero Yuko Sano'nun da forma giydiği karşılaşmada rakibi karşısında ilk seti 23-25 kaybeden Galatasaray Daikin, karşılaşmanın ikinci ve üçüncü setinde oyuna ağırlığını koyarak 25-18 ve 25-19'luk set sonuçlarıyla setlerde skoru 2-1'e getirmeyi başardı. Karşılaşmanın dördüncü setinde ise rakibine 25-19'luk skorla seti kaybeden Galatasaray Daikin, müthiş bir çekişmenin sahne olduğu tie-break setinde rakibine 15-13 üstünlük kurmayı başardı ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak puanını 12'e yükseltti. İtalyan rakibi karşısında aldığı bu galibiyetle birlikte gruptan çıkmayı garantileyen Galatasaray Daikin kadın voleybol takımında en skorer isim 28 sayı ile oynayan Rosir Calderon olurken, 23 sayı ile Neriman Özsoy galibiyette büyük pay sahibi oldu. Çok kritik noktalarda, çok zor pozisyonlarda topu oyunun içinde tutmayı başaran Sano ve takımı saha içerisinde bir general gibi yöneten Lo Bianco'nun da galibiyette pay sahibi olduğunu eklemekte fayda var.

Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, CEV Şampiyonlar Ligi'nde son maçını Fransız temsilcisi ASPTT Mulhouse karşısında deplasmanda oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0