Maça Doğru | Banvit - Galatasaray Medical Park

Beko Basketbol Ligi'nin 13.Haftası'nda Galatasaray Medical Park, ligin güçlü ekiplerinden Banvit'e deplasmanda konuk oluyor. Ligin en zorlu deplasmanlarından biri olarak kabul edilebilecek bu maçta zirve yarışındaki bir rakibiyle karşılaşacak olan takımımız rakibini yenip puan tablosunda galibiyet farkıyla öne geçme amacında olacak. Zaten var olan eksikler ve transferlerin de henüz yapılamaması üstüne bir de bu maçta Hawkins'in iğneyle oynayacak durumda olması maçı zorlaştıran bir etken olarak dikkat çekiyor. Pazar günü saat 14:00'te başlayacak ve Lig TV 3'ten naklen yayınlanacak maç öncesi iki takımın son durumları ise şu şekilde:

Galatasaray Medical Park son olarak kendi evinde Royal Halı Gaziantep BŞB'ni ağırlamış ve rakibini rahat bir oyun sonucunda mağlup ederek ligde 10. galibiyetini almıştı. Takımımızda son haftalarda özellikle oyun anlamında bir düşüş olduğunu söylemek mümkün. Bunun en temel sebebi ise şüphesiz yaşadığımız kadrosal zaafiyetler. Domercant ve Göksenin'in yokluğuna bir de bireysel performansların biraz aşağı inmesi eklenince oyunumuzda da bir düşüş gözlemledik. Bu düşüşün zorlu fikstürle birleşince Karşıyaka, Donetsk, Fenerbahçe Ülker gibi maçlarda mağlubiyet getirdiğini de gördük. Tabi bu mağlubiyetlerin hiçbiri farklı mağlubiyetler olmadı ve zaten zorlu karşılaşmalardı, ama sezon başındaki halimizle bu maçlarda 3/3 de yapabilirdik. Bahsedilen kadrosal zaafiyeti giderme anlamında yapılması düşünülen Arroyo transferi tüm çalkantılı sürece rağmen yakın gözükürken belki devamında bir hamle daha gelecek. Tabi bu durum Banvit maçında bir etki yaratamayacak ama en azından Ataman'ın moral-motivasyonunu yukarı çekmesi açısından bile olumlu bir durum olarak değerlendirilebilir. Kaptan David Hawkins ise aşil tendonundaki ağrıdan dolayı birkaç gündür sıkıntı çekse de Banvit karşısında ağrı kesiciyle oynayacak. Onun bu haliyle göstereceği performans yine bizim için kritik noktalardan biri olarak öne çıkıyor.

İstatistiksel anlamda şu ana kadar gösterdiğimiz performanslara da bakacak olursak takım anlamında ligin en az sayı yiyen takımı olarak savunmamızla dikkat çekiyoruz. Maç başına rakiplerine sadece 66 sayı atma imkanı tanıyan takımımız bu istatistikle ligin zirvesinde yer alıyorlar. Ancak son haftalardaki düşüşün de etkisiyle diğer alanlarda gerilemiş durumdayız. Uzun süre ligin en skoreri de olmayı başaran Galatasaray MP bu alanda maç başına attığı 79.2 sayıyla 6.lığa kadar düşmüş durumda. Maç başına 36.5 ribaund alan takımımız ürettiği basketlerin ortalama 16.8'ini ise asist üzerinden bulmayı başardı. İki sayılık atışları %54.5 ile atarken üç sayılık atışlardaysa %36'lık bir isabet oranı tutturduk. Bireysel anlamda David Hawkins 13.2 sayıyla takımın en skoreri olurken Macvan da ortalama 10 sayılık bir katkı verdi. Furkan Aldemir maç başına 6.9 ribaund alarak bu alanda takımımızın en çok öne çıkan ismi oldu. Asistlerdeyse yine Hawkins 3.3 ortalamayla başı çekerken Ender 3.2, Jamont Gordon ise 3 ortalamalarla topa yön veren isimler oldular.

LİGİN İSTİKRAR ABİDESİ: BANVİT
Banvit şüphesiz bu ligin en istikrarlı takımı. Orhun Ene'yle yıllardır yakaladıkları çizgiyi bozmadan ilerleyebildiler. Belki bu istikrarı bir üst seviyeye çıkaracak hamleyi ne ligde ne de Eurocup'ta gösteremediler ama bu sezonki halleriyle yavaş yavaş oralara gelmek istediklerini belli ediyorlar. Sezon başında kadrosuna Sammy Mejia gibi çok özel bir ismi katan Banvit'in özellikle yabancı rotasyonundaki elemanlarının dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Chuck Davis, Kalin Lucas, Vladimir Stimac gibi isimlerle uzun süredir sahip oldukları sistemlerini işletmeye çalışan Bandırma temsilcisi ligde şu ana kadar sadece Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'e kaybederken evinde oynadığı bütün maçları ise kazanma başarısı gösterdi. Eurocup'ta ise gruplarında İspanyol temsilcisi Valencia'nın ardından ikinci sırayı alan Banvit bu arenada da yoluna devam etme başarısı gösterdi. 

İstatistiksel olarak bakıldığında Banvit'in ligde herhangi bir konuda en iyi olmadığını gözlemledik. Maç başına 80.2 sayı atarak ligin en skorer 4. takımı olan Banvit potasında gördüğü ortalama 72 sayıyla ise zirve yarışındaki ekipler arasında en sonda yer aldı. Maç başına 38.8 ribaund alarak bu alanda Aliağa'nın ardından 2. sırada yer alırlarken 2 sayılık atışlarda %53, 3 sayılık atışlardaysa %35.6'lık isabet yüzdeleri yakaladılar. Bireysel anlamda incelendiğinde Sammy Mejia ve Chuck Davis 13'er sayı ortalamayla bu alanda ön plana çıkarlarken ribaundlarda ise Vladimir Stimac maç başına 8.8 ribaund çekti. Sammy Mejia ortalama 5 ribaundla burada da ilk 2'ye girerken aynı zamanda maç başına 2.8 asistle takımın en asistçisi oldu. Kalin Lucas 2.5 ve Chuck Davis de 2.4 asist ortalamayla bu anlamda takımı taşıyan isimler arasında yer almayı başardılar.

Banvit maçı şüphesiz normal sezonun en zorlu maçlarından biri olacak. Zaten iyi bir takım olan Banvit özellikle kendi evinde daha iyi oynuyor. Tabi yıllardır aşamadıkları hedef maç kazanma problemi var ve bu maçta da bunun sürmesini dileyeceğiz. Zira halihazırdaki eksiklerimizle birlikte Hawkins'in sakat sakat oynayacak olması ve Gordon'ın bir süredir onu rahatsız eden kolundaki ödem işleri bizim adımıza zorlaştırıyor. Bu sebepten Ender, Cenk, Engin gibi yerli dış oyuncuların bu maçta gösterecekleri performanslar önem kazanıyor. Ender ve Cenk daha önceki maçlarda bunu zaman zaman sağlayabildiler, umarız ki Engin de benzer bir çizgiyi Banvit karşısında yakalar. Ve son olarak geçen sezon Shipp'i kaybettiğimiz bu sezonsa Domercant'in o ilk sakatlığını yaşadığı Kara Ali Acar Salonu'nda başka kayıp vermeden İstanbul'a dönebiliriz. Aman diyelim...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0