ELW | Grubu ikinci sırada tamamlıyoruz..

Galatasaray kadın basketbol takımı mütevazi kadrosuyla mutlak başarı hedefiyle yola çıktığı Euroleague Women'da yer aldığı C Grubu son maçında deplasmanda UMMC Ekaterinburg'a mağlup oldu. DIVS Sport Hall'da oynanan karşılaşmada rakibine karşı ilk yarıda gayet iyi bir performans gösteren takımımız ikinci yarıda ise çok zıt bir karakter çizdiği mücadeleden 61-45 mağlup ayrılarak grubu Ekaterinburg'un arkasında 2. sırada tamamladı. Bireysel anlamda Sancho Lylttle 12 sayı - 6 ribaundla en verimli oyuncumuz oldu.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmak lazım. İlk yarıda Euroleague'in favorisi olan rakibine karşı müthiş savunma yapan takımımız hücumdaysa kendi düzenlerinden kopmadı. Ancak hem dışarıdan bir skor tehdidi oluşturamamamız hem de bulduğumuz bazı çok kolay pozisyonları değerlendiremediğimizden ötürü devreye ancak 3 sayı farkla 25-28 önde girebildik. İkinci yarıdaysa herşey değişti. Hücumdaki hareketliliğimiz ve topu iyi çeviren yapımızdan uzaklaşıp durağanlaştık. Savunmada ise hücumun da kitlenmesinden ötürü direncimiz ideal seviyenin altına düştü ve rakip burada kalitesini gösterip cezayı kesti. Çok kısa sürede fark açılırken maç sonunda 61-45 mağlup olduk. İlk yarıdaki genel performansımız çok iyiydi. Ancak işin hücum kısmında kısıtlı bir takım oluşumuzdan ötürü savunmadaki emeğin karşılığını tam olarak alıp farkı açamadık. Ve ikinci yarıda hücumda potansiyel eksikliğimizden de öte kendi tarzımız olan hareketli hücumları kaybetmemiz oyundan düşmemize sebep oldu. İkinci devrenin tamamında sadece 17 sayı atabildik. Ve bizi böyle yakalayan bu güçlü rakip Taurasi liderliğinde kısa sürede üstünlüğü ele alıp farkı açtı. Üç sayılık atışlarda rakibimiz 6/13'le isabet sağlarken biz 1/12 atabildik. Oyunda en temel farkı da bu yarattı zaten... 

UMMC Ekaterinburg'a deplasmanda kaybetmek anormal bir durum değil. Şu an ELW'nin favorisi olduklarını  söylemek mümkün. Ancak ne olursa olsun ikinci yarıda oyunun içinde bu kadar kitlenmemiz eksik kalan bir nokta oldu. Bu bölümde biraz daha direnç gösterebilmeliydik. Bireysel anlamda da tek başına ekstra şeyler yapabilecek bir oyuncu olmadığı için düzenlerimizi işletemeyişimiz farklı mağlubiyeti getirdi. Eğer bu karşılaşmayı 2 ya da daha farklı kazansaydık, grubu Ekaterinburg'un üstünde lider tamamlayacaktık. Bu mağlubiyet sonrasında 2. olarak çıktığımız bu grup aşamasının ardından 2. turda USK Prague ile karşılaşacağız. Eğer o turu geçersek Ekaterinburg'un ev sahipliği yapacağı F-8'e kalmayı başaracağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0