Lindsey Harding resmen Galatasaray'da..

Galatasaray kadın basketbol takımı, geçtiğimiz haftasonu yaşadığı olaylar sonrasında kadrosuna takviye yaptı ve Euroleague için transferin kapanış gününde oyun kurucu Lindsey Harding'le anlaştı. En son olarak WNBA takımlarından Atlanta Dream formasını giymekte olan ama önümüzdeki sezon için Los Angeles Sparks ile anlaşma sağlayan tecrübeli oyuncu Avrupa sezonu için ise henüz kimseyle anlaşmamıştı. 28 yaşındaki Lindsey'le sezon sonuna kadar sözleşme imzalanırken ismini FIBA'ya bildirebileceğimiz için ELW'de de ondan faydalanabileceğiz.


Lindsey Harding, 12 Haziran 1984 tarihinde Alabama eyaletinin Mobile kentinde dünyaya geldi. Amerika'nın en büyük şehirlerinden biri olan Houston'da büyüyüp yetişirken basketbol oynamaya ise 7. sınıfta başladı. İlk olarak atletizmle spora başlamış olsa da antrenörlerinin tavsiyesiyle basketbola geçiş yaptı ve kendini bu alanda geliştirdi. Kolej yıllarını Duke Üniversitesi'nde geçirip burada oldukça görkemli istatistikler yakalarken Duke tarihinde forması emekli edilen 2 oyuncudan biri olmayı başardı. İlk 2 yılında oldukça umut vaad eden bir başlangıç yapıp 2003'te yılın çaylağı seçilirken, 2004-05 sezonunu ise takım kurallarını ihlal etmekten ötürü cezalı geçirdi ve oynayamadı. Ancak sonraki sezonki dönüşü oldukça parlak olurken geri kalan 2 yılında da oldukça iyi bir performans gösterip kolej tarihinde 1000 sayı - 500 ribaund - 500 asist - 250 top çalmayı geçen 6. oyuncu oldu. (128 maç / 1298 sayı - 565 ribaund - 579 asist - 296 top çalma) Ancak tüm bu etkileyici istatistiklere rağmen kolej kariyerinin son maçı onun ve takımı açısından hayal kırıklığıyla bitti. Duke'la birlikte NCAA Sweet 16'da, Rutgers'a karşı oynayıp takımı 1 sayı gerideyken 0.1 saniye kala serbest atış çizgisine geldi. Ancak burada 0/2 atınca takımı bu maçı kaybederek elendi ve bu da onun kolej kariyerinin son maçı oldu.


Üniversite yıllarında aynı zamanda Sosyoloji ve Pazarlama bölümlerini okuyan Lindsey, katıldığı 2007 draftlarında Phoenix Mercury tarafından 1.sırada seçildi. Ancak bunun hemen ardından Minnesota Lynx'e takas edilirek Lynx'in ilk 5'teki oyun kurucusu haline geldi. 2007 yılındaki sezona iyi bir başlangıç yapıp ilk 20 maçın 19'una ilk 5'te çıksa da sol dizinde yaşadığı sakatlığın ardından sezonun kapamak zorunda kaldı. Ancak yine de yılın en iyi çaylak beşi'ne seçilmeyi başardı. İkinci sezonu ise sakatlığından dönüşünün de etkisiyle çok parlak geçmezken maç başına 6.4 sayı - 3.2 asist ortalamalarıyla bitti. Buradaki 2 sezonunun ardından takımı tarafından Washington Mystics'e takas edildi. Mystics'de yeniden kendini bulurken sezonu toplamda 12.8 sayı - 4 ribaund - 4.5 asistle tamamladı. Bir sonraki yılda da kaldığı yerden devam edip takımının normal sezonda Doğu Konferansı'nı 1. bitirmesinde büyük katkıları olurken aynı zamanda 2010 WNBA All-Star'ına da seçildi. Bu başarılı sezonların ardından Atlanta Dream onu takas edebilmek için Kenny Miller, Ta'Shia Phillips ve ilk turdan takas hakkını kullandı. Buradaki ilk sezonunda %45'le şut atan Lindsey 10.5 sayı - 3.2 ribaund - 4.8 asist ortalamalarını tutturarak çizgisini korumuş oldu. Son olarak 2012 sezonunu yine Atlanta Dream'de geçirirken takımının play-off'lara gelmesinde yine büyük etkisi vardı. Ve play-offlarda da 38 dakika ortalamayla oynarken 19 sayı - 4.7 ribaund - 5.3 asist - 2.7 top çalma gibi istatistikler yakaladı. Ancak  yarı final serisinde Atlanta Dream 3 maç sonunda Indiana Fever'e elenince onun için bu sezon da bitmiş oldu. 

WHALEN'E GÖRE DAHA BİREYSEL
Harding'in kolej ve WNBA kariyerlerini böyle özetlemek mümkün. Avrupa'da daha önce TEO Vilnius ve Dynamo Kursk formaları da giyen 1.73 boyundaki oyun kurucunun takımdan alacaklarını temin edemediği gerekçesiyle ayrılan Lindsay Whalen'a göre daha farklı özellikleri olduğunu söyleyebiliriz. Whalen'ın takımın başantrenörü Ekrem Memnun'un sistematik basketbol anlayışında hücum düzenlerinin işlemesi açısından oldukça önemli bir yeri vardı. Harding ise her ne kadar asist ortalamaları çoğu zaman fena sayılmayacak rakamlarda olsa da takımı ve oyunu yönlendirmekten daha çok bireysellik üzerinden birşeyler yaratabilecek bir havada. Tabi kendini bu sistemin içine adapte edebilirse o zaman bu bizim avantajımıza olur. Ayrıca dış atışlarda daha aktif bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Belki çok yüzdeli atan bir isim değil ama en azından deneyen bir isim. Bu da bize farklı bir hücum opsiyonu sağlayabilir. Savunmada ise fiziksel ve atletik avantajlarından ötürü bizim agresif yapımıza katacağı önemli şeyler olacağını söyleyebiliriz. İşin bu tarafında kayıptan çok kazancımız var. 

Lindsey Harding, transferin son gününde kadromuza katıldı. Açıkçası kötü bir transfer diyemeyiz tabi, ancak Whalen'ın hücumu kısıtlı olan takımı yönetme konusunda oldukça kritik bir rolü vardı. Harding'den tam olarak aynı şeyi beklemek doğru olmayacak belki ama onun da kendi özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışacağız. Bu da bize hücumda belki biraz daha dengesiz bir görüntü kazandırabilir. Tabi söylediğimiz gibi bunu belli oranda avantaja da çevirebiliriz ama keşke Whalen geri getirilebilseydi diyoruz çünkü takımın kazandığı alışkanlıkları değiştirmesi kolay olmayacak. Tabi topu kullanma ve yönlendirme anlamında form tutmuş bir Alba Torrens'in burada biraz da olsa bizi rahatlatma ihtimali var, bunu da söyleyelim. Murphy'nin de olası takıma katılışı bize katkı verebilecek bir hamle ama tek başına Whalen <-> Harding değişiminden karlı çıktığımızı söyleyemeyeceğim. Belki hedeflerimizi tamamen kaybetmiş olmayacağız ama oyun kurucu anlamında bir parça güç kaybettiğimiz de gerçek... 

Lindsey Harding'e FCN Blog olarak hoşgeldin diyor ve formamız altında başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0