AVL | 3'te 3..

Acıbadem Voleybol Ligi'nde normal sezonun 19.haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmadan tie-break seti sonunda 3-2 galip ayrıldı. Ezeli rakibi karşısında ilk seti 25-23 kazanan takımımız ikinci ve üçüncü seti rakibine kaybedince setlerde 2-1 geriye düştü. Dördüncü sette 25-20'lik üstünlükle ayrılan Massimo Barbolini'nin öğrencileri, 15 sayı üzerinden oynanılan tie-break setine kötü başlamasına rağmen iyi bitirdi ve sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılarak, ezeli rakibi karşısında bu sezon oynadığı 3.maçından da galibiyetle ayrılmış oldu. Maçın yıldızı hücumda 31 sayı üreten Rosir Calderon Diaz olurken, genç oyuncumuz Neriman Özsoy karşılaşmayı 22 sayı ile tamamladı ve galibiyette büyük bir rol oynadı. Takımımız bu galibiyetle normal sezonu 3.sırada tamamlamayı garantilemiş oldu.
Maç yazısı: Voleybolunsesi.com
Fenerbahçe, taraftarlarının salona alınmadığı maça iyi başlayan takım olurken ilk teknik molayı 6:8, ikincisini ise 15:16 önde geçti. Servis baskısını arttırarak rakibini hataya zorlayan ev sahibi Galatasaray Daikin skoru 18’de eşitlerken 22:22’de iki basit hata yapan rakibi karşısında set için iki kez servis kullandı. İlk puanı çeviren sarı kanarya, rakibini yakalama şansı bulduysa da Koreli yıldızı Kim Yeon Koung geri hücumda topu auta vurdu ve seti 25:23 GS Daikin kazandı. 

İlk sete olduğu gibi ikinci sete de hızlı başlayan sarı lacivertliler oldu ve ilk aray önde girdi 5:8. Üstünlüğünü arttıran konuk takım (5:12) karşısında her iki molasını da kullanan GS Daikin antrenörü Massimo Barbolini, bu hareketinin karşılığını fazlasıyla aldı ve ev sahibi takım bir anda eşitliği yakaladı 12:12. İkinci teknik molada Fenerbahçe önde olsa da (15:16) GS Daikin oyunu bırakmadı ve setin sonları inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu. Her iki takım da son ana kadar varını yoğunu ortaya koyarken, Amerikalı pasörü Lindsay Berg’in inanılmaz defansını tamamlayan kaptan Seda Tokatlıoğlu, seti takımına kazandırdı 28:30. 

Galatasaray Daikin üçüncü setin başında daha iyi olan taraftı ve ilk teknik molaya 8:6 önde girdi. Ancak kazandığı zor set sonrası moral bulan Fenerbahçe çabuk geri döndü ve ikinci arada üstünlüğü ele geçirdi 14:16. GS Daikin 17:21’de ikinci molasını da kullandı ve bu mola sonrasında takım yeniden canlandı. Skor 22’de kilitlendiğinde iki basit hata yapan ev sahibi, 23:24’te Koreli Kim’in 4 numaradan vurduğu smaca engel olamadı ve seti 23:25 kazanan Fenerbahçe setlerde 1-2 öne geçti. 

Diğer setlerde olduğu gibi dördüncü set de dengeli başlarken 10’dan sonra temposunu arttıran GS Daikin bir anda farkı açtı 14:10. İkinci teknik molaya kadar farkı bir kez daha eriten konuk ekip 16:15’ten sonra hücumda top öldürmekte zorlanınca, GS Daikin maçtaki en kolay seti 25:20 kazandı.

GS Daikin tie break setine kötü başlasa da 1:3’ten sonra toparlanarak üstünlüğü ele geçirdi ve saha değişimi 8:6’da yapıldı. Setin sonuna dek temposunu koruyan Cimbom, seti 15:12, maçı da 3-2 kazanarak 2 puanın sahibi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0