BBL | Yenilmez Armada seriye bağladı..

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftası'nda başkent deplasmanında TED Kolejliler'e konuk olan Galatasaray Medical Park maçı 94-86'lık skorla kazanmayı başardı. TOBB Spor Salonu'nda oynanan mücadelede rakibini özellikle ikinci yarıdaki üstün oyunuyla mağlup eden takımımız böylece ligde üst üste 8. galibiyetini almış oldu. Ender Arslan ortaya koyduğu 25 sayılık performansla maçın yıldızı olurken Jamont Gordon da 17 sayıyla skora destek verdi. 

Maça özellikle Gordon&Ender ikilisinin bireysel yaratıcılıkları üzerinden oynayarak başladık. Bu ikili ilk çeyreği domine ederken bulduğumuz 24 sayının 22 sayısına imza attı, ancak savunma direncimiz tam olarak istediğimiz seviyeye çıkmayınca bu bölümü 20-24 ile geçebildik. İkinci periyotta savunmamız yine tam olarak istenilen düzeyde değildi. Rakipte Vanja Plisnic çok kısa sürede takımına önemli skor katkısı sağlarken biz ise skora Arroyo ile tutunduk ve devreye 47-48 önde gittik. Maçın üçüncü çeyreği farkı esas anlamda yarattığımız bölümdü. Hücumda üretkenliğimiz düşmezken pota altını da biraz daha fazla kullandık, savunmamız ise ideale yakın bir görüntü çizince farkı 10 sayı civarına çekip bu bölümü 64-74 önde geçtik. Son 10 dakikalık bölümde ise kontrolü elimizde tuttuğumuz gözlemlendi. Fark zaman zaman 15'e yaklaşsa da TED Kolejliler bunu 7-8'lere de indirmeyi başardı. Ancak tüm bu iniş çıkışlar süresince sonlarda Macvan'ın da devreye girmesiyle birlikte hata yapmadık ve maçtan 86-94'lük skorluk üstünlükle ayrılarak ligde bu sezon 18. galibiyetimize imzamızı attık.

Ankara deplasmanında takımın özellikle hücumda rahat ve skora kolay giden bir yapıda olduğunu gördük. Tabi bu TED Kolejliler'in oyun tarzıyla da alakalı, zira onlar çok atıp çok yiyen bir takım görüntüsündeler genel olarak. Ve bu maçta onların gereğinden çok atmasına da izin verdik belki, ama bizim de hücumda gösterdiğimiz performans savunmadaki eksikliklerimizi göz ardı etmemizi sağlayabilir. Çünkü maç içinde kontrolü hemen hemen hiç kaybetmedik. Sahaiçi isabet yüzdesi olarak %55.5'i tutturmamız ne kadar verimli hücum ettiğimizin bir göstergesiydi. Ayrıca toplam 16 asist ürettik bu maçta. Belki 94 sayı attığımız bir maç için az gibi gözükebilir ama Ender, Gordon, Arroyo gibi isimlerin bireysel yaratıcılıklarını ön plana çıkardığımız bir günde bu da normal sayılır. Ender Arslan 8/10 sahaiçi isabetiyle 25 sayı ürettiği bu maçın kahramanı oldu diyebiliriz. Gordon da özellikle ilk çeyrekte çok etkili olurken hem potaya giderek hem de şutu üstünden oynayıp toplamda 17 sayılık bir katkı verdi. Arroyo ve Markoishvili'nin de 11'er sayıyla oynadığını belirtelim. Bu maçta teknik olarak üzerinde durabileceğimiz konu daha önce de belirttiğimiz üzere pota altına yeterince top indirmememizle alakalı olabilir. Özellikle ilk yarıda bu durumun ortaya çıktığını gözlemledik. Burada özellikle kısaların tercihleri belirleyici oluyor. Yani Engin topu aldığında bir P&R ararken diğerleri perde çıkışı şut atmaya yönelebiliyor ama bunun dengesini iyi sağlamamız lazım. Öbür türlü dış oyuncuların bireysel performansına ve şut yüzdelerine gereğinden fazla bağlı hale geliyoruz.

TED Kolejliler'e karşı aldığımız bu galibiyetle 3 maçlık deplasman serimizin ilk ayağını kayıpsız geçiyoruz. Ligde yakaladığımız bu galibiyet serisini devam ettirip normal sezonu lider bitirmek şu an için öncelikli hedefimiz. Haftaya da Mersin BŞB deplasmanına konuk olacağız. Onlar da TED Kolejliler gibi yüksek skorlu maçlar oynamayı seviyorlar, ama genel anlamda daha zayıf bir takım olduklarını söylemek mümkün. Eğer konsantrasyon seviyemizi ortalama bir ölçüde tutarsak herhangi bir sürpriz yaşamayız. Bu maçla ilgili son olarak söyleyebileceğimiz şey ise istikrarlı performanslarına daha çok güvenebileceğimizi düşündüğümüz dış oyuncularımızdan Arroyo&Engin'in az süre alması oldu. Burada tek maçlık bir rotasyona gidip Ender'e daha fazla süre vermiş olabiliriz. Ki Arroyo konusunda muhtemelen böyle  yapmışızdır, ama Engin'in de ikinci plana atılmadan takımın esas parçalarından biri olarak sahada kalabilmesi lazım. Çünkü işler sıkıştığında açıkçası Gordon veya Ender'den daha iyi kararlar alıp daha doğru işleri yapabilen bir isim olduğunu biliyoruz. Onu yeniden kenara itip yakaladığı ivmeyi kaybettirmeyiz umarım...

TED Kolejliler'e karşı takımımızdaki isimlerin yakaladığı istatistikler ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon : 17 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 1 blok, (7/12 şut)
Manuchar Markoishvili : 11 sayı, 4 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (4/8 şut)
Engin Atsür : 3 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (0/1 şut)
Furkan Aldemir : 8 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (4/4 şut)  
Boniface Ndong : 9 sayı, 5 ribaund, (2/4 şut)
Milan Macvan : 7 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (3/7 şut)
Carlos Arroyo : 11 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı, (4/12 şut) 
Ender Arslan : 25 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (8/10 şut)
Ersin Dağlı : 6 sayı, 2 ribaund, (3/5 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0