BBL | Yürüyoruz sessiz ve kederli..

Normal sezon liderliği için mücadelesini devam ettiren Galatasaray Medical Park Beko Basketbol Ligi'nin 22. Haftası'nda deplasmanda Mersin BŞB'ni 68-95'lik skorla mağlup etti. Rakibine Edip Buran Spor Salonu'nda konuk olan takımımız maçın ilk dakikalarından itibaren kontrolü ele alıp farkı açarken maçın sonuna kadar bu üstünlüğünü korumayı bildi. Carlos Arroyo 19 sayıyla en skorer ismimiz olurken Jamont Gordon da 15 sayılık katkı verdi.

Maçın ilk dakikalarından itibaren oyunun hem savunma hem de hücum tarafında üst düzey bir disiplin sergileyen Yenilmez ArmadaMersin BŞB karşısında üstünlüğünü çok kısa sürede hissettirdi. Farkı çok çabuk açılırken ilk çeyreği 14-27 ile geçtik. İkinci periyotta da aynı oyun ciddiyetimiz devam ederken  potaya hem kısalarla hem de uzunlarla çok rahat gittik. Rakibi sindirdiğimiz ilk devre sonunda 28-53'lük bir üstünlük kurduk. Üçüncü çeyrek biraz gevşediğimiz ve Mersin BŞB'nin hücumda daha verimli oynamasına izin verdiğimiz bir bölüm oldu. Bu dakikalarda fark 52-71'le 19'a düştü. Son çeyrekte Mersin BŞB geri dönme çabaları göstermesine rağmen biz onların oyuna ortak olmalarına hiç izin vermedik. Son bölümlerde ise farkı iyice açan takımımız 3 maçlık deplasman serisinin 2. ayağından 68-95'lik skorla galip ayrılmış oldu.

Mersin BŞB karşısında takımın özellikle ilk yarıda konsantrasyon seviyesinin çok yukarıda olduğunu ve oyunun iki tarafında da rakibi ezdiğini gördük. Mersin temsilcisi, çabuk atışlarla yüksek skorlara ulaşmaya çalışan bir takım. Biz ise çabuk atış yapmaya çalışan rakibi zor atışlara yönlendirince hücum verimliliklerini aşağı indirdik. Kendi hücumumuzda ise önceki haftalara oranla iç-dış dengesini daha iyi sağlayan ve topu iyi paylaşan bir görüntüdeydik. Tabi burada Mersin BŞB'nin savunma zaafiyetlerinin etkisi de olmuştur, ama bunları iyi değerlendirdiğimiz gerçeğini göz ardı edemeyiz. 2 sayılık atışlarda %69'la isabet sağlarken toplam sahaiçi isabet yüzdemiz ise %59 gibi yine yüksek bir miktara ulaştı. Bireysel anlamda Arroyo kendisinden beklenilecek biçimde 19 sayı - 6 asistle yıldızlaşırken Jamont Gordon da 15 sayıyla oynadı. Bu iki isim haricinde Furkan'ın savunmada Ali Karadeniz'in karşında çok iyi dururken toplamda 11 sayı - 14 ribaundluk bir performansı ortaya koyduğunu belirtelim. Ve son olarak burada Cenk'e de değinebiliriz. Uzun bir aranın ardından takıma dönen Cenk, 11.5 dakika süre alırken 5/7 isabetle 13 sayı üretti ve takıma iyi bir geri dönüş yaptı.

Başlııkta söylediğimiz üzere sessiz ve kederli bir yürüyüşümüz var zirveye.. Bunca şanssızlıklarla boğuşan bir takımın yeterince destek ve ilgi görememesine de karşın normal sezon liderliği ve sonrasında da şampiyonluk için ne kadar motive olduğunu görüyoruz. Şu anki puan durumuna bakıldığında bizden avantajlı olduğunu söyleyebileceğimiz tek takım Banvit, ancak onların hem son haftalarda yaşadıkları bir düşüş olduğunu ve ilerleyen haftalarda da Abdi İpekçi'ye konuk olacaklarını belirtelim. Dolayısıyla bu konsantrasyonumuzu devam ettirdiğimiz sürece ilk hedefimiz olan normal sezon liderliğine ulaşmak çok uzakta değil. Sıradaki maçımız ise haftaya oynayacağımız Beşiktaş mücadelesi olacak. Deplasmanda karşılacağımız rakibimizi yenersek hem üst üste 10. maçımızı kazanmış hem de zirve yolunda attığımız sağlam adımların devamını getirmiş olacağız.

Maçta oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon : 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, (5/11 şut)
Can Korkmaz :
Manuchar Markoishvili : 9 sayı, 1 top kaybı, 2 top çalma, (4/6 şut)
Engin Atsür : 4 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, (1/2 şut)
Sertaç Şanlı : 2 sayı, 2 ribaund, 1 blok, (1/2 şut)
Cenk Akyol : 13 sayı, 1 asist, (5/7 şut)
Furkan Aldemir : 11 sayı, 14 ribaund, 1 top kaybı, 2 top çalma, (4/4 şut)  
Boniface Ndong : 7 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı, (3/6 şut)
Milan Macvan : 6 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, (3/7 şut)
Carlos Arroyo : 19 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 2 top kaybı, 1 blok, (6/9 şut) 
Ender Arslan : 7 sayı, 3 asist, 2 top kaybı, (3/5 şut)
Ersin Dağlı : 2 sayı, 3 ribaund, (1/2 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0