CEV Şampiyonlar Ligi: En büyük belli oluyor!

Bu sezon kulüp tarihinde ilk kez CEV Şampiyonlar Ligi’ne katılan ve grubunu lider tamamlayarak adını bir üst tura yazdıran Galatasaray Daikin, grup maçları sonrasında açıklanan Final Four ev sahipliği sonrasında doğrudan finallere katılma hakkı kazanmıştı. 9-10 Mart tarihleri arasında Burhan Felek Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan ve Galatasaray Daikin kadın voleybol takımının ev sahipliğini yapacağı CEV Şampiyonlar Ligi Final Four’unda takımımızın dışında Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü, İtalyan temsilcisi Yamamay Busto Arsizio ve bir diğer Türk temsilcisi Vakıfbank yer alacak. Geçtiğimiz sezon iki numaralı kupa olarak bilinen CEV Cup’ta final oynama başarısı gösteren ve Yamamay Busto Arsizio’ya kaybeden Galatasaray Daikin’de bu sene hedef Avrupa’nın en büyüğü olmak. Fakat bu hiç kolay olmayacak…

GALATASARAY DAIKIN
Sezon başında wild-card alarak CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanan Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, yaptığı yatırımların karşılığını almış oldu. Avrupa’nın bir numaralı kupasında mücadele eden Massimo Barbolini ve öğrencileri, normal sezonun grup aşamasında İtalyan temsilcisi Yamamay Busto Arsizio, Romanya temsilcisi Dinamo Bucharest ve Fransız ekibi ASPTT Mulhouse ile birlikte C Grubu’nda yer alırken, 6 maç sonunda 5 galibiyet – 1 mağlubiyet alarak grubu lider tamamlamayı başardı. Bu karşılaşmalarda rakiplerine setlerde 17 kez üstünlük kuran Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, 8 kez setten üzgün ayrıldı. Rakipleri karşısında oynadığı 6 müsabakadan 3 kez 3-1 galip ayrılan kadın voleybol takımımız diğer müsabakalardan ise 3-0, 3-2 galip ayrılırken Romanya temsilcisi Dinamo Bucharest karşısında sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonlar Ligi’nde normal sezonun grup aşamasında toplamda 25 set oynayan Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı bu setlerde rakiplerine karşın 564 sayı bulurken, 500 sayı yedi. İtalyan başantrenör Massimo Barbolini yönetiminde mücadele eden Galatasaray Daikin kadın voleybol takımı, grup aşamasında topladığı 15 puanla ilk sırada grubunu tamamladı ve adını bir üst tura yazdırdı. CEV Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tur kuraları öncesinde açıklanan ev sahipliğinde, finalleri düzenleme hakkını elde eden Galatasaray Daikin, doğrudan finallere katılma hakkı kazandı ve ikinci tur & çeyrek final etaplarında maç yapmadan geçmiş oldu.

Galatasaray Daikin kadın voleybol takımının takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Cansu Aydınoğulları, Sinem Barut, Selime İlyasoğlu, Ecem Alıcı, Yuko Sano, Derya Çayırgan, Brizitka Molnar, Nilay Konar, Necla Esepaşa, Gamze Alikaya, Rosir Calderon Diaz, Neriman Özsoy, Eleonora Lo Bianco, Özgenur Yurtdagülen, Simona Gioli ve Ezgi Arslan

YAMAMAY BUSTO ARSIZIO
Geçtiğimiz sezon sonunda CEV Cup’ta final oynadığımız ve ilk maçı kazanmamıza rağmen rövanş maçında altın setle kupayı kaybettiğimiz İtalyan temsilcisi, bu sezon doğrudan CEV Şampiyonlar Ligi’ne katıldı. İtalyanın köklü kulüplerinden birisi olan Yamamay Busto Arsizio, normal sezonun grup aşamasında takımımızın yanı sıra Dinamo Bucharest ve ASPTT Mulhouse ile birlikte C Grubu’nda yer aldı. Grupta oynadığı 6 maç sonunda 4 galibiyet – 2 mağlubiyet alarak 13 puanla grubu ikinci sırada tamamlayan İtalyan temsilcisi, oynadığı karşılaşmalarda rakiplerine setlerde 15 kez üstünlük kurarken 8 kez boynu bükük ayrıldı. İki maçını 3-0, iki maçını ise 3-1 kazanan İtalyan temsilcisi grupta Galatasaray Daikin karşısında iki maçtan da mağlubiyetle ayrılırken, takımımız bu karşılaşmalarda rakibine 3-1 ve 3-2’lik üstünlükler kurmayı başardı. Grup aşamasında mücadele ettiği 23 set sonunda rakipleri karşısında 526 sayı alan Yamamay Busto Arsizio, aynı karşılaşmalarda rakiplerinin ürettiği 485 sayıya engel olamadı. Galatasaray Daikin’in ardından grubu ikinci sırada bitiren Yamamay Busto Arsizio ikinci turda mücadele etme hakkı kazandı.

CEV Şampiyonlar Ligi’nin ikinci turunda Alman ekibi SC Schweriner takımı ile eşleşen Carlo Parisi’nin öğrencileri, ilk maçta rakiplerine 3-2 mağlup oldu. İlk seti 11-25 kazanan İtalyan ekibi, ikinci seti 25-22 ve üçüncü seti 25-17’lik skorlarla üstünlük kuran rakibine engel olamadı. Karşılaşmanın dördüncü setinde 13-25’lik üstünlük kuran Yamamay Busto Arsizio, altın sette rakiplerine 15-13’lik skorla mağlup oldu ve ikinci turun ilk karşılaşmasını 3-2 kaybetmiş oldu. İtalya’da oynanılan rövanş karşılaşmasında rakibi karşısında ilk seti 25-23, ikinci seti 25-21 kazanan İtalyan temsilcisi, her ne kadar üçüncü seti 18-25’lik skorla kaybetse de son sette aynı skorla rakibine üstünlük sağladı ve çeyrek finale çıkacak takımı belirlemek için altın set oynandı. 15 sayı üzerinden oynanılan altın sette rakibine 15-10’luk üstünlük kuran Yamamay Busto Arsizio çeyrek final biletini alan takım oldu.

Alman ekibini eleyerek çeyrek final turunda Azerbaycan temsilcisi Azerrail Bakü’nün rakibi olan İtalyan temsilcisi, ilk maçta rakibini evinde ağırladı. Azerbaycan temsilcisi karşısında ilk seti 25-17 kazanan Yamamay Busto, ikinci seti 16-25 ve üçüncü seti 20-25’lik skorlarla kaybetti. Dördüncü sette rakibine 25-23’lük üstünlük kurmayı başaran İtalyan ekibi, altın sette rakibine 15-8 üstünlük kurdu ve sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrılarak final-four için avantaj sağladı. Azerbaycan’da oynanılan karşılaşmanın normal süresini rakibine 3-0 kaybeden Yamamay Busto Arsizio, altın sette rakibine 15-11 üstünlük sağladı ve CEV Şampiyonlar Ligi’nde final foura katılma hakkı kazandı.

Yamamay Busto Arsizio kadın voleybol takımının takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Juliann Faucette, Alice Degradi, Carli Lloyd, Maren Brinker, Vittoria Prandi, Giulia Leonardi, Francesca Marcon, Christina Bauer, Ilaria Spirito, Anna Margareta Kozuch, Gilda Lombardo, Viola Tonello, Valentina Arrighetti, Valeria Caracuta, Veronica Taborelli, Giulia Pisani, Veronica Bisconti

VAKIFBANK
CEV Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğun bir numaralı favorisi olan Vakıfbank kadın voleybol takımı, geçtiğimiz senelerde elde ettiği başarıyı tekrarlamak istiyor. Normal sezon aşamasında Fransız ekibi RC Cannes, Rusya temsilcisi Uralockha NTMK Ekaterinburg ve İsviçre ekibi Volero Zurich ile birlikte A Grubu’nda yer alan Vakıfbank kadın voleybol takımı, grubunda oynadığı maçlarda 6’da 6 yaparak adını bir üst tura yazdırdı. Rakipleri karşısında sadece 6 set kaybeden temsilcimiz, kazandığı 18 set sonunda topladığı 16 puanla grup lideri olarak bir üst tura çıkma başarısı gösterdi. Grup aşamasında oynadığı 6 maçta rakipleri karşısında ikişer kez 3-0, 3-1 ve 3-2’lik sonuçlarla galibiyeti elde eden İtalyan başantrenör Giovanni Guidetti’nin öğrencileri, bu maçlarda rakipleri karşısında 559 sayı alırken, 464 sayı verdi.

Şampiyonlar Ligi’nde grubunu namağlup tamamlayarak ikinci tura (round of 12) kalma başarısı gösteren Vakıfbank, bu turda Polonya temsilcisi Atom Trelf Sopot ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk maçını deplasmanda oynayan Vakıfbank, ilk seti 25-23 kaybetmesine karşın rakibi karşısında setlerde 18-25, 15-25 ve 21-25’lik üstünlükler kurdu ve sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak çeyrek final kapısını araladı. İstanbul’da oynanılan rövanş karşılaşmasında rakibine set şansı tanımayan ve 25-19, 25-23, 25-16’lık sonuçlarla sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılan temsilcimiz adını çeyrek finale yazdırdı. Grup aşamasının ardından ikinci tur maçlarında da mağlubiyet yüzü görmeyen Vakıfbank, dörtlü finallere Galatasaray Daikin’in ev sahipliği yapması nedeniyle çeyrek finalde turnuvanın statüsü gereği (aynı ülkeden en fazla 2 takım dörtlü finallerde olabilir) bir başka Türk takımı olan Eczacıbaşı Vitra’nın rakibi oldu.

Çeyrek final turunda bir başka Türk temsilcisi Eczacıbaşı Vitra ile karşılaşan Vakıfbank, ezeli rakibini ilk maçta evinde ağırladı. Rakibi karşısında ilk seti 25-23 kazanan Vakıfbank, ikinci seti aynı skorla kaybetti ve setlerde durum 1-1 oldu. İkinci sette 25-17, üçüncü sette 25-15 üstünlük kurarak sahadan da 3-1’lik galibiyetle ayrılan Vakıfbank kadın voleybol takımı dörtlü finaller öncesi büyük bir avantaj elde etti. Rövanş maçında Eczacıbaşı Vitra’nın konuğu olan ve ilk maçtaki avantajını korumak isteyen Vakıfbank, baştan sona büyük bir çekişme içerisinde geçen karşılaşmanın ilk setinde 19-25 üstünlük kurarken, ikinci sette ezeli rakibine 25-22 mağlup oldu. Üçüncü seti 16-25 kazanan Vakıfbank, son seti de 26-28 kazanınca dörtlü finallerin yolunu tutan taraf olurken, Galatasaray Daikin kadın voleybol takımının yarı finaldeki rakibi olma hakkı kazandı.

Vakıfbank kadın voleybol takımının takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Dilek Kınık, Gözde Kırdar Sonsırma, Gizem Güreşen, Sıla Çalışkan, Ergül Avcı, Malgorzata Mogentale-Glinka, Jovana Brakocevic, Melis Ayşe Gürkaynak, Tuğçe Hocaoğlu, Güldeniz Önal, Bahar Toksoy, Christiane Fürst, Polen Uslupehlivan, Naz Aydemir, Saori Kimura


RABITA BAKU
Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğun önemli adaylarından birisi olan Rabita Bakü, bu tür organizasyonlara alışık bir takım olarak biliniyor. Normal sezonda grup aşamasında Polonya temsilcisi Atom Trefl Sopot, İtalyan temsilcisi Asystel Carnaghi Villacortese ve Çek Cumhuriyeti ekibi Agel Prostejov ile birlikte B Grubu’nda yer alan Azerbaycan temsilcisi Rabita Bakü, grubunda oynadığı 6 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı ve tıpkı dörtlü finalde yer alan Vakıfbank gibi namağlup olarak grubunu lider tamamladı. Oynadığı bu karşılaşmalarda rakipleri karşısında 18 set kazanan ve sadece 3 set kaybeden Azerbaycan ekibi, bu setlerde rakiplerine karşı 514 sayı bulurken 421 sayı şansı tanıdı. Grubunda oynadığı 3 maçı 3-0’lık net skorla, diğer 3 maçı da 3-1’lik skorla kazanan Azerbaycan temsilcisi grubunu lider olarak tamamlayarak adını son 12 takım arasına yazdırdı.

CEV Şampiyonlar Ligi’nin ikinci turunda Fransız ekibi RC Cannes ile eşleşen Azerbaycan ekibi deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 3-1’lik galibiyetle ayrılırken, çeyrek finalin kapısını aralamış oldu. Rakibi karşıısnda ilk seti 17-25 kazanan Rabita Bakü, ikinci seti 25-15 gibi farklı bir skorla kaybettikten sonra oyuna ağırlığını koydu ve iki sette rakibine 25-19’luk üstünlük kurunca sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. İkinci turun rövanş maçında Fransız ekibini evinde ağırlayan Azerbaycan temsilcisi rakibi karşısında sahadan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı ve son 6 takım arasına girmeyi başardı. RC Cannes karşısında setlerde 25-19, 25-18 ve 25-17’lik üstünlükler kuran Marcello Abbondanza'nın öğrencileri, adını son 6 takım arasına yazdırmış oldu.

CEV Şampiyonlar Ligi’nin çeyrek final aşamasında (round of 6) Dinamo Kazan ile eşleşen Azerbaycan ekibi deplasmanda oynadığı maçı 3-1’lik sonuçla kazanınca, final-four için avantaj sağlamış oldu. Rakibi karşısında ilk seti 25-19 kazanan başkent ekibi, ikinci seti 25-23 kaybetmesine karşın üçüncü ve dördüncü seti 25-21’lik sonuçlarla kazanarak sahadan galibiyetle ayrıldı. Bakü’de oynanılan rövanş karşılaşmasında Dinamo Kazan karşısında ilk seti 25-18, ikinci seti 25-14 kazanan Azerbaycan ekibi üçüncü seti 19-25 kaybetmesine rağmen, son sette 25-20 üstün ayrılınca sahadan da 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Rusya temsilcisine iki maç sonunda aynı skorlarla üstünlük kuran Azerbaycan ekibi Rabita Bakü, böylelikle İstanbul’da düzenlenecek olan CEV Şampiyonlar Ligi dörtlü finallerine katılma hakkı kazanan takım oldu.

Rabita Bakü kadın voleybol takımının kadrosu şu isimlerden oluşuyor:
Dobriana Rabadzhieva, Angelina Grün-Hübner, Katarzyna Skorupa, Natasa Krmanovic, Madelaynne Montano, Aurea Cruz, Brenda Castillo, Alexandra Fomina, Katsiaryna Zakreuskaya, Mira Golubovic, Sanja Starovic, Foluke Akinradewo, Iryna Zhukova, Suzana Cebic

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0