Not Defteri: Liderlik laneti..

FUTBOL | Spor Toto Süper Lig'de son 22 haftayı lider tamamlayan Galatasaray'ın takipçisi 11. kez değişti.

Bu cümle dün kulübümüzün resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Yani takipçilerinden Beşiktaş'ın kendi evinde Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği karşılaşmanın ardından. Ondan bir önceki gün senin maçın vardı ve sen bu maçta hiç bir varlık göstermemişken hala kalkıp "lider belli ikinci kim" triplerine girersen sıkıntı çok büyük demektir. Aslında sıkıntı sezon başından beri büyük ama şansımız bu konuda çok yaver gittiği için şu an gayet rahat bir konumdayız.

Kabul; Eskişehir deplasmanı zor bir deplasman alınan bir puan normal şartlarda iyi sayılabilir ama bu şartlarda bizim için alınan bir puan mucize değerinde. Çünkü sahada hiç bir varlık gösteremeyen bir Galatasaray vardı. Yaptığı tek iş Eskişehir'in ataklarını savurmaya çalışmak olan bir takımı 90 dakika boyunca çaresizce izledik. Uzun zamandır bu kadar kötü bir Galatasaray'ı izlemiş değildik. Sneijder ve Drogba'nın gelişi takıma elbet pozitif etki edecektir ama şu an hala hazır olmadığımızın bir örneğini izledik Eses maçında. 

Sneijder ve Drogba transferleri gerçekleştiğinde ilk söylediğim şeylerden bir tanesi buydu. Bu iki isme sahip olmak lig şampiyonluğunu garantilemenizi sağlamaz. Bu tarz isimler şampiyonluk yolunda size büyük katkı sağlarlar ama işler kötü giderse aksine sizi büyük baskı altına sokabilirler de. Bugünlerde yaşadığımız gibi. Medyada dönen haberler ortada. Sneijder ve Drogba üzerinden Galatasaray'a saldırma çabaları almış başını gidiyor ama bunlara prim vermemek ne olursa olsun takıma destek vermek şart. Bu bizim görevimiz ama asıl iş hocamızda bitiyor. Çoğu kişi gibi ben de hocamızın bu dönemde formsuz olduğunu düşünüyorum. Çünkü kötü bile oynasak sahada isteyen bir şeyler yapmaya çalışan bir Galatasaray göstermeye alıştırdı bizi. Onun deyimiyle kaybetsek bile gurur duyulabilecek bir takım yani. Fakat özellikle son maçta hocanın futbol karakterini sahaya yansıtan bir oyun göremedik. Elbet yeni transferlerle taktiğin değişmesinin de etkisi vardır ama bu dönem uzun sürmezse sezonun geri kalan kısmı herkes için daha rahat geçer. Hocanın saha kenarında olmamasının etkisi bence çok değil. Çünkü hoca saha kenarında olduğu zamanlarda da buna benzer performanslar sergilemiştik. En yakın örneği Drogba'nın kurtardığı Akhisar maçı. Umarım hoca bu gidişata son verecek hamlelere yapar ve şu sezonu şampiyon olarak tamamlayabiliriz.

Son olarak şu liderlik mevzusuyla ilgili konuşmalar, yapılan espriler artık bitmeli. Ligin bitimine 10 hafta var ve işler artık ciddiye bindi. Hakemlerin nasıl bir zihniyetle maça çıktıklarını görmemek için aptal olmak gerekir. İşin garip tarafı ligdeki tüm takımlar inanılmaz derecede kötü performans sergilemesi bir yana son zamanlarda hiç olmadığı yanımızda olan şans melekleri bu sefer bizleri yalnız bırakmıyor. Rakiplerimiz onlara yaptığımız ikramları geri çevirip üstüne bir de bize kıyak geçiyor ve biz hala bununla ilgili gündem yaratabiliyor, espri yapabiliyoruz. Üstelik bunu resmi sitenin Twitter hesabı bile yapıyor. Sene sonunda şampiyonluk giderse karşı taraftan "33 hafta lider oldun da ne oldu?" şeklinde bir şey gelirse o zaman anlarız liderlik neymiş.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0