TKBL | Antakya'da ikinci yarıda gelen galibiyet..

Ekrem Memnun yönetiminde sezonun kritik bir dönemecine giren Galatasaray kadın basketbol takımı TKBL'nin 23. Haftası'nda deplasmanda karşılaştığı Homend Antakya Belediyesi'ni 49-60'lık skorla mağlup etti. İlk yarısı berabere geçilen mücadelenin özellikle üçüncü çeyreğinde rakibine üstünlük kuran takımımız mücadeleyi kazanarak ligdeki 19. galibiyetini almış oldu. Kaptan Işıl'ın sakatlığından ötürü oynamadığı maçta Lindsey Harding 19 sayı - 4 ribaund - 4 asistle maçın yıldızı olmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde savunma anlamında iyi bir iş çıkarsak da özellikle dış atışlarda isabet sağlayamamış olmamız skoru yukarı çekmemize engel oldu ve devreye 28-28 eşitlikle girildi. Üçüncü çeyrekteyse savunmanın dozajını iyice arttıran Sultanlar bu bölümde rakibine sadece 5 sayı atma imkanı tanırken farkı da açtı. Final periyodunda ise Antakya temsilcisinin geri dönüş çabalarına izin vermeyen takımımız maçı 49-60'lık skorla kazandı. Maçla ilgili en dikkat çekici durum yine dış atışlarda çizdiğimiz başarısız tabloydu. Şaziye, Alba Torrens gibi isimlerin kötü dış şut attığı bir günde toplamda 0/10 üçlük atarak bu alanda 0 çekmiş olduk. Ancak 2 sayılık atışlarda 27/53 gibi iyi bir isabet oranı yakalamamız farkı yarattı. Ayrıca ribaundlarda da rakibimize 46-34'lük bir üstünlük kurduk. Bireysel anlamda Lindsey Harding 19 sayılık performansıyla maçın en skoreri olurken Işıl'ın yokluğunda zayıflayan kısa rotasyonunda sorumluluk aldı. Fowles da 18 sayıyla oynayarak Wauters'ın olmadığı bir günde pota altında bize önemli bir skor opsiyonu sağlamış oldu.

Homend Antakya galibiyetiyle birlikte Çarşamba günü oynayacağımız Fenerbahçe maçı öncesi kazasız  bir şekilde yolumuza devam etmiş olduk. Şimdi önümüzde sezonun en kritik maçlarından biri olan Fenerbahçe maçı duruyor. Çarşamba günü saat 20:00'de Abdi İpekçi'de ağırlayacağımız rakibimizi mutlaka yenmemiz lazım. Hatta mümkünse bunu 17 sayı farkla yapıp ikili averajı elimize almak da normal sezon liderliği için oldukça önemli görünüyor. Ve tabi ki bunun için taraftar desteğinin ne kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Euroleague F-8'i öncesi oynayacağımız bu maçı bu şekilde farklı kazanmak hem normal sezon liderliği için bize çok büyük bir avantaj getirecek hem de F-8 öncesi takımımıza önemli bir moral kaynağı olacak. Haydi herkes İpekçi'ye!

Maç içinde oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: -
Yasemen Saylar: 1 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/2 şut)
Şaziye İvegin: 1 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (0/5 şut)
Sancho Lyttle: 6 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (3/8 şut)  
Alba Torrens: 10 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı, (5/13 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu: 4 ribaund, 1 asist, (0/2 şut)
Sylvia Fowles: 18 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 1 blok, (8/10 şut)
Bahar Çağlar: 6 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (3/7 şut)
Lindsey Harding: 19 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 top kaybı, 1 top çalma, (8/16 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0