UCL | Çeyrek finaldeki rakibimiz: Real Madrid

Tam 12 sene sonra çıkılan Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde rakip yeniden Real Madrid oldu. Elinin uğuruna inandığımız Steve McManaman bu sefer çoğumuza göre 3 olmazdan (Barcelona, Real Madrid ve Bayern Munich) birini çekti rakibimiz olarak. Ama takımımızda tam tersini düşünenler de var. Selçuk İnan'ın açıklamalarına göre Drogba, Burak ve Elmander çeyrek final kuraları sonunda Real Madrid'i isteyenlerdendi. Real Madrid'i tanımayan, başarılarını bilmeyen yoktur elbette; ancak yine de Real Madrid'in geçmiş başarılarına ve Galatasaray ile oynadığı karşılaşmalara bir göz atalım.

2000/01 sezonunda Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Real Madrid ile eşleşmiştik. İlk maçı sahamızda Ümit Davala(p), Hasan Şaş ve Jardel'in gollerine karşılık, Ivan Helguera ve Makelele'nin golleriyle 3-2 kazanmış; ancak deplasmanda 3-0'lık skorla mağlup olarak çeyrek finallere veda etmiştik.

Bu maçın öncesinde ise tarihimizdeki en büyük kupa olan Süper Kupa'ya uzanırken Monaco'da 25 Ağustos 2000 Cuma akşamı birçoklarının imkansız olarak gördüğünü başarmış ve Real Madrid'i 2-1 yenerek kupamızı müzemize götürmüştük. Normal süresi 1-1 tamamlanan maçın iki golü de penaltıdan Jardel ve Raul tarafından atılmış, Galatasaray'a kupayı getiren gol ise 103. dakikada Mario Jardel tarafından gelmişti.

Galatasaray ile Real Madrid'in en son karşılaşması yakın geçmişte, geçen sezon başında oynanan bir hazırlık maçında oldu. Santiago Bernabeu'da oynanan hazırlık maçının ilk golü kaptanımız Selçuk İnan'dan geldi; ancak takımımız daha sonra Sergio Ramos ve Karim Benzema'nın golleriyle maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

Real Madrid şimdiye kadar Kupa 1'i 9 kez evine götürmüş ve bu sezon da La Liga'daki şampiyonluk yarışından kopmuş olmanın da verdiği bir rahatlıkla Şampiyonlar Ligi Kupa'sını bir kez daha evine götürmenin bu sezonki en önemli hedefleri olduğunu ve bu kupanın favorileri arasında gösterildiklerini de unutmamak lazım. Mourinho'nun en büyük hedefi de Porto ve Chealse'den sonra Real Madrid'le de bu kupayı kazanarak efsane olma yolunda attığı adımlara bir büyük adım daha eklemek.

Bu maç birçok yönden rekabet içinde geçecek. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho hem başarılarını takdir ettiği ve arkadaşlığını sürekli vurguladığı Fatih Terim ile hem de eski öğrencilerinden Sneijder, Drogba ve Hamit ile karşılaşacak. Mourinho'nun Chealse'den öğrencisi olan Didier Drogba'nın Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü Marsilya forması ile 2003 yılında  Santiago Bernabeu'de Real Madrid'e attığını da belirtmeden geçmeyelim. Gol krallığı yarışında kıran kırana bir mücadele içinde bulunan Burak Yılmaz ve Cristiano Ronaldo rekabetini izleme şansını da bulacağız.

Her ne kadar zorlu bir kura çekmiş olsak da, Galatasaray'ın şu an formunun zirvesinde olmadığını, buna rağmen alması gereken maçları hep kazandığını unutmadan, iyi motive olmuş ve formunu yükseltmiş bir Galatasaray'a teknik direktörümüz Fatih Terim motivasyonunu da eklersek aşılamayacak bir engel değil. Galatasaray elenirse muhtemelen dünya basınında beklenenin olduğuna dair yazılar yazılacak; ama Galatasaray Real Madrid'i elerse, işte o zaman dünya bir kez daha sarsılacak, tarih yazan, zoru başaran, Avrupa Fatihi Galatasaray uzun süre daha manşetlerden düşmeyecek. Evet zor; belki de olabilecek en zor eşleşmelerden biri; ama imkansız değil. Unutmayalım ki söz konusu Galatasaray olduğunda imkansız diye bir şey yoktur, yeter ki çıkıp Aslan gibi oynayalım. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0