TKBL | Seri 2-1'e geldi..

Finale tek maç kala play-off yarı finalinin 3. karşılaşmasına çıkan Galatasaray kadın basketbol takımı İstanbul Üniversitesi BGD'ye 75-57'lik skorla mağlup olarak seriyi uzatmış oldu. Prof. Dr. Turgut Akasü Spor Salonu'nda oynanan maçta ilk çeyrek haricinde pek bir varlık gösteremeyen takımımız rakibine farklı mağlup olmaktan kurtulamadı. Hücum anlamında sıkıntı çektiğimiz bu maçta Lindsey Harding 17 sayıyla takımımızın en skoreri oldu, ancak bu yetmedi.

Maçın ilk çeyreği bizim oyun karakteristiğimize ters biçimde yüksek skorlarda geçti ve dış atışlarda da isabet bulan İstanbul Üniversitesi bu bölümü 25-20 önde geçti. Yüksek skora ilk çeyrekte karşılık verebilmiş olsak da özellikle ikinci periyotta yakaladığı momentumu koruyan rakibe karşı hücumda yetersiz kaldık ve burada fark açıldı. Devreye 43-27 önde giren İstanbul Üniversitesi'ne karşı ikinci yarıda da geri dönüş yapacak hamleyi gösteremedik ve rakip yakaladığı farkı koruyarak maç sonunda 75-57'lik üstünlükle galibiyeti aldı. Bu maçta iki takım arasındaki skor farkının oluşturan en temel etken dış atışlardı. Rakip 9/19 isabet oranı yakaladığı 3 sayılık atışlarla skorunu yukarı çekerken biz ise kronik rahatsızlığımız haline gelen bu konuda 2/10'luk bir oran yakaladık. Bu da aradaki skor farkını gösteriyor zaten. Ayrıca son dönemlerin formda isimlerinden Sancho Lyttle'ın 26 dakikada 4 sayılık katkı verebilmesi de bizi skor olarak kısıtladı.

Aldığımız bu mağlubiyetle birlikte yarı final serisi 2-1'e gelmiş oldu. Bizim takımımız hücumdaki kısıtlı potansiyelinden ötürü maçları düşük skorlarda götürmeyi isteyen bir oyun anlayışına sahip. Ancak oynadığınız her maçta, özellikle deplasmandakilerde, oyunu kendi istediğiniz şekle getiremeyebiliyorsunuz. Dünkü maç da bunun bir örneğiydi ve kendi hücumumuzda onlara karşılık veremeyince böyle farklı bir mağlubiyet aldık. Serinin 4. maçını Pazar günü yine deplasmanda oynayacağız. O maçı kazanmamız halinde finale çıkıp Fenerbahçe'nin rakibi olacağız, yoksa seri evimizde oynayacağımız son maça uzayacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0