TKBL'de Final Serisi Başlıyor..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off final serisi bu akşam oynanacak ilk maçla birlikte başlıyor. Seride yine Fenerbahçe'yle karşılaşacak olan takımımız 1999-00 sezonundan bu yana süregelen lig şampiyonluğu hasretini sonlandırmak için sahada olacak. 5 maç üzerinden oynanacak olan ve 3 galibiyeti alan tarafın şampiyonluğu elde edeceği finallerde ev sahibi avantajı Fenerbahçe'den yana. Bu akşam saat 20:00'de başlayacak olan maç Ülker Sports Arena'da oynanacak ve GS TV'den de naklen yayınlanacak. İki takımın seri öncesi son durumları ise şöyle..

GALATASARAY
Takımımız Ekrem Memnun yönetiminde girdiği bu sezonun ilk yarısında sakatlıkların olumsuz etkilerini hissetmesine rağmen agresif savunmasıyla ve hücumda sadık kaldığı düzenleriyle olumlu bir performans sergiledi. Hatta bu süre içerisinde Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi son saniye basketiyle yenerek kupayı da aldı. Ancak sezonun ilerlemesiyle birlikte baş gösteren ödeme sorunları ve bunun üstüne takımın en önemli ismi Lindsay Whalen'ın takımdan ayrılmasının ardından bir düşüş gözlemledik. Euroleague Women'da istediğini bulamayan takımımız ligde normal sezonu ise Fenerbahçe'nin arkasından 2. bitirdi. Play-off'larda ise İstanbul Üniversitesi'ne sadece 1 maçta takılan Sultanlar final serisine gelene kadar çok da zorlanmadı. Bu sezonda finale kadarki maceramızı böyle özetlemek mümkün. İyi ve umut vaat eden bir başlangıcın ardından yine sahadışı etmenlerin sahaya etki etmesiyle birlikte o vaat ettiği potansiyele erişemeyen bir takım gördük. Ama buradan kazanılacak bir şampiyonluk sezonun zararla değil karla kapamamız anlamına gelebilir.

İstatistiki olarak takımımız ligin en az sayı yiyen ekibi olarak göze çarpıyor. Savunmasıyla ayakta duran Sultanlar rakiplerine şu ana kadar ortalama 55.5 sayı atma imkanı tanıdı. Hücumda özellikle pota altındaki uzunlarına topu indirmeyi amaçlayan takımımızda şu an itibariyle en skorer ilk 3 isim de uzun rotasyonunun elemanları Fowles(13.6 sayı), Wauters(12.9 sayı) ve Sancho(11.7 sayı) olarak dikkat çekiyor. Bununla beraber dış atışlarda ciddi bir probleme sahip olan takımımız sezon boyu oynadığı maçların çok büyük bir bölümünde 3 sayılık atışlardan pek fazla bir katkı alamadı.  Şu ana kadar 3 sayılık atışlarda en etkili ismimiz maç başına ortalama 2.9 atış kullanıp 1 isabet bulan Şaziye İvegin oldu. Bu da dış atış sorunun ne kadar ciddi biçimde var olduğunu gösteren önemli bir istatistik. Sancho Lyttle maç başına 7.8 ribaund çekerek bu alanda takımın en öne çıkan ismi olurken asistlerdeyse Whalen sonrası Işıl Alben ortalama 4 asistle topa yön veren isimlerin başında geldi.

FENERBAHÇE
Sezon başında geçen yılın Euroleague şampiyonu Ros Casares'in antrenörlüğünü yapmakta olan Roberto Iniguez'le anlaşan Fenerbahçe bu sezonu şu ana kadar oldukça iyi geçirdi. Özellikle Euroleague'de gösterdikleri performans ve final oynamış olmaları onlar adına en pozitif nokta olarak göze çarpıyor. Finali ev sahibi Ekaterinburg'a farklı kaybeden rakibimiz ligi ise bizden 3 galibiyet fazlasıyla birlikte önümüzde lider bitirdi. Kadrolarında Pondexter, Mccoughtry gibi bireysel anlamda ekstra oyuncuların yanısıra oyun kurucu olarak Birsel, pota altı etkinlikleriyle de Matovic ve Verameyenka dikkat çekiyor. Şu ana kadar maç başına 82 sayı atarak hücumda önemli bir potansiyel gösteren Fenerbahçe'nin en skorer ismi ortalama 16.6 sayıyla Angel Mccoughtry oldu. Onu 13.6 sayıyla Pondexter, 13.1'le de Matovic takip etti. Ayrıca yabancı kontenjanından ötürü zaman zaman forma giyen Bibrzycka da 12.4 sayı ortalamayla katkı verdi. Takımın en ribaundçu ismi 5.8 ortalamayla Verameyenka olurken asist konusunda ise Birsel Vardarlı maç başına 4.9 asistle  ön plana çıktı.

Fenerbahçe'yle bu sezon daha önce 4 kez oynadık. İlk karşılaşmamızda Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'nde Fenerbahçe 62-45'lik skorla galip gelerek kupaya uzanmıştı. Ligde oynanan 2 maçı da kazanmayı başaran ezeli rakibimiz karşısında aldığımız tek galibiyetse Sancho Lyttle'ın son saniye basketiyle gelen Türkiye Kupası Finali olmuştu. Ligin son 7 sezonunda Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşarak önemli bir seri yakaladı. Buna rağmen toplam şampiyonluk sayısında hala 11-10 üstünlüğümüz bulunuyor. Ancak bu sezon da şampiyonluğu kazanmalarına engel olamazsak bu alanda bizi en sonunda yakalamış olacaklar. Belki bu biraz daha motive olmamızı sağlayan bir etken olabilir. Tabi yıllardır kazanılamayan şampiyonlukların ardından bu sezon şeytanın bacağını kırmak ve şanssızlıklarla geçen bir sezonu iyi kapatmak  da diğer motivasyon araçlarımız olacaktır. Buna rağmen açıkça söylemek gerekirse hem oynadığı basketbol hem de ev sahibi avantajıyla birlikte Fenerbahçe şampiyonluk şansı açısından biraz daha önümüzde bulunuyor. Tabi Ekrem Memnun ve öğrencilerinin mücadeleyi bırakmayacaklarından ve sonuna kadar zorlayacaklarından da eminiz. Takımımıza bu zorlu final serisinde başarılar diliyoruz...

Play-off  final serisinin programı ise şu şekilde oldu:
1. Maç: 24 Nisan Çarşamba - 20:00/ Ülker Arena
2. Maç: 26 Nisan Cuma - saat 20:00/ Ülker Arena
3. Maç: 29 Nisan Pazartesi - saat 20:00/ Abdi İpekçi
4. Maç: 2 Mayıs Perşembe/ Abdi İpekçi(Gerekirse)
5. Maç: 5 Mayıs Pazar/ Ülker Arena(Gerekirse)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0