[Röportaj, AMK] Drogba: Seneye daha farklı olacak..

Devre arasında transfer haberi geldiğinde inanın, bizler bile yazısını yazarken heyecanlanmıştık. Dünyanın taraflı-tarafsız tüm futbolseverleri tarafından saygı duyulan isimlerinden birisi olan Didier Drogba, hiç kuşkusuz geldiği günden itibaren Galatasaray taraftarının gözbebeği konumunda. Yeryüzündeki en iyi forvet oyuncuları arasında gösterilen Fildişili yıldız oyuncu, yaşadığımız şampiyonlukta da oynadığı kısa sürede önemli katkı gösteren isimlerden birisi. AMK gazetesinden Gökmen Özdemir'in yaptığı röportajın tamamı şu şekilde.. Kendilerine de yaptıkları bu özel röportajdan dolayı, kocaman bir tebrik gitsin bizlerden.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ÇOK DAHA FARKLI OLACAK..
Galatasaray’daki en iyi maçımı daha oynamadım, oynayacağım... Ocak sonu Şubat başında geldim. Gerçekleri konuşmak gerekirse arkadaşlarımın hakkını yemek istemem. Çünkü ben geldiğimde takım ligde puan farkıyla liderdi ve Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura kalmıştı. Adaptasyonum bu sebeplerden dolayı kolay oldu. Çok uzun bir süreyi futbol oynamadan geçirmiştim. Benim için üst seviyeye çıkmak kolay olmuyor bu sebepten dolayı. Ama şunu bilmelisiniz önümüzdeki sezon çok farklı olacak. İyi bir fizik hazırlıkla çok daha iyi bir Drogba izlettireceğim herkese. Çin ve sonrası benim için bir sene futbola ara vermek gibi oldu. Fakat toparlayacağım. Daha en iyi Drogba’yı Galatasaray taraftarına izlettirmedim.

BURAK İŞİNİ YAPIYOR, GOL ATIYOR..
Gol atmak takım işi. Golü takım için atarsın. Futbolu niye oynuyoruz? Gol atmak için! Burak da onu yapıyor. O atıyor takım kazanıyor. Her futbolcunun kalitelerini ve defolarını iyi bilmek gerekir. Takımı da ona göre kurarsınız. Burak’tan orta sahaya gelip 4 futbolcuyu çalımlayıp, gözleri kapalı pas atmasını bekleyemezsiniz. Her futbolcunun takım için verdiği, vereceği farklıdır. Benim kendi özelliklerim var, Selçuk’un ayrı, Wesley’in ayrı, Umut ayrı.. Güçlü olmak lazım. Herkes rolünü oynar sahada. Biz G.Saray takımı olarak Burak’ın yaptıklarından çok memnununuz. Burak Yılmaz bence daha iyi olabilir, daha iyisini yapabilir. Onda anormal bir potansiyel var. Yaptıkları çok iyi ama daha iyi olabilir. Öğrenmenin yaşı yok. Mesela ben şimdi attığım gollerden daha memnunum. 27-28 yaşımla kıyaslanırsa futbolu daha hissederek oynuyorum. Hala öğreniyorum. O da uzun bir kariyer planlıyorsa kendisine gelişim göstermeli. Hep ileriyi planlamalısınız. Burak da böyle yapmalı. Daha çok öğrenmeli, daha çok gol atmalı.

GALATASARAY'DA ARADIĞIM HER ŞEYİ BULDUM..
Galatasaray'dan ilk teklif 2-3 sene önce gelmişti. Terim, Galatasaray a ilk geldiğinde bana bir teklifte bulundular. Ama olmamıştı. Transferlerin olabilmesi için çok şartın bir araya gelmesi gerekir. O zaman bu şartlar oluşmamıştı. Sonra oldu. İşte buradayım. Bu sene ise Afrika Kupası sırasında Güney Afrika’da duydum teklifi ve orada kabul ettim. Marsilya ile Galatasaray arasında büyük benzerlikler var. İki takım da kozmopolit bir şehirde. Ateşli, takımını ve futbolcusunu kalbinde hisseden taraftarlar var. Ruhu olan kulüpler. Galatasaray’a çabuk alışmamdaki en önemli etken de bu zaten. Buradaki ruh beni cezbetti. Galatasaray tarihi olan tutkulu bir kulüp. Buraya gelmeden önce Galatasaray benim için iyi bir seçimdi. İyi bir seçim yaptığımı biliyordum. Öyle düşünmesem gelmezdim. Benim için önemli olan, kaliteli ve hedefleri büyük olan bir takımda oynamak, fizik olarak kaybettiğimi geri kazanmak, büyük bir yarışın içine girmekti. Endişelerim olmadan Galatasaray’ı seçtim. Aradığım her şeyi burada buldum.

TERİM VE JOSE DOĞRULARI SÖYLÜYOR..
Hırsı, isteği olan 25 adamla uğraşmak kolay değildir. Benim her teknik direktörümle ilişkilerim iyi olmuştur. Onlara çok saygı duyarım. Çünkü zor bir işi yaparlar. Hepimiz kulübün başarısı için çalışırız. Fatih Terim de takımına bu hissi veren bir teknik direktör. Birbirimize yardımcı oluyoruz, hepimiz kazanmak istiyoruz. Çok mutluyum Terim’le çalıştığım için. Mourinho ile çok iyi arkadaş olmalarını da şimdi daha iyi anlıyorum. Çünkü ikisi de futbol için doğruları konuşuyorlar. Dışarıdan onların eleştirilmeleri de normal.. Doğru söyleyenler fazla sevilmez!

Türkiye’de sizden önce hiçbir gazeteciye röportaj vermedim. Yanıma gelip fotoğraf çektirenler oldu ama ilk kez size konuşuyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0