TKBL | Sultanlar bitti demeden, bitmez!

Pazartesi günü dramatik bir şekilde kaybettiği 3. maçın ardından TKBL Play-off final serisinde evindeki son maça çıkan Galatasaray, Fenerbahçe'yi 72-56'lık skorla mağlup ederek seriyi 5. maça taşıdı.  Abdi İpekçi Arena'da bir önceki maça göre daha az bir seyirci topluluğu önünde oynanan maçta ezeli rakibini farklı geçen Sultanlar şampiyonluk yolunda söyleyecek son bir sözleri daha olduğunu gösterdi. Ann Wauters 18 sayıyla bizim adımıza en skorer isim olurken sürpriz bir şekilde final serisinde oynamaya başlayan Nevriye Yılmaz da 17 sayısıyla bu maçın en büyük kahramanlarından oldu.

Karşılaşmaya pota altını kullanarak agresif bir giriş yapmak istesek de Fenerbahçe dengeyi çabuk kurdu ve öne geçmeyi başardı. Dengeli geçen ve 15-17 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle biten bu ilk periyodun ardından ikinci 10 dakikalık dilim ise oyuna ağırlığımızı koyduğumuz bölüm oldu. Kenardan gelen isimlerden ilk olarak Alba Torrens sonrasında Nevriye Yılmaz hücumda müthiş bir katkı verirken öte yandan savunmamız da bildiğimiz agresifliğiyle rakibi durdurdu ve bu bölümdeki dominant performansımızla 23-8'lik bir üstülük sağlayarak devreye 38-25 önde girdik. İkinci yarıya da yakaladığımız ivmeyi koruyarak başlarken Ann Wauters, Nevriye ve Şaziye'nin sürüklediği hücumlarla farkı iyice açıp son bölüme 60-41 önde girmeyi başardık. Maçın final periyodunda ise kontrolü kaybetmeyen ve rakibinin geri dönüş çabalarına hiçbir şekilde izin vermeyen Sultanlar, maç sonunda 72-56'lık skorla galibiyete uzandı ve seriyi toplamda 2-2'ye getirmiş oldu. 

Bu maçta yine savunmasından güç alan ve Fenerbahçe gibi potansiyelli bir takımı 56 sayıda tutan takımımızda bu disiplin kaybolmezken öte taraftan hücumda daha önceki maçlarda pek faktör olmayan Nevriye&Alba Torrens ikilisi bu maçta farkı yarattı. İlk 3 maçta yabancı kontenjanına takılarak kadro dışı kalan Alba'yı bu maç kadroya alan Ekrem Memnun ondan iyi bir verim aldı. Alba 20 dakikada 9 sayıyla oynarken ikinci periyotta momentumu ele geçirdiğimiz dakikalarda fitili ateşleyen ilk isimdi. Ancak ondan da daha fazla dikkat çeken isim tartışmasız Nevriye Yılmaz'dı. İlk 3 maçta kenardan gelip sınırlı katkı veren ancak çok ön plana çıkamayan Nevriye dünkü maçta bilinen Nevriye gibi oynadı. 23 dakika sahada kalırken 17 sayılık(8/10) katkı veren tecrübeli oyuncu maçta oyuna ağırlığımızı koyup farkı açtığımız bölümlerde başrolü oynayan isimdi. Bu hem bu, hem 5. maç için hem de önümüzdeki sezona dair sevindirici bir nokta oldu tabi. Öte taraftan yine oyunu domine ettiğimiz dakikalarda Ann Wauters'ın hücumdaki bitiriciliği de bize oldukça yardımcı oldu. Belçika'lı uzun 18 sayılık bir katkı verdi.

Açıkçası Pazartesi günkü o kötü mağlubiyetten sonra, taraftar da inancını ve ilgisini büyük oranda kaybetmişken böylesine ezici bir galibiyet alacak karakteri göstermek takımımız için takdir edilmesi gereken bir durum. Ekrem Memnun ve öğrencileri ne olursa olsun vazgeçmeyeceklerini ve bu şampiyonluğu ne kadar çok istediklerini tekrardan gösterdiler. Şimdi serinin 5. ve son maçı Pazar günü Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde oynanacak. Serinin 3. maçı hariç pek şampiyonluğu hakedecek bir oyun ortaya koymayan Fenerbahçe'nin -ki o maçta da inanılmaz bir dış şut faktörü vardı- şimdi taraftarıyla ve bildiğimiz bazı sahadışı faktörlerle birlikte maça nasıl bir hazırlık yapacağını bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz şey, bizim takımımızın bir ihtimal var olduğu sürece onu sonuna kadar kovalayacağını göstermiş ve yine gösterecek olması. Umudumuz ve beklentimiz o ki bu maçta oldukça iyi bir mesaj veren Sarayın Sultanları son maçta da ne kadar düşmanca bir atmosfer olursa olsun şampiyonluk için sonuna kadar saldıracak. Kazanmak-kaybetmek tabi ki belirleyici olacaktır, ama onlar şimdiden kadın basketbolda özlenen havayı geri getirdikleri için bile tebriği hakediyorlar. İnşallah Pazar günü saat 16:30'da başlayacak maçtan sonra onları daha fazla tebrik etmek için ''yeni'' bir sebebimiz olacak ve o kupa artık gelecek...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0