Yeni sezon öncesi Fatih Terim'den mesajlar..

Spor Toto Süper Lig'in bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da, yeni sezon öncesi çalışmalar başladı. Dün akşam Kanaltürk'te yayınlanan TopBizde programında özel konuk olarak yer alan İmparator Fatih Terim, yeni sezon öncesinde de beklentilerini ve transfer dönemine dair ayrıntıları paylaştı. Oldukça hareketli geçmesi beklenen yaz dönemi öncesinde Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde oldu...

Sneijder yetenekli bir oyuncu ama 4 ay (daha fazla belki de) oynamadığı gibi düzgün antreman yapamamış. Böyle bir ortamda kendisinin en formda olduğu zamanına dair beklenti olduğu için kendisini çok zorladı. İlk geldiğinde, ben sistemi bozmadan (4-4-2 oynuyorduk) sol tarafa koydum ama olmadı. İyi bir oyuncuyu bize faydalı bir şekilde nasıl kazanırız diye düşününce, kendisini 4-1-3-2'nin ortasına koydum ve daha da faydalı oldu. Sneijder yararlı, faydalı ve iyi niyetli bir çocuk.. Mesela geçen hafta oynarken hem maç öncesi, hem devre arasında iğne yiyerek oynadı. Gelecek sezon başında bizimle bir sezon başı geçirecek, sakatlıklardan arınmış, takıma çok faydalı bir görüntü çizecektir. Normal mevkisi forvet arkası veya ikinci forvet.

Melo gibi oyuncular eğer sezon başı geçirmezse büyük sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Melo geçen sezon oynadığımız şampiyonluk maçından sonra dönüşüne kadar 3 ay geçti. Melo zaten "Ben bugün 20 dakika koşayım" diyen birisi değil, dolayısıyla 3 ay antreman yapmaması onu çok fazla etkiledi. Melo'nun durumu için düşünüyoruz, aramızda konuşuyoruz. Melo'nun kalma ihtimali elbette var. Melo tam anlamıyla oynadığı zaman Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından birisi. Kulübümüzle konuşacağız, şartları zorlayacağız.

Alper Potuk için başkanlarıyla görüştük, ilgileniyoruz. Ama önümüzdeki günlerde hep birlikte oturacağız ve konuşacağız. Sadece gelenler değil, bir kısım gidenler olacak. Bütün bu transfer dengelerini ve takım eksikliklerini hep birlikte halledeceğiz. Onu da net olarak açıklarız. Sezon bittikten sonra karşı karşıya oyuncularımızla konuşacağız.

Muslera teklifler geldiği söyleniyor, bize gelen bir teklif yok şuanda ama gelse bile Muslera'yı bırakmak gibi bir niyetim yok. Hepimizin ortak fikirde olduğunu düşünüyorum, Muslera bizim çok önemli bir parçamız ve satmayı düşünmüyoruz. Muslera'yı satmak gibi bir düşünce aklımızda bile yok. Karakteriyle, insanlığıyla ve yetenekleriyle her zaman dünyanın gözü üzerinde olacaktır. Ama biz hedeflerimizi daha büyütmek istiyorsak, en önemli oyuncumuzu bir yere veremeyiz. Barcelona gelirse, hoş gelir sefa gelir. Başkanın, benim, kulübün hedefleri doğrultusunda Muslera'yı satmayı düşünmüyoruz.

Stoper olarak önceliğimiz var, sol bek ve ön tarafa bakıyoruz. Melo olsa da, olmasa da orta sahaya bir oyuncu alacağız. Defansa bir takviye yapacağız ve artı olarak hücuma takviye düşünüyoruz. İlk iki seneki gibi acil ihtiyacımız yok, bir kaç mevkiye önemli oyuncuları transfer ettiğimiz zaman biz ileriye daha net, daha olumlu bakabileceğimizi düşünüyoruz. Geldiğimiz dönemde 11 oyuncu aldık, geçen sene de o şekilde. Şimdi daha az eksiğimiz var, daha doğru transferleri yapabileceğiz.

Burak üç büyük takımda oynadı ve bize geldi. Yetenekli bir oyuncu ve ben yetenekli oyuncularıma hayatım boyunca şöyle yaklaştım; Varolan ile yetinmeyin! Bir ilerisini, bir fazlasını yapmaya çalışın. Burak gol atıyor, atar, atacak tamam. İnsan silahlarıyla donanmalı varsa, ki var, o zaman daha iyi olması için çalışacak. Burak süratli, araya arkaya koşan oyuncu. Tamam bunlar doğru ama eğer sadece bunları yaparsa, kendisine çok güzel önlem alırlar. Burak gerekirse dönen topa koşacak, adam kovalayacak. Seneye ondan daha fazla şeyler isteyeceğiz. Burak bizim en önemli oyuncularımızdan, silahlarımızdan bir tanesi. Onun daha iyi olması için onunla çalışacağız, yaşı daha 27. Ronaldo'nun adam kovaladığını, Messi'nin kendi sahasından top çıkardığını görüyorsak, Ibrahimovic'in her topa ayak soktuğunu görüyorsak Burak'da fazlasını yapmalı. Kendi donanımını daha iyi tamamlarsa, durdurulamaz bir hale gelecektir.

Amrabat çok çok iyi bir çocuk, her gün gelişiyor ama ondan daha iyi şeyler bekliyorum. Daha iyi oynamasını bekliyorum. Birebirini daha etkili kullanmasını bekliyorum. Bazen adaptasyonlar uzun sürebilir ama karakter olarak çok seviyorum, huyunu suyunu, mücadelesini. Bize her zaman faydalı olacaktır. Amrabat'ı bilerek ters kanatta oynatıyorum ki, içeriye girerek daha çok tehlike yaratsın. 


Emre için Burak'ın fotokopisini değişik şekilde çekebiliriz. Ben daha çok şeyler bekliyorum Emre'den, daha çok çalışacak, daha çok sorumluluk alacak ve eksiklerine daha çok yönelecek. Yaşı daha çok genç ve bunları kapatabilecek durumda.


5 sene de mukavele yapsanız, oyuncu bir sezon sonra size gelip "Ben gitmek istiyorum" diyebiliyor. Oyuncularımızla oturup, konuşacağız. Gerektiğinde kendilerine "Buraya bir oyuncu düşünüyoruz" diyebiliyoruz. Mesela en basit olarak Ujfalusi konusunda kulüp çok düzgün bir jest yaptı. Ujfalusi geldi ve bize "Ben seneye oynamak istiyorum ama gerekirse maaşımı vermeyin, rakamı siz belirleyin" dedi. Oynama ihtimali var, kendisini deneyecek. Ujfalusi ile ayrı bir diyaloğumuz var ama bazı arkadaşlarımızla yollarımız ayrılacak.


Eboue önemli bir bek, hücumu defansından daha önde bir bek ve benimde sevdiğim bir tarz. İki senedir istikrarlı bir şekilde oynuyor. İyi bir çocuk, zaman zaman çıkışları-inişleri oluyor ama özünde iyi bir oyuncu. Alırken biraz tantanalı oldu ama 3-3.5 milyon euro bonservis verdik diye bir hayli tenkit edilmiştik. Önemli bir oyuncumuz olduğu ortada, yeni sezonda oradan bir sıkıntımız olacağını zannetmiyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0