Ergin Ataman: Spanoulis'in menajeri haftaya İstanbul'a gelecek..

23 yıllık hasreti dindiren Yenilmez Armada'nın baş antrenörü Ergin Ataman, GSTV'deki ''Günün Manşeti'' programına konuk oldu. Şampiyonluğa ve gündemdeki diğer konulara dair açıklamalarda bulunan Ergin Ataman şampiyonluk süreciyle ilgili, önümüzdeki transfer döneminde yapılacak hamleler ve uzun vadedeki hedeflerimizle alakalı olarak da tüm soruları içtenlikle yanıtladı. Programa ayrıca Fatih Terim canlı olarak, Lütfi Arıboğan ve Ünal Aysal da sürpriz bir şekilde banttan yayınlanan mesajlarıyla katılırken uzun bir sürenin ardından şampiyonluğu getiren Ergin Ataman'ı tebrik ettiler. İşte Ataman'dan satırbaşları: 

-Benim için kazandığım bütün şampiyonluklar çok anlamlı. Bu da öyle. İlk geldiğim zaman Lütfi Arıboğan'la birlikte başkana söz vermiştik, şampiyonluk özlemini dindireceğimize yönelik ve sözümüze de tutmuş olduk. Bundan sonra bu camia şampiyonluk için 23 yıl daha beklemeyecektir, 11 ay sonra yeniden kupayı kaldırırız.

-Fatih Terim ve ben iyi birer Galatasaray'lıyız. Onunla gönüllerimiz bir. Galatasaray her branşta Avrupa'nın zirvesine oturacaktır. Hedefimiz bu şekilde Galatasaray'ı Avrupa'nın elit takımları arasına sokmak. Normalde Euroleague'de şartlar ne olursa olsun iddialı olan 10-12 civarı takım oluyor. Biz de onlardan biri olmak istiyoruz.

-Euroleague'de A lisansı almak için çalışmalarımız sürüyor. Lütfi Arıboğan ve Pazarlama Müdürümüz Kerem Ertan haftaya grup kura çekimine gidecekler ve orada Galatasaray'ın gücünü gösterecekler. Ben önümüzdeki sezon sonunda A lisansının alabileceğimizi düşünüyorum.

-Bu yıl Eurocup'ta olmamızdan ötürü camia-taraftar konsantrasyon problemi çekti, ama Euroleague'de Top 16 yapmamızla beraber toplamda 24 maç oynama şansımız var. 12'si içeride olacak, bu da taraftarlarımız için ayrı bir keyif olacaktır. 

-Şu anda takımdan resmi olarak ayrılan tek isim Boniface N'dong. Kendi tercihi bu yönde oldu. Ona önümüzdeki sezon başında güzel bir jübile yapmak için çaba sarfediyoruz. Hawkins'le ilgili olarak gelecek ne gösterir bilemem ama kulüp onun sözleşmesini feshetti diye biliyorum. 

-Resmi olarak açıklanmasa da yine iyi bir Galatasaray'lı olan Sinan Güler'i kadromuza kattık. Bunun haricinde takımımızdaki çoğu ismin kontratı var ama biz yine de transfer görüşmelerini sürdürüyoruz. Planinic listemizdeki alternatiflerden biri. 

-Spanoulis'in durumunu dikkatle takip ediyoruz. Sadece biz değil, başka 3 kulüp daha onla ilgeleniyor. Kendi kulübü sözleşmesini uzatmak, CSKA ve Barcelona da transfer etmek istiyor. Bu kulüplerle yarışmamız kolay değil. Bu yüzden transfer olasılığını düşük görüyorum ama yine de bakacağız. Menajeri haftaya İstanbul'a gelecek, görüşeceğiz. 

-Carlos Arroyo'nun menajeri burada. Dün akşam bir görüşme oldu, bugün yine olacak. Biz onun kalmasını istiyoruz, o da burada devam etmek istiyor. Ama sadece ücretinde bir miktar iyileştirme talep ediyorlar. 

-Bize sürekli oyuncu öneriliyor. Galatasaray artık oyuncular tarafından da istenen bir kulüp. Basında ismi geçen 9-10 oyuncu hariç menajerler aracılığıyla 10-15 tane daha farklı isim önerilmiştir. Ama biz, bize önerilenleri değil kendi istediklerimizi almak istiyoruz.

-Transferde henüz kesin birşey yok ama 1-2 haftaya netleşir. Kadromuz 10-15 Temmuz gibi şeklini alır diye düşünüyorum. Salon konusu belli değil. Şu an taraftar bu konuda %50-%50 ayrılmış durumda. Görüşmeler sürüyor. Bu dakikadan sonra yönetim ne derse o olacak bu konuda..

1 yorum:

  1. Bu transferi yapabilirsek (veya onun ayarında bir oyuncu) Basketbol Ligini domine ederiz. Avrupa'da ise ses getiririz diye düşünüyorum. Büyük düşünmek son zamanlaardaki şiarımız oldu umarım böyle de devam ederiz

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0