Final Serisi | Şampiyonluğa 3 Kaldı..

Şampiyonluk yarışında son düzlüğe giren ve final serisinde Banvit'le eşleşen Galatasaray Medical Park Abdi İpekçi'deki ilk maçta rakibini 79-62 mağlup etti. Tribünlerin tamamına yakınının dolduğu maçta sezonun en iyi atmosferi oluşurken takımımız özellikle ilk yarıda  zorlansa da ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak galibiyete uzanmayı bildi. Bu maçta Jamont Gordon 18 sayıyla en skorer ismimiz olurken farkı açtığımız bölümde farkı yaratan isim olan Arroyo da 17 sayıyla yıldızlaştı.

Maça hiç istediğimiz gibi başlayamadık. Banvit'i durdurabilme anlamında savunmada yeterli sertliği gösteremedik. Özellikle ilk dakikalarda Kalin Lucas'la etkili olan konuk ekip karşısında hücumda da istediğimiz akıcılığı bulamasak da Markoishvili&Jamont ikisinin sorumluluk alma çabalarıyla farkın  açılmasına izin vermeden bu bölümü 16-22 geride geçtik. İkinci periyotta oyunu dengeler gibi olduk. Pota altında N'dong'un etkinlik sağlaması bizi biraz daha rahatlatırken savunmamız hakemlerin de kolay faul düdükleri çalmasıyla birlikte istediğimiz düzeye çıkamadı. Ancak devrenin son 2-3 dakikalık bölümünde alan savunmasına dönünce Banvit'in ritmi bozuldu, hücumda da art arda gelen 3 tane üçlükle birlikte soyunma odasına gitmeden 38-37 öne geçmeyi başardık. Maçın 3. periyodu ise esas farkı yarattığımız bölümdü. İlk devre sonunda yakaladığımız rüzgarı arkamıza alırken savunmada Banvit'in işini oldukça zorlaştırdık. Toplam 12 sayıya izin verdiğimiz bu çeyrekte ribaundları da toplarken hücum performansımız ise farkı belirleyen nokta oldu. İlk dakikalarında Arroyo'nun oyuna bireysel ağırlık koyduğunu gördük burada. Carlos 5 sayıyla devreye girerken bu periyodu 17 sayıyla tamamladı. Sonrasında ise Jamont ve Ender'in de dış şutlarda isabet sağlamasıyla birlikte 3'lüklerde adeta yağmur olup yağdık ve farkı çift hanelere çekip önemli bir avantaj yakaladık. Maçın final periyodunda bu tarz durumlarda geriden gelmeyi alışkanlık haline getiren Banvit'e bu sefer bu şansı hiç tanımadı takımımız. Oyun içi disiplinimizi, savunma konsantrasyonumuzu ve ribaunt üstünlüğümüzü koruduğumuz bu dakikalarda Banvit karşısında o kadar sağlam durduk ki umutlanabilecekleri en ufak bir seri bile yakalayamadılar. Taraftarının da desteğiyle son dakikaları rahat geçiren Yenilmez Armada maçı da 79-62'yle kazanırken final serisinde 1-0 öne geçti.

Maçın ilk yarısındaki ilk 17-18 dakikalık bölümde istediğimiz oyunu ne savunmada ne de hücumda tam olarak ortaya koyabildiğimiz söylenemez. Banvit'in hücumda  topu paylaşarak sayı bulmasına engel olamayınca onların artan savunma direncini aşmak da kolay olmadı. Ayrıca yaptığımız 8 top kaybı da hücum verimliliğimizi düşürdü. Bu dakikalarda bizi oyun içinde tutan en kritik noktalar Marko ve Jamont'un bireysel üretim olarak ortaya birşeyler koyabilmesi ve Karşıyaka serisinde olduğu gibi burada da hücum ribaundlarındaki etkinliğimiz oldu. Özellikle ikinci çeyrekte N'dong'un iki pota altında birden gösterdiği performans etkiliydi. Öyle ki sakatlığından ötürü çok fazla oyunda kalamayan N'dong çoğunu ikinci periyotta oynadığı toplam 13 dakikada 6 sayı-9 ribaundla oynadı. Bu kötü oynanılan devrenin sonunda başlayan ve üçüncü çeyrek boyunca da devam eden üçlük yağmuru, devamında da savunmamızın istediğimiz seviyeye çıkması ise Banvit'in sonunu getirdi. İlk çeyrek 22 sayı atan Banvit'e geri kalan 3 periyotta 40 sayı atma şansı tanıdık ve savunmamıza ne kadar güvenebileceğimizi yeniden gördük. 3 sayılık atışlarda Markoishvili, Arroyo, Ender, Jamont maç genelinde başrolü oynarlarken burada toplamda 12/22'yle yüksek bir yüzde (%54.5) yakaladık.  (Banvit ise 2/16 üçlük attı) Arroyo'nun özellikle 3. çeyrekte kafa kafaya olan maçı çift hanelere taşıyıp avantajı bize geçirmesi onun nasıl bir lider ve winner karaktere olduğunu tekrardan gösterdi. Jamont bu maçta anlık parlamalarla değil karşılaşma genelinde etkiliydi. Ayrıca Ender'in o yardımcı rolün hakkını vermesi, Markoishvili'nin bizim adımıza çok iyi gitmeyen ilk yarıda ön plana çıkması olumlu noktalardandı. Bir ilginç nokta ise pota altındaki oyuncularımızın performansıyla ilgili oldu. Uzun süredir N'dong-Ersin ikilisiyle pota altını domine eden Galatasaray Medical Park, bu maçta Ersin'in erken faul problemine girmesi ve N'dong'un da hafif sakatlığından ötürü özellikle 2. yarıda Furkan-Macvan ikilisiyle de boyalı bölgede bir dominasyon sağlamayı başardı. (Furkan 8 sayı-12 ribaund, Macvan 3 sayı - 7 ribaund) Özellikle ribaundlarda kurduğumuz 42-28'lik toplam üstünlük ve aldığımız 17 hücum ribaundu bize oldukça yardımcı oldular. Son olarak rakibin en önemli silahlarından olan Chuck Davis karşısında da genel anlamda sağlam durmamız ve onu oyunun içine neredeyse hiç sokmamamızı da +'lar bölümüne yazabiliriz. Chuck 6'sı faul çizgisinde olmak üzere 1/6 sahaiçi isabetiyle 8 sayıda kaldı.

Favori çıktığımız ve iyi başlamasak da bir favori gibi oyuna ağırlık, karakter koyarak kazandığımız bu maçın ardından seride 1-0 öne geçtik. Galibiyet serimizi de 23 maça çıkardığımız bu karşılaşmada belki istediklerimiz harfiyen sahaya yansıtamamış olabiliriz, ama final serisi gibi her iki tarafın ortaya elinde ne varsa koyduğu zorlu eşleşmelerde bu anlaşılabilir. Burada takım olarak ne kadar güçlü ve sağlam bir mental yapıya sahip olduğumuzu görmek, ayrıca geri düşse de inat ederek bir şekilde maçlara geri dönmeyi başaran Banvit'i farkın açıldığı dakikalarda oyuna hiç ortak etmemek etkileyiciydi. Tabi Arroyo gibi bir lidere sahip olmanın avantajlarını da tekrardan gördük. Sezonun tartışmasız en yoğun atmosferinin olduğu Abdi İpekçi'de ilk sınavı başarıyla veren takımız şimdi Cuma günü oynayacağı 2. maça bakıyor. O maç da kazanıldığı takdirde şampiyonluk yolu çok büyük oranda açılacak. Şimdilik şampiyonluğa 3 kaldı...  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0