Final Serisi | Yenilmez Armada Yolu Yarıladı..

Şampiyonluğa emin adımlarla ilerlemekte olan Galatasaray Medical Park stratejik açıdan oldukça kritik gözüken serinin 2. maçında Banvit'i 80-66 mağlup etti ve durumu 2-0'a getirdi. Abdi İpekçi'de yine dolu ve coşkulu tribünler önünde oynanan karşılaşmanın büyük bölümünü önde götürürken  farkı yaratıp maçı kopardığımız dönem yine 2. yarı oldu. Bu önemli maçta Markoishvili müthiş bir 3. çeyrek oynarken toplamda 17 sayıyla takımın en skoreri olmayı başardı. Furkan Aldemir de 15 sayı-8 ribaundla pota altı üstünlüğünü sağlamamızda başrolü oynadı.

İlk maçta olduğu gibi Banvit özellikle Chuck Davis'le birlikte hızlı bir giriş yapar gibi oldu ilk birkaç dakikada. Burada savunmamızın toparlanması zaman alırken hücumda ise sürekli potaya giderek üretimde bulunduk. Özellikle Jamont'un etkili performansıyla birlikte çeyreğin devamında savunmamız da yükseldi ama farkı çok açamadan 21-17'le geçtik bu bölümü.. İkinci periyoda iki takım da tutuk başladı. İlk dakikalarda ne biz ne de Banvit rahat sayı bulamazken, Macvan'ın bir pozisyonda kötü şekilde düşüp sakatlanması ve N'dong'un da hafif sakatlığını etkileri devam ettiği için soyunma odasına gitmiş olmasından 4 kısaya döndük. Burada alan savunmasıyla da birlikte sayı bulmakta zorlandılar ve devamında yaptıkları top kayıplarıyla bunu birleştirerek Arroyo önderliğinde farkı çift hanelere çıkardık. Burada hemen mola alan Orhun Ene belki de tahmininden daha iyi bir sonuç alırken Banvit son 2 dakikalık bölümde 2'si el üstünden olmak üzere 4 tane üçlük buldu ve devre bitmeden farkı 2'ye kadar indirdi. İkinci yarının ilk dakikası içinde buldukları üçlükle skoru 43-43'e getirdiler. Ancak bu dakikadan sonra resmen Markoishvili şov başladı. İlk maçta da etkili bir performans sergilemiş olan Marko bu maçın 3. çeyreğinde geçen maçtaki Arroyo etkisini yarattı. Hatta belki de daha fazlasını... Devreye 2 sayıyla girerken bu çeyrekte 4/4 üçlük isabetiyle birlikte toplamda 15 sayı buldu. Ayrıca 2 de asist yaparken farkı açmamızda başrolü oynadı ve bu bölümü 68-51'le önde geçtik. Maçın final periyodunda ilk dakikaları özellikle Furkan'ın pota altındaki dominasyonu ve hücum ribaundlarını tamamlamasıyla birlikte etkili bir şekilde geçerek farkı koruduk. Bitime yaklaşık 6 dakika kala ise Ergin Ataman, Ender-Arroyo'nun 2'sini birden kenara çekince hücum ritmimiz bozuldu ve Banvit bu birkaç dakikada farkı 10'a indirdi. Ancak Arroyo'nun geri girmesiyle birlikte ilk önce ondan, sonra da Jamont'dan gelen 3 sayılık isabetler maçı kopardı ve son 1-2 dakikasını rahat oynadığımız maçı 80-66 kazanarak seriyi 2-0'a getirdik.

Bu maçta savunma direncimiz genel anlamda fena değildi. İlk maçın ilk çeyreğinde olduğu gibi uzun süreli olarak savunma direncimizin düşük olduğu bir sekans yaşanmadı. Sadece bölüm bölüm ufak seriler yedik, ama genel anlamda iyiydik. 2. çeyreğin son 2 dakikasında yenen 12 sayı haricinde bu anlamda pek istediğimizin dışına çıkmadık. Zaten orada da ekstra şut atmaları bunu hazırladı. Ayrıca bizim adımıza kritik bir nokta olan ribaundlarda da 34-25'le kurduğumuz üstünlük yine işimizi kolaylaştıran bir nokta oldu. Ve ilk devrede 2/6'yla üçlük atan takımımız ikinci yarıda bunu dengelerken yine dış şutlarla rakibe darbeyi indirdi ve galibiyetin zeminini hazırladı. (Toplamda 8/19 isabet) Tabi bu arada Furkan'ın özellikle ikinci yarıda pota altı dominasyonu ve Ersin'in de genel anlamda iyi katkı vermesi iç-dış dengesi sağlamamız açısından önemliydi. Bu ikiliden toplam 26 sayı - 14 ribaundluk bir katkı geldi. Ayrıca ilk maçta olduğu gibi bu maçta da Jamont Gordon savunmadaki müthiş enerjisinin yanında hücumda da üst düzey bir katkı verdi ve maçı 16 sayıyla tamamladı. Arroyo bu maçta 2. çeyrek hariç oyuna çok fazla ağırlık koymazken karşılaşmayı 9 sayı - 4 asistle bitirdi. Tabi burada bir ismi ayırmamız gerek, o da Manuchar Markoishvili. İlk yarıyı tutuk geçiren Marko 2. yarıda öyle bir patladı ki adeta volkan olup Banvit savunmasını eritti. 15 sayı - 2 asist ürettiği muhteşem çeyrek performansıyla birlikte muhtemelen bize maçı  getiren isim oldu diyebiliriz. Tabi Furkan'ın 15 sayı - 8 ribaundunun hakkını da yeniden verelim. İlk maçın aksine bu maçta Chuck Davis'in etkili olması(16 sayı) ve onun Kalin Lucas-Serkan Erdoğan(toplam 24 sayı) ikilisiyle desteklenmesi ise çok birşeyi değiştiremedi Banvit adına. Genel anlamda savunmamızı aşmakta zorlandılar, ekstra şut attıkları birkaç dakika hariç..

Bu galibiyetle birlikte serinin 2-0'la Bandırma'ya taşınıyor olması psikolojik açıdan bizi oldukça rahatlattı. Eğer bir süpriz mağlubiyet alıp deplasmana gidiyor olsaydık şüphesiz bu Banvit'in motivasyonunu arttıracaktı. Ancak biz bu sürprize izin vermedik ve saha içinde yapmamız gereken kadarını yaparak, farklı dakikalarda farklı kahramanlar çıkararak 2. galibiyetimize uzandık. Şimdi ilk olarak Pazartesi sonrasında da Çarşamba günü serinin 3. ve 4. maçları oynanacak. Deplasmanda oynuyor olmak her zaman zor gözükür, ama Ergin Ataman'ın da dediği üzere bu takım 5 aydır deplasmanda da kaybetmiyor. Ve şimdi ilk 2 maçtan birşey çıkaramayıp kendi seyircisi önüne belki de güvenini yitirmiş olarak çıkacak Banvit karşısında işi orada bitireceğiz. Ya da İstanbul'a bırakacağız, belli olmaz. Ama bir gerçek var ki Abdi İpekçi'de seyircimizle birlikte Banvit'i eli boş yolladık ve şampiyonluk için şimdiden önemli bir avantaj yakaladık; yolu yarıladık.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0