THY Euroleague | Rakiplerimiz belli oldu..

2012-13 sezonunda Beko Basketbol Ligi'ni şampiyon tamamlayan ve Euroleauge'e B Lisansı ile katılma hakkı yakalayan Galatasaray Liv Hospital'in ilk tur grup aşamalarındaki rakipleri çekilen kuralar sonunda belli oldu. İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan çekimlere 4. torbadan katılan takımımız Olympiacos, Siena, Unicaja Malaga, Stelmet ve Bayern Münich'le birlikte C grubuna düştü. Beklentilere göre iyi bir kura gelirken aynı zamanda maç programımız da belirlendi.

Rakiplerimiz; son 2 sezonu beklentilerin üstünde performans göstererek şampiyon bitiren Olympiacos, geçen yılla birlikte bu sezonda da bütçe küçültma planları yapan ama öte taraftan geleneğini koruyarak iddiasını sürdürme derdinde olan Siena, özellikle geçen sezonu hem İspanya'da hem de Euroleague'de hayal kırıklığıyla kapatan Malaga, Polonya'nın sürpriz temsilcisi Stelmet ve son yıllarda basketbola yaptığı yatırımla ULEB'in dikkatini çeken ve bu sene wild-card'la bu turnuvaya katılan Bayern Münih. Açıkçası birçok kişinin kura öncesi yaptığı fantezi çekimlerde üç aşağı beş yukarı böyle bir grup kurulmuştu. Özellikle ilk 2 torbadan gelen takımların olabilecekler arasında en iyiler olması, 3'ten Caja Laboral-Malaga arasında kısmen daha tercih edilebilecek olanın gelmesi, 5'ten bu yıl iyi bir yapılanmaya giden ve taraftarıyla birlikte tehlikeli bir takım olma adımları atan Kızılyıldız'tan kaçınabilmek gibi noktalara baktığımız zaman açıkçası elimizle seçsek bu kadar olurdu diyebiliriz. Son torbadan ise gelecek takımın çok bir belirleyiciliği yok şu an için. Belki yatırımını arttırmakta olan Bayern Münih yerine Fransız takımlarından biri seçilebilirdi ama bu da pek önemli değil. Bu gruptaki hedefimiz orayla değil daha çok üst torbadaki takımlarla alakalı olacak gibi görünüyor şimdilik.

Tabi, çok detaylı takım analizlerine girmemiz şu an için pek mümkün değil, çünkü takımların daha kadroları bile belirli değil tam olarak. Bu yüzden takımları tüm yönleriyle kıyaslamak da zor. Misal, son günlerde herkesin dilindeki Spanoulis Olympiacos'tan bize transfer olursa bu grubun bütün dengeleri baştan aşağıya değişir. Ki çok önemli bir pota altı silahları olan Kyle Hines'ı şimdiden CSKA'ya kaptırmış durumdalar. Öte taraftan Siena'nın Bobby Brown, David Moss gibi çok önemli dış oyuncularını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olması ve koçlarıyla yollarını ayırmış olmaları aynı zamanda Malaga'nın geçen sezonki başarısızlığın ardından başta en önemli kısa oyuncusu Marcus Williams olmak üzere bazı isimlerle ayrılık yaşaması ve daha yerlerinin dolmaması gibi durumlar var. Bu boşluklar doldukça grubun genel dengelerini kıyaslamak daha kolay olacak ama şimdiden şu kadarını söylemek mümkün ki takımımız içn özellikle oyun kurucu ve pivot mevkisine yapılması beklenen üst düzey transferler tamamlanabilirse, bu kadromuzun geri kalanıyla birlikte liderliğe oynamak da hayal değil. Aksine gerçekçi bir hedef. Tabi, Spanoulis sınırın öte tarafından buraya geldiği takdirde ise ciddi ciddi grup liderliği için de favori oluruz ama tüm bunları zaman gösterecek. Birkaç hafta içinde kadrolar netleşecektir.

Gruplardaki maç programları da öte taraftan açıklandı. İşte bu sezon Euroleague ilk tur grubundaki takvimimiz:
17/18 Ekim: Montepaschi Siena-Galatasaray LH
24/25 Ekim: Galatasaray LH-Olympiacos
31 Ekim/1 Kasım: Malaga-Galatasaray LH
7/8 Kasım: Stelmet Zielona Gora-Galatasaray LH
14/15 Kasım: Galatasaray LH-Bayern Münih
21/22 Kasım: Galatasaray LH-Montepaschi Siena
28/29 Kasım: Olympiacos-Galatasaray LH
5/6 Aralık: Galatasaray LH-Malaga
12/13 Aralık: Galatasaray LH-Stelmet Zielona Gora
19/20 Aralık: Bayern Münih-Galatasaray LH

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0