Emirates Cup: Arsenal

Yeni sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Avrupa'nın en prestijli turnuvalarından Emirates Cup'ta sahne alan Galatasaray, turnuvanın kapanış maçında organizasyonun ev sahibi Arsenal ile kozlarını paylaşacak. Londra'da gerçekleştirilen turnuvanın ilk maçında Porto ile karşılaşan ve sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılması halinde ilk kez katıldığı bu turnuvada şampiyonluk sevinci yaşayacak. 4 Ağustos Pazar günü Emirates Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma saat 18:20'de başlayacak. Karşılaşma öncesi iki takım hakkındaki son bilgiler, maç öncesi istatistikler ve analizler şu şekilde..

2007-2013: EMIRATES CUP
2007 yılından itibaren Arsenal'in ev sahipliğinde düzenlenen ve dört takımın yer aldığı turnuva olan Emirates Cup, yeni sezon öncesi takımların kendisini test etme imkanı bulduğu önemli turnuvalardan birisi olarak göze çarpıyor. Londra ekibinin iç saha maçlarını oynadığı 60bin kişi kapasiteli Emirates Stadı'nda oynanılan maçlar aynı zamanda ESPN kanalından canlı olarak yayınlanırken, turnuva tek devreli lig sistemiyle oynanıyor. Dört takımın yer aldığı ve iki günde takımların iki maç yaptığı turnuvada her galibiyete 3 ve beraberliklere 1 puan verilirken, takımları hücuma teşvik etmek amacıyla da atılan her gole 1 puan veriliyor. Kaleye atılan isabetli şut sayılarının da dikkate alındığı turnuvanın sonunda takımların puanlarının eşit olması halinde önce averajlara, ardından da kaleye çektikleri isabetli şut sayısına bakılıyor. Daha önce 5 kez düzenlenen turnuva, geçtiğimiz yaz Londra 2012 Olimpiyat Oyunları nedeniyle gerçekleştirilememişti. Ev sahibi Arsenal kupayı 3 kez müzesine götürürken, Hamburg ve turnuvanın son şampiyonu NY RedBull kupayı birer kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

EMIRATES CUP: 2013
Geçtiğimiz yıl olimpiyatlar nedeniyle ara verilen Avrupa'nın en prestijli hazırlık turnuvalarından Emirates Cup, bu yıl kaldığı yerden devam etti. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak dört takımın sahne aldığı hazırlık turnuvasında ev sahibi Arsenal'in yanı sıra, Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Portekiz Ligi şampiyonu Porto ve İtalya Ligi ikincisi Napoli davet edildi. Dün başlayan turnuvanın açılış maçında Porto ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 1-0'lık skorla mağlup etti ve turnuvaya güzel bir başlangıç yaptı. Ev sahibi Arsenal ise, günün ikinci maçında İtalyan ekibi Napoli'yle karşılaştı. Bir kaç gün önce sezon açılışında karşılaştığımız İtalyan ekibiyle 2-2 berabere kalan Arsené Wenger'in öğrencileri, turnuvanın kapanış maçında Galatasaray ile karşılaşacak.

2013-2014: GALATASARAY
1 Temmuz günü Florya'da yeni sezon hazırlıklarına başlayan Galatasaray, bir haftalık çalışmaların ardından İngiltere'nin yolunu tuttu. Burada gerçekleştirdiği hazırlık etabında iki hazırlık maçı oynayan Süper Lig'in son şampiyonu, ilk maçta karşılaştığı Shrewsbury Town’u 3-0, ikinci maçta Notts County’yi ise 2-1'lik skorla mağlup etti. İngiltere'deki hazırlıklarını tamamladıktan sonra İstanbul aktarmalı İzmir'e geçen Galatasaray, burada da oynadığı OPEL Hazırlık Maçı'nda ağırladığı İspanyol ekibi Malaga ile 3-3'lük beraberlikle sahadan ayrıldı. Yeni sezon öncesi kamp döneminin ikinci etabında Slovenya'nın yolunu tutan Fatih Terim'in öğrencileri, burada oynadığı hazırlık maçında Union Olimpija'yı 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı ve kamp çalışmalarının sona ermesiyle birlikte İtalyan ekibi Napoli'nin sezon açılışına katıldı. İtalyan ekibinin konuğu olarak l'Acqua Lette Cup'ta sahne alan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı ve maçın ardından İstanbul'a döndü.

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, iki yıldır en yakın takipçisine 10 puan fark atan şampiyon kadroyu koruma yoluna gitti. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak formamızı giyen Umut Bulut ve Felipe Melo'yu bonservisiyle beraber kadroya katan takımımız, Sivasspor ile sözleşmesi sona eren tecrübeli orta saha oyuncusu Erman Kılıç ve Fransız ekiplerinden Lille'de forma giyen tecrübeli stoper Aurelien Chedjou'yu da renklerine bağladı.

2012-2013: ŞAMPİYON GALATASARAY
Geride bıraktığımız futbol sezonunda Şampiyonlar Ligi, TFF Süper Kupa, ST Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele eden Galatasaray, yer aldığı dört organizasyonda toplam 47 resmi karşılaşma oynadı. Bu karşılaşmalarda rakiplerine karşı 28 galibiyet - 9 mağlubiyet alan takımımız, 10 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Rakip filelere tam 88 gol bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, kalesinde gördüğü 54 gole ise engel olamadı. Sezon başında ezeli rakibi Fenerbahçe'yle karşılaştığı TFF Süper Kupa karşılaşmasından 3-2'lik galibiyetle ayrılarak sezona kupayla başlayan Galatasaray, ligde de en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 10 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti ve Süper Lig'de en çok kupa kazanan -19- takım olma ünvanının sahibi oldu. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde İspanyol devi Real Madrid'e toplamda 5-3'lük skorla elenen takımımız, Türkiye Kupası'nda büyük bir şok yaşadı ve 5.tur karşılaşmasında 1461 Trabzon'a kendi sahasında 2-1 yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Sezon sonunda 19. kez şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Galatasaray, bu başarısının ardından yeni sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan grup aşamasına katılma hakkı elde etti. Geçen sezonun çeyrek finalisti olan Fatih Terim'in öğrencileri, yeni sezonda grup kuralarına geçen sezon olduğu gibi 3. torbadan katılacak.

Galatasaray adına geride bıraktığımız sezonda en çok süre alan isim 44 maçta 3950 dakika sahada kalan Fernando Muslera olurken, başarılı kaleciyi 42 maçta 3774 dakika süre alan kaptan Selçuk İnan takip etti. Sarı-kırmızılı forma altında en golcü isim ise, geçtiğimiz sezon forma giydiği 39 maçta 32 kez fileleri sarsan Burak Yılmaz oldu. Golcü oyuncuyu 38 maçta rakip filelere 15 gol bırakan Umut Bulut takip etti.

2013-2014: ARSENAL
Futbol dünyasının en köklü takımlarından birisi olan Arsenal, yeni sezon hazırlıklarına Temmuz ayının ilk haftasında başladı ve sezon öncesi çalışmalar kapsamında Asya kıtasının yolunu tuttu. Buradaki futbolseverlerden müthiş bir ilgi gören İngiliz ekibi, ilk hazırlık maçında 14 Temmuz tarihinde Endonezya Karması'yla karşılaştı ve 80bin kişinin izlediği karşılaşmada sahadan 7-0 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Bu karşılaşmadan 3 gün sonra Vietnam Karması ile karşılaşan Arsenal, bu karşılaşmadan da 7-1 gibi farklı bir skorla galip ayrılmasını bildi ve tribündeki 40bin futbolsevere güzel bir akşam yaşattı. Bu iki maçın ardından Japonya'nın yolunu tutan İngiliz ekibi, sezon öncesi çalışmalarını da burada gerçekleştirdi. Burada oynadığı ilk hazırlık maçında J-Ligi takımlarından Nagoya Grampus'a konuk olan Arsenal, rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan Giroud, Miyachi ve Walcott'un golleriyle 3-1 galip ayrıldı. Japonya turu kapsamında oynadığı ikinci hazırlık maçında bir başka J-Ligi takımlarından Urawa ile karşılaşan Arsenal, bu karşılaşmada zorlanmasına rağmen Podolski ve Akpom'un golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmasını bildi. Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Arsenal, ev sahibi olduğu Emirates Cup'ın ardından 10 Ağustos tarihinde ezeli rakiplerinden Manchester City ile Helsinki'de özel bir maç yapacak ve 17 Ağustos'ta başlayacak olan Premeir Lig öncesi çalışmalarını tamamlamış olacak.

Transfer döneminin durgun takımlarından birisi olan Arsenal, yeni sezon öncesi kadrosuna sadece Auxerre takımında forma giyen genç forvet oyuncusu Yaya Sanogo'yu dahil ederken, geçen sezon kadrosunda yer alan Andrea Santos - Andrei Arshavin - Johan Djourou - Vito Mannone - Sebastien Squillaci ve Denilson ile yollarını ayırdı.

2012-2013: ARSENAL
Geçen sezona Robin Van Persie'yi Manchester United'a kaptırarak giren Arsenal, lige de iyi bir başlangıç yapamadı. Topçuların ligdeki 10 haftanın sonunda sadece 4 galibiyeti vardı. Ocak ayında kadrosuna Natxo Monreal'i katan Arsenal yine bu ayda üst üste aldığı Chelsea ve Manchester City mağlubiyetleriyle şoka uğradı. Fakat geride kalan 16 haftada 12 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 yenilgi ile güzel bir periyot çizen Arsenal ligin son 10 haftasında mağlubiyet yüzü görmedi. Lig bittiğinde 4.sırada bulunan kırmızı beyazlılar Şampiyonlar ligi için ön eleme oynama hakkını kazandı ve senelerdir sürdürdüğü istikrarı bir nebze olsun korumuş oldu.

Şampiyonlar liginde B grubunu 2.sırada tamamlayan Arsenal 1.turda Bayern Münih'le eşleşti. Münih'e kendi evinde 3-1 mağlup olan Arsenal, deplasmanda futbol dünyasının beklentisinin aksine Bayern Münih'i 2-0'la geçti. Bu skora rağmen elenen Arsenal hala Avrupa'nın devlerinden biri olduğunu göstermiş oldu.

Senelerdir transfer yapmadığı ve elindeki oyuncuları kaybettiği için eleştirilen Arsenal menajeri Arsene Wenger bu yaz da kendisinden beklenen transferleri yapmaya niyetli olmadığını gösterdi. Emirates Cup'ın açılış toplantısında "Bana elimdeki oyunculardan daha iyisini gösterirseniz ben de onunla konuşmaya başlarım. Oyuncularım zaten iyi bu sene daha da iyi olacaklardır." dedi. Adları Higuain ve Suarez'le anılıyordu fakat Higuain'i Napoli'ye transfer olmasından sonra dedikodular Suarez'e kaysa da Liverpool'un Arsenal'ın 40 milyon paundluk teklifine red cevabı verdiği söyleniyor. Transfer döneminin başında Yaya Sanogo'yu kadrosuna katan Arsenal cephesinde şu anlık sessizlik hakim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0