Ergin Ataman: Bu sene de şampiyon olacağız.

Beko Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz sezon 23 yıl aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray Liv Hospital'in baş antrenörü Ergin Ataman, dün öğle saatlerinde Galatasaray TV'e konuk oldu. Geçtiğimiz sezonun ufak bir değerlendirmesini yapan ve yeni sezon öncesi çalışmalardan bahseden Ergin Ataman, yeni sezonda da iddialı bir takım kurduklarını dile getirdi. Hedeflerimiz, vizyonumuz ve gelecek adına konuşan Ergin Ataman'ın programından satır başları şu şekilde..

- Transferi tamamladık. Eksik gördüğümüz pozisyonlara takviye yaparak transferi bitirdik.

- Pek çok alternatif arasından aldığı süre-verim açısından Jawai'yi seçtik. Kendisi bir ameliyat geçirdi, 15 Eylül'de takımla çalışmalara başlayabilecek.

- Domercant'in yeniden form tutması biraz zaman alabilir ancak tuttuğu zaman bize çok büyük katkılar sağlayacak. 

- Jamont Gordon yarın, Ersin Dağlı ise Perşembe günü itibariyle takıma katılmış olacak.

- Geçen sezon yaşanılan sakatlıklara takılıp kalamazdık. Herkesin yeri doldurulabilir. Biz de buna göre eksilen yerlerimizi doldurup sonrasında şampiyonluğa uzandık. 

- Euroleague grubumuz birbirine çok denk takımlardan oluşuyor. Lider de çıkabiliriz, çıkma şansımızı riske de edebiliriz. Ama şimdilik hedefimiz ilk 2'ye girmek. Sonrasında şampiyonluğu kovalayan 9-10 takımdan biri olabileceğimizi düşünüyorum.

- Obradovic çok başarılı bir koç. Rekabet kaliteyi arttırır ve bir rekabetten çekinmiyoruz. Bu sene de şampiyon biz olacağız. 

- Spanoulis eğer Olympiacos'ta kalmasaydı bize gelecekti. Sözleşme imzaladıktan sonra beni aradı ve ''Kusura bakma koç, beni anla dedi.''

- Zoran Planinic bize önerildi ancak biz onun yerine Arroyo'yu tercih ettik. Arroyo sorumluluk almaktan kaçmayan bir oyuncu. Basketboldaki Drogba'mız da o. Galatasaray Store'larda nasıl Drogba, Sneijder formaları satılıyorsa Arroyo forması da satılmalı.

- Macvan şu an 7. yabancı olarak kadromuzda ama ona lig için lisans çıkartmayacağız. İyi bir teklif geldiği halde de takımdan ayrılacak.

- Maçlarımıza İtalya'daki kampımızla başlaycağız. Bormio kampında yapacağımız 4 hazırlık maçından sonra İstanbul'a gelip TÜBAD Turnuvası'nı oynayacağız. Daha sonrasında ise tekrardan İtalya'ya gidip hazırlık maçlarına devam edeceğiz. Sezon başlamadan 14-15 tane hazırlık maçı oynamış oluruz. Sezona hazır gireceğiz. 

- Salon konusu henüz netlik kazanmadı. İki salonun da birbirine göre birtakım eksileri var. Öte taraftan A lisansı görüşmelerimiz de sürüyor. Bu konuda taraftarımıza da önemli bir görev düşüyor. 2 sene önce olduğu gibi yine Euroleague'de takımlarını çok iyi desteklemeliler. 

- Avrupa'nın 3 numaralı kupasını Beşiktaş'la, 2 numaralı kupasını da Siena'yla kazandım. 1 numaralı kupasını da Galatasaray'la kazanmak istiyorum. Bu kulübün böyle bir potansiyeli var.

- Yabancı sınırının Türk basketbolunu ve kulüplerin gelişimini yavaşlattığını düşünüyorum. İyi olan Türk oyuncu zaten forma şansı bulur, sınır koyarak onları daha iyi hale getiremeyiz. Bizim de yapılanmamızı olumsuz etkileyen birşey bu sınır.

- Engin Atsür sakatlığından sonra oldukça iyi bir toparlanma evresi geçirdi. Şu anda serbest atışları kullanabileceği şekilde idmanlara başladı. Bu gidişatla Euroleague'in 3. veya 4. maçına yetişebileceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0