Oğulcan Çağlayan resmen Galatasaray'da!

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedefler ile yola çıkan Galatasaray, altyapıya da önemli takviyeler yapmaya devam ediyor. Daha önce altyapıya İbrahim Demirbağ, Necmettin Tekdemir ve İbrahim Coşkun'u transfer eden takımımız, Bursaspor altyapısında forma giyen 1996 doğumlu forvet oyuncusu Oğulcan Çağlayan'ı da altyapıda bu sezon yatırım yaptığı U19 takımının kadrosuna katmayı başardı. Oğulcan'ın transferi için yetiştirme bedeli olarak 350bin TL ödenirken, genç oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalandı.

22 Mart 1996 - Ankara doğumlu olan genç oyuncu, ülkemizde doğup büyüyen her çocuk gibi mahalle aralarında sergilediği yeteneğini, ailesinin 'bir futbol takımına yazdıralım' düşüncesiyle birleşmesiyle birlikte 2006 yılında futbola oturduğu semtin takımlarından olan Bahçelerüstü Spor altyapısına yazılarak başladı. Bir yıllık altyapı macerasında yaş gruplarına karşı gösterdiği performansla dikkat çeken Oğulcan, sadece bir yıl sonra Ankaraspor antrenörleri tarafından mavi-beyazlı takımın altyapısına transfer edildi. Ankaragücü'nün arka bahçesi olarak bilinen Ankaraspor'da altyapı eğitimini sürdüren Oğulcan, 2009-2010 sezonunda sergilediği performansla dikkatleri üzerine topladı. O dönem Ankaraspor'un U14 takımında forma giyen genç forvet oyuncusu U14 Akademi Ligi olarak tanımlanan ligde 20 maçta forma giyerken 13 kez fileleri havalandırdı ve takımının U14 yaş kategorisinde Türkiye Finalleri'ne katılma hakkını elde etmesini sağladı. Oğulcan ligde gösterdiği başarının yanı sıra 4 play off ve 4 Türkiye Finalleri karşılaşmasında da mavi-beyazlı formayı giydi ve tek gol kaydetti. Ankara temsilcisinin federasyon tarafından kapatılması sonrasında ailesinden ayrı olarak Bursa'nın yolunu tutan genç oyuncu için hayatında yepyeni bir sayfa açılıyordu.

U16 LİGİ: YERLI IBRAHIMOVIC..
2010 yazında Bursaspor altyapısına transfer olan Oğulcan, ilk sezonunda sezonun neredeyse tamamını U15 yaş kategorisinde geçirdi. U15 Ligi'nde yeşil-beyazlı forma altında 10 maçta forma giyen ve tek gol kaydeden genç forvet oyuncusu, sezon sona erdiğinde U16 Ligi'nin play-off maçlarında da Bursaspor U16 takımının formasını terletti. Bursa'ya ilk sezonunda tabir-i caizse adaptasyon sorununu çözmeye çalışan ve kendisini kanıtlamaya çalışan Oğulcan Çağlayan'ın patlaması bir sonraki yıl oldu. 2011-2012 futbol sezonunun çok büyük bir bölümünü U16 Ligi'nde geçiren genç oyuncu 21 maçta forma giydiği U16 takımında 29 gol kaydetti ve adından söz ettirdi. Gösterdiği performans sonrası sezonun son bölümlerine doğru birer maç U17 ve U18 takımı tecrübesi yaşayan Oğulcan, bu maçlarda da iki gol kaydetti ve sezonu 25 maçta 33 golle tamamlayarak Bursaspor antrenörlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Genç oyuncu, özellikle hava toplarında rakiplerine karşı kurduğu üstünlük ve hücumda rakip savunma oyuncuları karşısında gol yollarındaki başarısı nedeniyle "Yerli Ibrahimovic" lakabıyla anılmaya başlandı. Oğulcan sezonun geneline yaydığı başarısını milli takıma da yansıttı. 2 kez forma giydiği milli takımda 2 gol atan Oğulcan için, üst takıma yükselme zamanıydı.

Geride bıraktığımız 2012-2013 futbol sezonuna U17 takımında başlayan ve 2 maçta 2 gol atarak performansına kaldığı yerden devam eden Oğulcan, antrenörleri tarafından U18 takımına yükseltildi. Sezonun ilk bölümünü U18 takımıyla birlikte U18 Ligi'nde geçiren genç forvet oyuncusu 22 maçta forma şansı bulurken 14 kez rakip fileleri havalandırdı ve sezonun ikinci yarısında A2 takımına yükselmeyi başardı. A2 Ligi'nde mücadele eden Bursaspor A2 takımında 21 kez forma şansı bulan Oğulcan, bu karşılaşmalarda da rakip filelere 6 gol bırakırken, sezon içerisinde de 6 kez giydiği milli forma altında bir gol kaydetti. Genç oyuncu için sezon sona erdiğinde 51 maçta 23 gol istatistiği yazıyordu. Oğulcan Çağlayan yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Hikmet Karaman tarafından sezon başında A takıma davet edildi ve kamp çalışmaları için Avusturya'ya götürüldü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0