[ÖZEL, ÇEVİRİ] Juventus: Rakibimiz Galatasaray

Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki rakibimiz Juventus'un resmi sitesinde yayınlanan, rakiplerini tanıttığı yazılardan Galatasaray ile ilgili olan bölümün çevirisidir.

İstanbul ekibi Avrupa'da zorlu müsabakalardan başarıyla çıktı ve ayrıca takımlarında Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi dünya yıldızı oyuncular bulunduruyorlar. 

Galatasaray geçen sezondan beri sergilediği iyi performansla herkesin karşılaşmaktan çekineceği zorlu bir rakip; ama bu iki takım arasında daha önceki yaşananlara da bakılırsa, Juventus'un Türk takımlarına karşı iyi bir sonuç alabilme şansı var. Daha önce yaşanan 4 karşılaşmada her 2 takımın da 1'er galibiyeti ve 2 beraberliği bulunuyor; ama Bianconeri son yıllarda çok daha gelişmiş olan Galatasaray'a karşı temkinli olacaktır.

Fatih Terim'in adamları, "Spor Stadyumlarındaki en yüksek ses desibeli" dalındaki Guiness Dünya Rekoru'nu elinde bulunduran sadık taraftarın şu anda oynadıkları 52.652 kişilik Ali Sami Yen Arena'da yarattığı ateşli atmosferden oldukça memnunlar. Türk Kulübü geçtiğimiz sezon çeyrek finallerde Emmanuel Eboue, Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in golleriyle iyi bir geri dönüş yaparak öne geçerek Jose Mourinho ve adamlarını şoke ederek, zafere ulaştılar. Real Madrid'i neredeyse turnuva dışında bırakarak alt üst ediyorlardı.

Antonio Conte'nin gözü sıradışı bir atlet ve geride bıraktığı yılların aksine performansından bir şey kaybetmeyen zorlayıcı bir güç olarak düşündüğü Drogba'nın üzerinde olacak. 2 yıl önce de Chelsea, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırırken Bayern Münich'e karşı kullandığı penaltıyı gole çeviren ve kupayı Chelsea'ye kazandıran da O'ydu. Juventus'un hakkında bir şeyler bilmekten çok daha fazlasına sahip olduğu bir oyuncu da bu yaz Bionconeri'nin imzaladığı bir sözleşmeyle Türk kulübüne kalıcı olarak dahil olan Felipe Melo.

Galatasaray, Avrupa müsabakalarında başarılara sahip bir kulüp. 1999/00 sezonunda UEFA Kupası'nı namağlup olarak kazanan tarihteki tek takım; ama henüz Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalleri geçme avantajını elde edemediler. Juventus, onlara karşı deplasmanda hiç maç kazanamadı, yani Conte Juventus'ta oyuncuyken uğradığı hayal kırıklıklarının rövanşını aynı takımın başındaki teknik direktör olarak almaya çalışacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0