Cagliari Turnuvası'nda ikinci olduk..

Sezon öncesi hazırlıklarına İtalya'da devam eden Galatasaray Liv Hospital katıldığı Cagliari Turnuvası finalinde karşılaştığı Montepaschi Siena'ya 73-62 yenildi ve turnuvayı ikinci bitirdi. Maç boyu çekişme ve aradaki skor farkı yakın gitse de son birkaç dakika içinde gerekli hamleyi yapamayan takımımız yaptığı taktik faullerle rakibin farkı açmasına engel olamadı ve maçı kaybetti. Siena karşısında Arroyo 15 sayı-2 asist'le oynarken Cenk de 13 sayı üretti.

Maçın geneline bakıldığında takımımızın özellikle hücumda istediği ritmi bulmakta zorlandığını gördük. Var olan önemli eksiklerin üstüne bu maçta oynatılmayan Erceg'in eklenmesi ve takımın formda isimlerinden Furkan'ın da ikinci yarıda az süre almasıyla birlikte elimiz zayıfladı. Tüm bunlara takımı oynatmalarını bekleyeceğimiz Arroyo ve Ender'in henüz ideal form durumunda olmadığını eklersek hücumdaki kısırlaşan yapımız açıklanabilir. Arroyo'nun 15 sayı atmasının yanında 2 asistine karşılık 6 top kaybı yapması bu konuda önemli bir örnek. -Ender (3/8) ile 6 sayı - 0 asist- Savunmada ise ortalama olarak ne iyi ne kötü diyebileceğimiz bir görüntü vardı. İtalyan hakemlerin bize çaldıkları basit teknik ve kasti fauller, son bölümde çok da gerek olmayan taktik faullerimiz ve tabi hücumdaki üretememenin savunmaya olumsuz etkileri 73 sayıyı normal kıldı desek yanlış olmaz herhalde.

İkinci İtalya kampı bu hazırlık turnuvasıyla birlikte son buldu. Tam 6 hazırlık maçı yaptığımız bu bölümde 3 galibiyet, 3 mağlubiyet aldık. Tabi takımın tam kadro olarak bir türlü toparlanamaması ve eksiklerin dönmemesi özellikle hücum düzenlerimizi uygulamamızı güçleştiriyor. Arroyo, Ender, Erceg'in ideal formuna kavuşmaları; Domercant, Markoishvili, Jawai gibi isimlerin de takıma katılımlarıyla birlikte Ergin Ataman'ın eli de saha içinde oldukça rahatlayacak ve gerçek Galatasaray Liv Hospital'i o zaman izlemeye başlayacağız. Şimdi ise İstanbul'a dönecek olan takımımız 4-6 Ekim'de oynayacağı Türkiye Kupası Eleme maçlarına hazırlanmaya burada başlayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0