Şükrü Ergün: Fatih Terim'e sözleşme teklif ettik ama kabul etmedi..

Bugün öğle saatlerinde başkan Ünal Aysal tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada "24 veya 28 saat içerisinde teknik direktör sorunumuz çözülecek" açıklamasının ardından, bu akşam yapılan yönetim kurulu toplantımızın ardından teknik direktörümüz Fatih Terim'in sözleşmesinin fesih kararı resmi site aracılığıyla açıklandı. Fatih Terim'in federasyon ile birlikte çalışma kararı almasının ardından 2 yıllık sözleşme öneren yönetimimiz, bu sözleşmenin red edilmesinin ardından teknik direktörümüz ile yolları ayırma kararı aldı. Bu karar akşam saatlerinde basın sözcümüz ve yönetim kurulu üyemiz Şükrü Ergün tarafından açıklanırken, konuyla ilgili olarak LigTV'e de açıklamalarda bulundu. 


Yönetim kurulumuz oybirliği ile böyle bir karar aldı ve KAP'a bildirimde bulundu. Sizin de söylediğiniz gibi son zamanlarda Galatasaray Futbol Takımı üzerinde ciddi spekülasyonlar oluştu. Bunlar bizleri çok rahatsız etti ve takımın performansını da etkilemeye başladı. Bunlara dur demek ve oluşan zararı durdurmak lazımdı. Bu nedenle bu karar alınmıştır. Bunda birkaç tane etken söz konusu: Birincisi Sayın Terim'e önermiş olduğumuz kontrat kendisi tarafından kabul edilmemiştir ve bizim de bu bağlamda arayışlara girme zaruriyetimiz ortaya çıkmıştır. İkincil olarak, spekülasyonlar geleneklerimize zarar vermeye başladı. Bizim yıllardır oluşmuş bir hiyerarşimiz var, bunlar kesin bellidir. Bunların sarsılmaya başladığını görünce böyle bir karar almak zorunda kaldık. Umarım hem camiamıza, hem Terim'e hayırlı olur.

Biz Mayıs'a kadar böyle bir olaya (milli takımı çalıştırması) onay vermiştik. Bizim kontrat feshi açıklamamızın akabinde sayın TFF Başkanı Fatih Terim'le zaten 3+1 yıl anlaştıklarını açıkladı. Demek ki zaten böyle bir anlaşma varmış. Bu açıkcası bizim için sürpriz oldu.

Terim'in Galatasaray'da antrenörlüğü bırakmış olması, Galatasaray'daki sonu anlamına gelmez. Terim, sağlam bir Galatasaray'lıdır, Divan Kurulu üyesidir. Ama Galatasaray da antrenörsüz kalmayacaktır. İsimler üzerine spekülasyon yapmayalım. Yeni teknik direktör konusunda araştırmalar bugün itibariyle başladı. Kısa süre içerisinde bunu öğreniriz. Haftasonu Galatasaray'ın başında kim olacak? İnanın bilmiyorum. Ama biri çıkacaktır elbet.

1 yorum:

  1. ünal aysal ve bence bülent tulun drogbalı sneijderli bu takımı kim olsa şampiyon yapar ligde ayrıca tüm başarılar fatih terime mal ediliyor düşüncesinde idiler. fatih terimde bu takımın herşeyi benim eserim milli takımı da götürecek kapasitem var havalarında idi. ünal aysal sağlam bi hoca getirir başarılı olursa ondan iyisi olmaz. ama milli takım hiç mi hiç ümit vermiyor hoca kaybeden olabilir bence. ayrıca tff ye bu zemine yatak oluşturduğu ve cimbomun ileri gitmesini engellemek adına yaptığı yabancı sınırlaması ve milli takım hocalığı için ayrıca teşekkür etmesi gerekli başkanın. ne desek boş valla. yine tüm sezonu basket maçları seyrederek geçireceğiz anlaşılan.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0