STSL | Dejavu..

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 6 haftada rakipleri karşısında 4 beraberlik alan ve şampiyonluk yolunda rakiplerinden geride kalan Şampiyon Galatasaray, hafta içinde oynadığı Juventus karşılaşmasının ardından Süper Lig'in yedinci haftasında deplasmanda Akhisar Belediyesi'ne konuk oluyor. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma teknik direktörümüz Roberto Mancini'nin ligde çıkacağı ilk karşılaşma olurken, 6 Ekim Pazar günü saat 16:30'da oynanacak olan karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek. Karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde...

SÜPER LİG, 11-12: DEJAVU
Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olarak tamamladığımız geçen sezon Akhisar Belediyesi ile deplasmanda oynadığımız karşılaşma skor anlamında olmasa da, Galatasaray tarihe geçen karşılaşmalardan birisi olarak yerini aldı. Ara transfer döneminde renklerimize bağladığımız dünyaca ünlü süperstar Didier Drogba geçtiğimiz sezon ligin 22. haftasında oynanılan ve yine Manisa 19 Mayıs Stadı'nın ev sahipliğini yaptığı karşılaşmada kariyerinde ilk kez sarı-kırmızılı formayı giyerken, oyuna sonradan girmesinin ardından takımımıza galibiyeti getiren golü kaydetmişti. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Drogba, oyuna girdikten bir kaç dakika sonra takımımızı öne geçiren golü atmış ve Manisa'da takımımızı yalnız bırakmayan yüzlerce taraftarımıza "merhaba" demişti. Geçtiğimiz sezon Drogba'nın yaşadığı bu tecrübenin ardından, bu sezon da Akhisar Belediyesi'yle deplasmanda oynadığımız karşılaşma tarihteki yerini alacak. Geçtiğimiz hafta teknik direktörlük görevine getirdiğimiz dünyaca ünlü İtalyan teknik adam Roberto Mancini deplasmanda oynadığımız ve 2-2 beraberlikle ayrıldığımız Juventus maçında ilk kez Galatasaray teknik direktörü olarak kulübede yer alırken, Süper Lig organizasyonunda ilk kez Galatasaray teknik direktörü olarak yine Akhisar Belediyesi deplasmanında yer alacak.

SÜPER LİG: YENİLGİSİZ
Şampiyon apoletiyle sezona başlayan ve gözünü sezon sonunda şampiyon olması halinde armasının üzerine ekleyeceği dördüncü yıldıza diken Galatasaray, geride kalan altı haftada her ne kadar çok başarılı sonuçlar almasa da ligin yenilgisiz tek takımı konumunda bulunuyor. Son dönemde teknik ve idari anlamda bir takım değişiklikler yaşayan, sportif anlamda da istediği sonuçlardan uzak kalan takımımız hafta ortasında Juventus deplasmanında gösterdiği performans ile yeniden hayata döndü. Şampiyonlar Ligi'ne kulüp tarihinin en kötü başlangıcını yapan Şampiyon Galatasaray, grubunun ikinci maçında Juventus deplasmanından 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve grubunda ilk puanını aldı. Ligde üstüste alınan üç haftalık beraberliğe geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız Rizespor karşılaşmasını ekledik ve 6 hafta sonunda 10 puanın yanı sıra 4 beraberlikle pek parlak olmayan bir grafik çizdik. Galatasaray'ın geride kalan altı hafta sonunda rakipleri karşısında aldığı sonuçlar şu şekilde..
  • STSL, 1.Hafta: Gaziantepspor, 2-1
  • STSL, 2.Hafta: Bursaspor, 1-1
  • STSL, 3.Hafta: Eskişehirspor, 0-0
  • STSL, 4.Hafta: Antalyaspor, 1-1
  • STSL, 5.Hafta: Beşiktaş, 2-1*
  • STSL, 6.Hafta: Rizespor, 1-1
%53: TOPA SAHİP OLMA
Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu olan ve bu başarısında sezon boyunca %55'e yakın topla oynama istatistiğini ön plana çıkartan Galatasaray, hemen hemen aynı başarıyı bu sezonda da gösteriyor. Geride kalan 6 hafta içerisinde 4 beraberlik almasına rağmen rakiplerine karşın son derece hücumcu bir oyun karakterini sahaya yansıtan Roberto Mancini'nin öğrencileri, geride kalan altı haftalık sekansta rakipleri karşısında %53.1 topla oynama yüzdesiyle oynadı ve istatistiklerde de öne çıktı. Beşiktaş ve Kayserispor (%55 topla oynama yüzdesi) takımlarının ardından ligin en çok topa sahip olan üçüncü takımı olan Galatasaray, maç başına rakip kaleye 17 şut atarak ligin en çok şut atan takımı konumunda yer alıyor. Takımımızın geride kalan altı haftada rakipleri karşısında topla oynama istatistikleri şu şekilde;
  • STSL, 1.Hafta: Gaziantepspor, %60
  • STSL, 2.Hafta: Bursaspor, %51
  • STSL, 3.Hafta: Eskişehirspor, %49
  • STSL, 4.Hafta: Antalyaspor, %58
  • STSL, 5.Hafta: Beşiktaş, %48
  • STSL, 6.Hafta: Rizespor, %55

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0