STSL | Zaferler senin ruhunda var..

Liglere verilen milli maç arasının ardından Galatasaray, zorlu fikstüre başlıyor. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 haftada pek başarılı sonuçlar almayan ve son oynadığı Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ligdeki ilk mağlubiyetini alan Roberto Mancini'nin öğrencileri, ligin 8. haftasında kendi evinde KDÇ Karabükspor'u konuk ediyor. 19 Ekim Cumartesi akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Mustafa İlker Coşkun yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takımın son durumu, maç öncesi istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: BİR MAÇI EKSİK, 13. SIRADA
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan son iki sezonda en yakın takipçisi olan ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 9 ve 10 puan farkla şampiyon olma başarısı gösteren Galatasaray, geride kalan 7 haftalık sekansta bir maçı eksik (daha doğrusu Demirören ve ekibinini hala 3 puanımızı vermediği Beşiktaş derbisi) durumda topladığı 7 puanla 13. sırada yer alıyor. Yarıda kaldığı için tarafsız, ahlaklı ve karakterli federasyonumuz tarafından hala 3 puanımızın hanemize yazılmadığı Beşiktaş karşılaşmasının dışında 6 haftalık maç periyodunda 1 galibiyet - 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Şampiyon Galatasaray, rakip filelere 6 gol atarken kalesinde de 6 gol gördü. Galatasaray geçen sezon ligde oynadığı ilk 7 maçta 14 puan toplamış ve zirvede yer almıştı.

İSTATİSTİK: MAÇ BAŞINA 104.5 KM
Süper Lig'de geride bıraktığımız yedi haftalık sekansta fizik performansı olarak yetersiz bir görüntü çizen Galatasaray, oyunun ilk bölümünde rakiplerine üstünlük kurarken özellikle ikinci yarının son yarım saatinde ciddi bir düşüş gösteriyor ve puan kayıpları yaşıyordu. Süper Lig'de yedi haftalık bölümde, federasyon her ne kadar tescil etmese de, sadece 2 maç kazanabilen Galatasaray, maç içerisinde gösterdiği fizik performansıyla eleştirilerin odak noktası oluyordu. Geride kalan 7 maçlık sekansta takım olarak maç başına 104.5 km koşu istatistiğine sahip olan Galatasaray için hiç kuşkusuz bu performans yeterli olmuyor. Galatasaray'ın geride kalan 7 haftalık bölümde maç başına elde ettiği koşu istatistiği şu şekilde oldu;
  • Galatasaray - Gaziantepspor, 2-1: 102 km
  • Galatasaray - Bursaspor, 1-1: 105 km
  • Galatasaray - Eskişehirspor, 0-0: 105 km
  • Galatasaray - Antalyaspor, 1-1: 104 km
  • Galatasaray - Beşiktaş, 2-1: 105 km
  • Galatasaray - Çaykur Rizespor, 1-1: 105 km
  • Galatasaray - Akhisar Belediyesi, 1-2: 106 km
İSTATİSTİK: TOPA SAHİP OLAN 3.TAKIM
Süper Lig'de geçtiğimiz sezon en çok pas yapan, topa sahip olan ve hücum performansı istatistiklerinde ilk sırayı alan Galatasaray, bu sezon geride kalan 7 haftalık maç periyodunda bu görüntülerden biraz uzak kaldı. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 maç haftası sonunda maç başına %53.8 ile topa sahip olan Roberto Mancini'nin öğrencileri, bu istatistik sıralamasında ilk sırayı alan Kayserispor (%56) ve takipçisi Beşiktaş (%54.8)'ın ardında ligde üçüncü sırada yer alıyor. Takımımızın geride kalan altı haftada rakipleri karşısında topla oynama istatistikleri şu şekilde;
  • STSL, 1.Hafta: Gaziantepspor, %60
  • STSL, 2.Hafta: Bursaspor, %51
  • STSL, 3.Hafta: Eskişehirspor, %49
  • STSL, 4.Hafta: Antalyaspor, %58
  • STSL, 5.Hafta: Beşiktaş, %48
  • STSL, 6.Hafta: Rizespor, %55
  • STSL, 7.Hafta: Akhisar Belediyesi, %57
ARENA'DA DÖRDÜNCÜ MAÇ: BENVENUTI MANCINI
Bu sezon Süper Lig'de evinde dördüncü kez sahaya çıkacak olan Galatasaray'da bu hafta iç sahada oynanacak olan karşılaşma ayrı bir önem taşıyor. 30 Eylül akşamı kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalayan ve takımla birlikte ilk çalışmasını gerçekleştiren Roberto Mancini, geride kalan Juventus ve Akhisar BLD maçlarında her ne kadar Galatasaray taraftarıyla tanışsa da, bu karşılaşmaların deplasmanda olması nedeniyle gerçek bir "merhaba" denilememişti. Milli maç arasının ardından ilk kez Ali Sami Yen Arena'ya ayak basacak olan İtalyan teknik adam bu karşılaşmayla birlikte taraftarla tanışmış ve onları selamlamış olacak. Spor Toto Süper Lig'de takımımızın teknik adamı olarak Akhisar Belediyesi deplasmanında ilk kez görev yapan İtalyan menajer Roberto Mancini'nin kariyerinde bu maçın da özel bir yeri olacağını belirtmekte fayda var. Roberto Mancini kariyerinde daha önce Inter ve Manchester City ile oynadığı ilk iç saha maçlarında sahadan galibiyetle ayrılmayı başarmıştı.

ALTIN AYAK: DIDIER DROGBA
2013 yılının kış döneminde Galatasaray'la bir buçuk yıllık sözleşme imzalayan Fildişi Sahili doğumlu 35 yaşındaki süperstar forvet Didier Drogba, geride kalan yarım dönemlik Galatasaray kariyerinde ligde şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalist olma başarısını yaşamıştı. Drogba 'geçiş dönemi' olarak yorumlanabilecek bu dönemin ardından, sezon başında kazanılan Emirates Cup ve Süper Kupa'da başrol oynarken, Süper Lig'de geride kalan 7 haftalık süreçte rakip filelere 4 gol bırakmayı başardı. Fildişili yıldız oyuncu bu sezon Galatasaray'ın oynadığı 10 resmi müsabakanın tamamında görev yaptı ve bu mücadelelerde rakip fileleri toplamda 6 kez havalandırmayı başardı. Dünyanın en saygın forvet oyuncularından birisi olan Didier Drogba, son olarak geçtiğimiz günlerde dünyanın en prestijli ödüllerinden birisi olan ve oyuncuların kariyerlerinde sadece bir kere aday gösterildiği Golden Foot ödülünde dünyaca ünlü oyuncular David Beckham ve Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra Iker Casillas, Andres Iniesta, Samuel Eto'o, Andrea Pirlo, Frank Lampard, Miroslav Klose gibi isimleri geride bıraktı ve ödülün sahibi oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0