STSL | Dönüş..

2014 Dünya Kupası play-off maçları nedeniyle tüm dünyada liglere verilen aranın ardından Galatasaray, lige dönüyor. Süper Lig'de geride kalan 11 hafta sonunda ezeli rakibi Fenerbahçe'nin dokuz puan gerisinde ve averajla altıncı sırada bulunan Roberto Mancini'nin öğrencileri, ligin 12. haftasında Sivasspor'u evinde ağırlıyor. Uzun bir süre sonra taraftarına yeniden "merhaba" diyecek olan takımımız bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor. 23 Kasım Cumartesi akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Halis Özkahya yönetecek. Sivas karşılaşması öncesi analizler, istatistikler, mini yorumlar..

SÜPER LİG: MİLLİ ARADAN DÖNÜŞ
Spor Toto Süper Lig'de milli maçlar nedeniyle verilen ara öncesinde 11 haftalık sekansta 5 galibiyet - 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Galatasaray, topladığı 19 puan ve elde ettiği +5 gol averajıyla altıncı sırada bulunuyor. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında yer alan takımımız geride kalan 4 maç haftasında elde ettiği 4 puanla ikinci sırada yer alırken, hafta içi Real Madrid'le oynayacağı maçın ardından gruptan çıkmak için Juventus ile tabir-i caizs final maçına çıkacak. Milli ara öncesinde ligde ezeli rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olan Roberto Mancini'nin takımı, milli aranın ardından galibiyet serisinin startını vermek ve ilk devreyi en az kayıpla atlatarak yeni teknik direktörüyle uyum sürecini hızlandırmak istiyor. Galatasaray geride kalan 11 haftada rakip filelere 17 gol bırakırken, kalesinde de 12 gol gördü.

GEÇMİŞ: 5 MAÇ VE İSTANBUL'DA PUAN YOK
Roberto Carlos yönetiminde yeni sezona hazırlanan ve geride kalan 11 haftalık sekans sonrasında kulüp tarihinin en iyi 2. başlangıcını yapan Sivasspor ile geride kalan son 5 lig maçında rakibimiz karşısında sahadan üstün ayrılırken, kırmızı-beyazlı takım Süper Lig'de mücadele ettiği sekiz sezon boyunca İstanbul'da puan veya puanlar alamadı. Sivas'a son olarak 2010-11 sezonunda deplasmanda kaybeden Galatasaray, iç sahada da son olarak 2010-11 sezonunda Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde kaybetmişti. Son beş lig maçında rakibi karşısında galibiyetle sahadan ayrılan takımımız, İstanbul'da oynadığı sekiz lig maçında da sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 18 gol bırakan Galatasaray, kalesinde de 5 gol gördü.

2012-2013: ŞAMPİYONLUK MAÇI
Geride bıraktığımız sezon en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 10 puan farkla kulüp tarihinin 19. lig şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, ligin bitimine 2 hafta kala Ali Sami Yen Arena'da ağırladığı Sivasspor karşısında sahadan 4-2'lik galibiyet elde etmiş ve şampiyonluğunu ilan etmişti. Ali Sami Yen Arena'da taraftarıyla birlikte şampiyonluğunu kutlayan takımımıza galibiyeti getiren goller Selçuk İnan (2) ve Burak Yılmaz (2)'dan gelirken, sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanılan karşılaşmadan da takımımız 3-1'lik galibiyetle ayrılmıştı. Sivas deplasmanında galibiyeti getiren isimler ise Umut Bulut (2) ve Burak Yılmaz olmuştu.

ORTA SAHANIN HAKİMİ: YÜZDE 52
Geride kalan 11 maç haftasının ardından ligde orta alanı en çok kullanan ve orta alandan hücuma en çok başarılı pas yapan takım Galatasaray oldu. Selçuk İnan, Felipe Melo ve Wesley Sneijder ile merkez hücumcu oyuncu performanslarının yanı sıra Bruma ve Burak Yılmaz'ı da kanatlarda değerlendiren Roberto Mancini, orta alanı kalabalık tutarak oyunun hakimiyetini elinde tutuyor. İstatistiksel değerlendirmelerde, ligde orta sahaya hükmeden ve bu alanda topa %50'den fazla oranda sahip olmayı başaran tek takım olan Galatasaray'da orta saha oyuncularının hücuma aktardığı başarılı pas sayısı ise dikkat çekici; 370. Ligde topa sahip olma değerlerinde ön sıralarda yer alan takımımız geride kalan 11 haftalık sekansta maç başına %55 topa sahip olurken, maç başına rakip kaleye de 14 şut atıyor ve bu şutlarda %45 isabet oranı elde etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0