STSL | Mücadelenin kazandırdığı..

Galatasaray, ağır yaralı olarak girdiği milli takım arasından sonra yine zor ve önemli bir maçtan galibiyetle ayrılmayı bildi. Özellikle Sneijder ve Muslera'nın devam eden sakatlıklarının yanına Semih Kaya da eklenince kadroda yine değişiklikler yapmak zorunda olan Cim Bom, yabancılarının performanslarıyla dikkat çeken Sivasspor karşısında 100. golünü atan Burak ve bu sezon ilk golünü atan Selçuk'la iki gol buldu, Sivas'ın tek golü Djebbour'dan geldi. Özellikle çıkan dört kırmızı kart ve yaşanan pozisyonlarla aksiyonu bol bir 90 dakikanın sonunda 3 puan almak Galatasaraylıları sevindirdi. Drogba'nın kaçırdığı penaltı ise bu sezon Arena'da ilk kez 3 gollü galibiyet alınmasını engelledi.


Maçtan önce Semih Kaya'nın sakatlık haberi özellikle defans kurgusu açısından kafalarda soru işareti oluşturmuştu, öyle ki taraftarlar ve yorumcular arsında herkes farklı bir dörtlü sayıyordu. Nitekim kadrolar geldiğinde sadece defansta değil onbirde enteresan değişiklikler göze çarpıyordu. Defansın solunda Danny sağında Eboue oynarken ortada Chedjou'nun yanına sakatlığı geçen Gökhan Zan eklenmişti. Orta sahada Selçuk - Melo tamamdı ancak solda Riera'nın olması şaşırtıcıydı, sağda Aydın vardı. Bir diğer sürpiz, Drogba'nın yedek olması ve Umut - Burak'ın birlikte sahada olmasıydı. Böylece adeta 4-4-2 gibi bir sistemle sahadaydı Galatasaray. Maça da çok tempolu başladı takım. Özellikle Umut'un ileride ve geride tam saha presi muhteşem yapması, Selçuk'un uzun zaman sonra istekli ve motive oynaması takımı ileriye taşıdı. Selçuk bu oyunun karşılığını ekürisi Burak'ın lig kariyerindeki 100.'ü golünün asistini yaparak aldı, mükemmel bir ara pası attı, Burak da güzel bir vuruşla 100. golünü kaydetmiş oldu. Bu hem Burak için gurur verici bir gol hem de Cim Bom için Sivas gibi zor bir maçta rahatlatan bir goldü.

Sonrasında Galatasaray temposunu kaybetmeden oynamaya devam ederken Danny garip bir şekilde sol bekten geldiği sağ kanatta önce 15'te ilk sarısını ardından altı dakika sonra manasız ikinci sarıyı gördü ve dosdoğru faulu yaptığı yere yakın olan soyunma odasına gitti. Böyle bir maçta 10 kişi kalmak önemli bir dezavantajdı. Herkesin aklına gelen başına da geldi, kırmızıdan beş dakika sonra Danny'nin boşalttığı sol arkaya atılan bir topta Riera ağır kaldı, yapılan ortaya Djebbour yarım voleyi vurdu, 31'de beraberlik geldi. Moraller bozulmuş, bir başka puan kaybına doğru gidileceği tartışmaları başlamıştı ki penaltı imdada yetişti. Selçuk rahat bir vuruşla hem bu sezonki ilk golünü kaydetti ve psikolojik olarak biraz olsun rahatladı, hem de Cim Bom yeniden öne geçti. Devre bu şekilde bitebilirdi ancak aksiyon henüz bitmemişti. Burak'ı düşüren Ümit ikinci sarıyı ve kırmızıyı gördü, böylece ilk devre 10'ar kişi ve Cim Bom'un 2-1 üstünlüğüyle bitti, işler Galatasaray için rayına girmişti.

İkinci yarı Galatasaray pozisyonlar aramaya ve bulmaya devam etti fakat Arena'da bu sezon gelmeyen o 3. gol yine bir türlü gelmedi. Emre Çolak'ın girişi takıma herhangi bir artı değer sağlamazken, Drogba'nın Burak'ın yerine dahil olması işleri değiştirdi. Çalımlarla girdiği ceza sahasında vurmak üzreyken düşürülmesi neticesinde önce Da Costa'ya direk kırmızı çıktı, ardından yine çalımlarla sahasına girmek üzereyken bu kez Cicinho ikinci sarıdan atıldı. Penaltıyı ise Selçuk'un kullanması gerekirdi, Drogba aldı ve çok ciddiyetsiz bir vuruşla skoru yine 3'e taşıyamadı. Dolayısıyla oyuna hareket ve heyecan getiren Drogba tek başına iki futbolcunun kırmızı görmesini sağladı ancak penaltıyı da dışarı attı.

Galatasaray, Sivas gibi güçlü bir takıma karşı 3 puan alarak önemli bir haftayı galibiyetla kapatmasının yanı sıra nihayet oynadığı istekli futbolla derbiden sonra karaları kara bağlayan taraftarların yüreğine biraz olsun su serpti. Bu maçtan çıkarılması gereken önemli sonuçlardan bir tanesi de, 2011-12 sezonunda oynanan 4-4-2'nin bu takıma en uygun sistem olduğudur. Tek problem kanatlar. Kanatlarda istikrarlı oynayacak oyunculara ciddi manada ihtiyaç var. O sorun devre arasında ancak çözülebilir ancak Mancini'nin artık arayışlarına bir son vermesi ve bu takımı alışık olduğu sistemle oynatmasında fayda var. 

2 yorum:

  1. Nasil bir mac analizi anlamadim. Mac izlemeden mi yapiliyor bu analiz? Maca Dany sag bek, Eboue sag acik, Riera sol bek, Aydin sag acik olarak basladi. Hal boyle olunca analizdeki "Danny garip bir şekilde sol bekten geldiği sağ kanatta önce 15'te ilk sarısını ardından altı dakika sonra manasız ikinci sarıyı gördü ve dosdoğru faulu yaptığı yere yakın olan soyunma odasına gitti." ifadesi komik oluyor bence.

    YanıtlaSil
  2. Sneijder dönünce ne olacak peki?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0