ELW | Sultanlar rencide etti!

Liderlik yarışı verdiği Euroleague Women C Grubu'nun 6. maçında Kibirtskis Vilnius'a konuk olan Galatasaray Odebank rakibini ezici bir skorla, tam 90-39'la mağlup etti. Maçın hemen başında yakaladığı seriyle farkı açan ve bu farkı sürekli arttırıp son çeyrekte 50'lere çıkaran takımımız böylece sezonun en rahat galibiyetlerinden birini Litvanya deplasmanında almış oldu. Shavonte Zellous ve Alba Torrens attıkları 17'şer sayıyla takımımızın en skorerleri oldular. 

Takımımız maça müthiş bir seriyle başladı. Henüz 2 dakika bile tam olarak dolmamıştı ki 11-2'lik bir seriyle öne fırladık ve rakibe mola aldırdık. Ancak mola dönüşünde işler onlar adına pek düzelmedi ve biz farkı açmaya devam ettik. Rakibi hataya zorlayan etkili savunmamızın yanında hücumda Alba&Zellous ikilisinin de oldukça üretken oynamasıyla birlikte bu çeyreği 25-11 önde geçtik. İkinci periyotta da vites düşürmeyen Sultanlar oyundaki üstünlüğünü koruyup farkı açmayı bildi ve devreye 46-22 önde girdi. İlk yarı sonundaki görüntüyle maç aslında fiilen bitmiş gibi gözükse de bizim takım için bitmemişti. Savunma dozajını iyice arttırıp rakibini de iyice bunaltan Sultanlar hücumda da topu çok iyi çevirip rahat atışlar buldular. Hem içeriden hem dışarıdan istediği skorları bulan Ekrem Memnun'un takımı bu çeyreğin sonunda skoru 70-26'yla rakip için utanç verici bir noktaya taşıdı adeta.. Son periyotta ise kenardan gelen oyunculara daha fazla şans veren takımımız buna rağmen farkı açmaya devam etti ve maç sonunda 90-39 gibi tarihi bir skorla karşılaşmadan galip ayrıldı. Vilnius karşısında hem savunma hem de hücumun birlikte işlemesi bakımından müthiş bir sınav verdik. Rakip belki çok güçlü bir takım sayılmaz ama ne olursa olsun bir Euroleague deplasmanında onları 39 sayıda tutmak kayda değer. Kaldı ki bunu yaparken hücumda da istediği herşeyi tıkır tıkır yaptı Sultanlar ve ortaya da 90-39 gibi her yönüyle ezici bir skor çıktı. Vilnius tam 22 top kaybıyla oynadı ve öte taraftan sahaiçi isabet yüzdesi olarak da %26'da kaldı. Bunlar müthiş savunmamızın istatistiklere yansımış hali diyebiliriz. Öte taraftan hücumda da toplamda %56'yla hücum eden takımımız tam 22 tane de asist üretti. Alba ve Zellous 17'şer sayıyla oynarken Nevriye 16, Sancho da 14 sayıyla katkıda bulundu. Böylece bu sezonki en büyük 4 skor silahımızdan birden üst düzey katkı da almış olduk.

Litvanya deplasmanında oyunun her iki tarafında birden gösterdiğimiz dominasyon ve maç içi konsantrasyonumuzun hiç düşmemesiyle birlikte sezonun en iyi basketbolunu oynadık diyebiliriz. Ekrem Memnun'un öğrencileri sezonun ortasına yavaş yavaş gelirken geri dönüp baktığımızda şu ana kadar çok iyi bir sınav verdiler. Hem ligde, hem de Euroleague'de sorunsuz gidiyorlar öyle ki Prague'ın Avenida'ya kaybetmesiyle birlikte grup liderliğini de geri aldılar. Tabi burada geçen sezonu beklentilerin altında geçiren Alba ve Nevriye'nin bu sezon kendilerinden bekleneni vermesinin de payı büyük. Kaldı ki Sancho da geri dönüşü çok iyi yaptı. Dolayısıyla işler bizim açımızdan iyi gidiyor diyebiliriz rahat rahat.. Tabi ki sezon uzun ve zorluklar artacak ama bu gidişatını sürdürebildiği sürece en azından ligde özlemle beklenen 'o sezon' bu sezon olabilir. Takım bunu vaat ediyor..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0