ZTK | Kaza yok, çeyrek finaldeyiz..

Ziraat Türkiye Kupası'nın beşinci tur karşılaşmasında PTT 1.Lig ekiplerinden Balıkesirspor'u ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında baştan sona üstün ve rahat bir oyun ortaya koyarak sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrıldı. Juventus karşılaşmasının oynanması adına Ali Sami Yen Arena'da yapılan temizleme çalışmalarında zeminin zarar görmesi nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanılan karşılaşmada PTT 1.Lig ekiplerinden Balıkesirspor karşısında Emre Çolak (P), Umut Bulut, Albert Riera ve Bruma'nın golleriyle adını 8li grup aşamasına yazdıran Roberto Mancini'nin öğrencileri böylelikle 3 yıl aradan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselmiş oldu.

Karşılaşmaya beklenildiği gibi yedek ağırlıklı oyunculardan oluşan ilk onbirle çıkan Galatasaray'da son maçlarda gördüğümüz 3-5-2 formasyonu biraz daha kompakt bir hale bürünmüş ve 4-2-3-1'i andıran bir varyasyonla sahaya yayılmıştı. Kalede bir önceki kupa maçının yıldızı Ufuk, savunmada Sabri - Dany - Hakan - Riera, orta alanda Bruma - Emre - Ceyhun - Yekta - Amrabat ve ileride tek forvet Umut ilk onbirini sahaya süren Roberto Mancini'nin, geçtiğimiz eleme turunda oynanılan Gaziantep BŞB karşılaşmasında gördüğümüz oyun disiplinini ilk yarı boyunca takıma yansıtmaya çalıştığını gözlemledik. Rakibi karşısında özellikle sol kanadı maç boyunca etkili kullanan takımımız Riera ve Bruma'nın bireysel olarak hazırladığı pozisyonlarda rakip kalede gol şansı bulmasına rağmen tabelaya beklenen golü yazdıramadı. Umut'un ceza sahasında savunmanın büyük hatasında penaltı noktası üzerinden vurduğu şutun yandan dışarıya gitmesinin ardından Roberto Mancini'nin gösterdiği reaksiyon İtalyan teknik adamın kupa maçını erkenden kopartmak istediğinin belirtisiydi. Nitekim sağ kanattan Sabri'nin ceza sahasına ortasında karşılaşmanın hakeminin pek doğru adil olmayan kararı sonrasında penaltı vuruşunda topun başına geçen Emre Çolak, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderince kaza yaşama ihtimali bir nebze olsa azalmış oldu. Golün ardından oyuna biraz daha ağırlığını koyan ve kontrol altına alan takımımız ilk devreyi tek golle önde kapatmasının ardından ikinci yarıya da aynı kadroyla çıktı.

Roberto Mancini'nin rotasyonu görme isteğinin bu maçlara yansıdığı su götürmez bir gerçek. İtalyan teknik adamın oyuncunun performansı ne olursa olsun bu tür karşılaşmalarda uzun süre oyuncu değiştirmemesi dikkat çeken bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Gaziantep BŞB karşılaşmasında ilk oyuncu değişikliğinin 110'lu dakikalarda geldiğini, bu karşılaşmada ise her türlü iyi veya kötü performansa karşın Roberto Mancini'nin takıma müdahale etmediğini ve kenardan sürekli isteklerini yapmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu görüyoruz. İkinci yarının başlamasıyla yine özellikle Riera ve Bruma özelinde gelişen ataklarda rakip kalede gol fırsatı kollayan takımımız, bu ataklardan birisinde neredeyse direk dibine kadar inen Bruma'nın pasında penaltı noktasında bekleyen Umut'un vuruşuyla farkı ikiye çıkartınca takım rahatlamış, Balıkesir temsilcisi ise oyundan düşmüştü. İkinci devrenin 15. dakikasında gelen gol aynı zamanda son yarım saatin kaderini, nasıl gelişeceğini bize bildiriyordu. Keza oyunun tek hakimi Galatasaray, savunmamızın arasına Hakan - Dany tandemini bozmak için sık sık ara pas atan Balıkesirspor hücumlarına karşı tedbirli davranıyor ve geçtiğimiz turda oynanılan Gaziantep BŞB karşılaşmasında yaşanılan sıkıntıların yaşanmaması adına Mancini'den hamleler devam ediyordu. İlk olarak Ceyhun'u üçüncü stoper gibi tandemin arasına çeken İtalyan teknik adam, orta alanda oyunu kurma görevini Emre Çolak'a verirken Yekta'ya da yardımcı orta saha oyuncusu görevini tanımlıyordu. Oyuna ağırlığını koyan takımımız, zayıf rakibi karşısında temposunu biraz arttırınca 3. golün gelmesi çok uzun sürmedi. Mücadelede son 20 dakikaya girilirken günün en başarılı ismi Albert Riera, kendi imzasını taşıyan sol çaprazdan sert vuruşların birisinde fileleri havalandırırken aynı zamanda oyunun bittiğini de söylüyordu. Bu dakikadan sonra Umut Bulut <-> Aydın Yılmaz değişikliği gerçekleşirken, sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemeyen Ceyhun Gülselam yerine de Felipe Melo oyuna giriyordu. Melo oyuna girerken "Risksiz oyna, sakatlanma" diye uyaran Mancini, ısınmadan oyuna giren Brezilyalıyı maçtan daha çok düşünüyordu, haklı olarak. Son 10 dakikalık bölüme girilirken, Ufuk Ceylan yerine de Aykut Erçetin'in oyuna alan Mancini, tempo yaptıkça rakip kalede tehlike yaratan takımındaki tüm oyuncuları rotasyona sokmuş oluyordu. Mücadelenin sonlarına doğru günün bir başka yıldızı Portekizli genç oyuncu Bruma'nın nefis golüyle maçın skorunu belirleyen Galatasaray, adını da çeyrek final aşaması olarak yorumlanan 8li gruplara yazdırıyordu.

1 yorum:

  1. Bence bu maçta atlanmaması gereken nokta Emre nin uzun zaman sonra oldukça pozitif ve yeteneklerine paralel bir maç çıkarması oldu arada bildiğimiz yanlışlarını yapmadı değil ama orta sahada sağdan sola soldan sağa çok verimli paslar attı oyunu şıkıştırmak yerine kendisinden bekleneni yaptı Bruma ile birlikte iyi işler çıkardılar. Riera ise bu maçta her ne kadar rakip zayıfta olsa bence tüm bek rotasyonumuz içindeki yeri en garanti oyuncu olması gerektiğini gösterdi ama malesef önümüze konmuş bir taş olan şu yabancı kontenjanı yüzünden oynayamıyor bence maçın kazananları Emre - Bruma - Riera - Ceyhun dur kötüsünü dillendirmeye gerek yok bir an önce takımdan uzaklaştırılması gereken Fatih Terim ürünü Amrabat...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0