ELW | Sultanlar yükselişte!

Euroleague Women'da üst üste 2 mağlubiyet alıp önemli bir avantajı kaybeden ama daha sonraki dönemde ligdeki performansıyla yeniden toparlanma sinyalleri veren Galatasaray Odeabank, bunun devamında çıktığı CCC Polkowice deplasmanından da 70-45'lik skorla galip ayrılarak bu sinyallerin doğru olduğunu gösterdi. Sancho Lyttle 12 sayı - 8 ribaund - 8 asistlik performansıyla maçın yıldızı olurken son dönemlerin formda ismi Kelsey Bone da 15 sayıyla oynadı. 

Maçın ilk çeyreğinden itibaren müthiş bir savunma disipliniyle oynayan ve bunu maçın geneline yayan takımımız hücumda ise başta Sancho'yla olmak üzere topu iyi çevirip özellikle içeri indirerek etkili oldu. İlk çeyreği 19-13 önde geçen Sarayın Sultanları ikinci çeyrekte de farkı açıp skoru 35-22 yaparken, üçüncü periyot son darbeyi indirdiğimiz bölüm oldu. Buradaki 20-11'lik seriyle skoru 55-33'e getiren Ekrem Memnun'un takımı son 10 dakikalık bölümde ise oyun disiplinini kaybetmeden ve farkı koruyarak 70-45'lik bir galibiyet elde etti. Bu galibiyette başrolü tabi ki savunmamız oynadı, sonuçta rakibi deplasmandaki maçta rakibi 45 sayıda tutmak önemli bir başarıydı. Bunun yanında hücumda ise özellikle uzunlar üzerinden iyi bir organizasyon yakaladığımız söylenebilir. Bone 15 sayıyla en skorer ismimiz olurken Sancho da 12 sayısının yanına 8 asist ekledi. Zellous 14, Işıl ise 3/3 üçlük kullandığı bu maçı 10 sayıyla tamamladı. 27 sahaiçi isabetinin 20'sinin asist üzerinden gelmiş olması top dolaşımını iyi yaptığımızın bir göstergesi olarak kabul edilebelir. Bunun yanında rakibi 19 top kaybına zorlamış olmak ve sahaiçi atışlarda 19/58 gibi çok düşük bir oranda kalmaları da savunma baskısının istatistiklere yansımış haliydi. Bu galibiyetle birlikte kaybedilen son 2 maçın ardından bir parça olsun morallenirken sonraki turda ev sahibi avantajına sahip olma ihtimalimiz de devam ediyor. Sıradaki maçında ligde Ceyhan Belediye'ye konuk olacak Galatasaray Odeabank, daha sonra içerideki Vilnius maçıyla birlikte Euroleague Women grup aşamasını tamamlayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0