STSL | Kazan ve bekle..

Spor Toto Süper Lig'de zirve takibini sürdüren Galatasaray geçtiğimiz hafta evinde aldığı farklı Bursaspor galibiyetinin yanı sıra, hafta içerisinde de Tokatspor karşısında sahadan galip ayrılarak adını yıllar sonra Türkiye Kupası'nda yarı finale yazdırmayı başarmıştı. Roberto Mancini'nin öğrencileri, hem zirve takibini sürdürmek hemde yükselen form grafiğini devam ettirmek için Süper Lig'in 20. haftasında Eskişehirspor'u evinde ağırlayacak. 8 Şubat Cumartesi akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SPOR TOTO SÜPER LİG: KAZAN VE BEKLE..
Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'nin liderliğinin ardında yedi puan geriden takibini sürdüren Roberto Mancini'nin takımı, geçtiğimiz hafta sarı-lacivertli takımın deplasmanda Eskişehirspor'a mağlup olmasının ardından Bursaspor karşısında mükemmel bir futbol sergileyerek sahadan 6-0 galip ayrılmış ve şampiyonluğa olan inancını perçinlemişti. Ali Sami Yen Arena'da taraftarıyla birlikte bu sezon ligde maç kaybetmeyen Galatasarayımız, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması halinde puan farkını maç fazlasıyla 4'e düşürecek ve yarın öğlen saatlerinde Sivas deplasmanında sahaya çıkacak olan rakibini baskı altına almış olacak. Roberto Mancini'nin ekibi, ligin ilerleyen haftalarında ezeli rakibini iç sahada konuk edeceği düşünülürse, şampiyonluk ateşinin daha da alevlenmesi için Eskişehirspor karşısında alınacak olan galibiyet hem geçen hafta alınan farklı Bursaspor galibiyetini daha anlamlı kılacak, hemde bir galibiyetten daha fazlası olacak.

ROBERTO MANCINI: İÇ SAHADA NAMAĞLUP.. 
30 Eylül günü Galatasaray ile iki buçuk yıllık sözleşme imzalayan İtalyan menajer Roberto Mancini, göreve geldiği günden itibaren son derece dikkat çeken bir istatistiğe imza attı. Galatasaray teknik direktörü olarak Ali Sami Yen Arena'da çıktığı on resmi karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Roberto Mancini ayrıca ev sahibi olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığımız Balıkesirspor ve Elazığspor maçlarında da kazanan taraf olarak soyunma odasının yolunu tutmuştu. İtalyan menajerin yönetiminde Galatasaray iç sahada oynadığı 12 karşılaşmada rakip filelere 31 gol bırakırken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray, ligde yer aldığı şampiyonluk yarışının yanı sıra Türkiye Kupası'nda yarı finale adını yazdırırken ve Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasında yer alıyor.

BURAK YILMAZ: 300. RESMİ MAÇ
Süper Lig'de son iki sezonunun gol kralı Burak Yılmaz, bugün kariyeri için özel bir maça çıkıyor. Eskişehirspor karşısında Didier Drogba'nın sarı kart cezası nedeniyle oynayamayacak olması nedeniyle takımımızın en önemli hücum silahı olarak görülen tecrübeli oyuncu bu akşam kırmızı-siyahlı takım karşısında kariyerinin 300. resmi maçına çıkacak. Geride kalan 19 haftalık sekansta takımımızın en istikrarlı oyuncuları arasında yer alan Burak Yılmaz, attığı 10 golle hücumda da takımımızın verimli isimlerinden.. Kariyerinda daha önce forma giydiği 299 karşılaşmada 132 kez fileleri sarsmayı başararan Burak Yılmaz, geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği ilk sezonu olmasına rağmen 39 maçta forma giyen yıldız oyuncu attığı 32 golle adını kulüp tarihine yazdırmayı başardı.

LİGİN EN AZ GOL YİYEN TAKIMI: 17 GOL
Süper Lig'de geride kalan 19 karşılaşmada rakipleri karşısında sadece 17 gol yiyen Galatasaray, ligin en az gol yiyen takımı olarak dikkat çekiyor. Savunmada çok büyük sıkıntılar yaşayan ve bir türlü arzulanan düzeye gelinememesine karşın ligin en iyi savunma performansına sahip olan Roberto Mancini'nin öğrencileri iç sahada kalesinde sadece 7 gole izin vererek önemli bir performansa imza atmış oldu. Mancini'nin öğrencileri aynı başarıyı hücum performansında ise pek gösteremedi. Geride kalan 18 maçlık bölümde rakip filelere sadece 34 gol bırakan takımımız maç başına 1.78 gol ortalamasıyla hücumda yer edinmiş oldu. Bu sezon iç sahada oynadığı 9 karşılaşmada maç başına 2.22 gol ortalaması ile mücadele eden ve rakip filelere toplamda 20 gol bırakan son şampiyon Galatasaray'ın bu performansı sezon sonuna kadar sürmesi beklenen şampiyonluk yarışı için yeterli olacak mı, hep birlikte göreceğiz.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0