STTK | Yarı finaldeyiz..

Bu yıl 30.'su düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası'nın ilk gününde Ankara'da Tofaş'la karşılaşan Galatasaray Liv Hospital rakibini 68-56'lık skorla geçerek yarı final biletini aldı. İlk 3 çeyrek boyunca yakın giden maçın özellikle son bölümünde oyuna ağırlığını koyan takımımız bu bölümde rakibine sadece 7 sayı atma şansı tanıdı. Ribaundlarda 53-30 gibi ezici bir üstünlük kurduğumuz bu karşılaşmada Ender 12 sayı - 5 asistle hücumda ön plana çıkarken Furkan da 9 sayı - 14 ribaundla pota altı üstünlüğünü ele almamızda başrolü oynadı.

Maçın ilk çeyreğine özellikle hücum etmekte yine zorlanarak başladığımızı söyleyebiliriz. Hareket etmeden, statik ve temposuz bir görüntüyle maça giriş yapınca Tofaş ilk dakikalarda 12-4'le öne fırladı ve bu onların maç içinde yakaladığı en büyük fark oldu. Devamında kenardan Bonsu'nun gelmesi ve topu biraz daha ona indirebilmiş olmamızla birlikte toparlayarak çeyrek bitmeden farkı 1'e indirdik. (14-15) İkinci çeyreğe Domercant'in üçlüğüyle giriş yapıp öne geçerken burada aldığımız üstünlüğü maç sonuna kadar korumayı da başardık. Bu periyodun devamında Furkan ve Hairston hücumda biraz daha fazla sorumluluk alırken devreye 33-30 önde girdik. Üçüncü çeyreğe çift-guard'la başlayıp Arroyo&Ender ikilisinin üretimleriyle aradığımız skorları da bulduk ancak bu çeyrekte Tofaş'ın biraz ekstra şut atmasından ötürü farkı açma fırsatlarını kullanamadık ve son hücumlarda bu fark iyice eriyerek çeyrek bitiminde 2'ye kadar da düştü. (51-49) Son 10 dakikalık final periyodu ise noktayı koyduğumuz bölüm oldu. Savunmamızın kolay kolay sayı atma şansı tanımadığı Tofaş karşısında maç genelinde olduğu gibi 2 pota altında da ribaundları toplamış olmamız ibreyi bizden yana kaydırdı. Bursa temsilcisi bu bölümde sadece 7 sayı bulabilirken, bu etkili savunmanın yanına hücumda Sinan'ın getirdiği hareket, Hairston'ın biraz daha derli toplu oynaması ve uzunları da olayın içine dahil etmemizi ekleyince rahat bir son bölüm oynadığımız bu maçı 68-56 kazandık. Bu maçta galibiyetin şifrelerini, tempoyu kontrol edip momentumun Tofaş'a geçmesine izin vermemek ve savunma&ribaundlardaki beklenen direnci ortaya koymak olarak belirtebiliriz. 53-30 gibi ezici bir ribaund üstünlüğüyle oynarken rakip potada 19 hücum ribaundu aldık. Bu ribaund üstünlüğünde şüphesiz Furkan'ın son birkaç haftaya göre biraz daha canlanmış görüntüsü temel etkendi ki zaten maçı 14 ribaundla bitirdi. Hücumda ise Arroyo'nun üstüne çok kalmadan farklı dakikalarda farklı isimleri devreye sokabilmemiz güzeldi, rakip Tofaş olsa da.. Tabi burada Ender'in aldığı sorumluluk öne çıkarken tecrübeli oyuncumuz 12 sayı - 5 asistle oynadı. Arroyo 10 sayılık bir katkı verirken son dönemde ilk kez 30 dakikanın altında süre aldı. Öte yandan Erceg 10, Hairston 9 sayıyla oynarken Furkan da 14 ribaundunun yanına yine 9 sayı ekledi.

Tofaş karşısında herhangi bir sürprize izin vermeden özellikle son çeyrekteki oyunla birlikte galibiyete uzandık. Tabi bu görüntümüz kupanın geri kalanı için yeterli olmaz muhtemelen, özellikle hücumda mutlaka hareketlenmemiz lazım ancak 4 günde 3 maç oynama ihtimali göz önüne alındığında turnuvanın ilk günü ve görece en kolay maçını bu şekilde geçmiş olmak da anlaşılır bir durum. Şimdi önemli olan bu akşam oynanacak Efes maçında hücumu biraz daha hareketlendirmek, çünkü yaklaşık 10 gün önce karşılaştığımız rakibimize karşı hücumda çok tek düze bir oyunun içine hapsolunca sonucun istediğimiz gibi olmadığını tecrübe etmiştik. 20.30'da başlayacak bu maçta, biraz bunun dışına çıkmak ve savunmayı yine o maçtakinden daha iyi yapmak(Furkan'ın da dönmesiyle) bize final biletini getirebilir..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0