BBL | Akıllar Kuban'da..

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasında lider Banvit'e konuk olan Galatasaray Liv Hospital sahadan 83-72 mağlup ayrıldı ve ligdeki 7. mağlubiyetini almış oldu. Ender-Engin ikilisinin maçtan önce ortaya çıkan sakatlıkları ve guard rotasyonun tamamen daralması, bunun yanında akılların da çok büyük oranda Cuma günü oynanacak olan Kuban maçında olmasından ötürü iyi bir oyun sergileyemeyen takımımız maçın büyük bölümünü 15-20 sayı aralığında geri götürüp sonunda da 83-72'yle kaybetti. 

Karşılaşmanın sadece ilk 3-4 dakikalık bölümü yakın geçti desek yanlış olmaz herhalde. Her seferinde yarı sahayı hızlı geçmeye çalışan takımımız sayı üretebilildi anca savunmada da yine etkisiz kaldı. Özellikle Dusan'a inen toplar sonrasında oldukça rahat sayı bulan Banvit karşısında dakikalar ilerledikçe momentumu onlara vermemiz ve Arroyo'nun da maça iyi girememesinden ötürü öne fırladılar. İlk çeyreği de 20-10 önde geçtiler. İkinci çeyrek farkın daha da açıldığı bölüm oldu. Özellikle sayı bulmakta zorlanan takımımız bunun devamında zaten iyi durumda olmayan savunmasıyla birlikte Banvit karşısında direnç göstermekte zorlandı. Maça ilk 5'te başlamayıp sonradan giren Chuck Davis pota altında 1'e 1 oynadığı her pozisyondan ya basket ya da faul çıkarırken fark da yavaş yavaş açıldı ve devreye Banvit 43-26 önde girdi. İkinci yarıda aslında hep bir geri dönüş çabasıyla oynadık, ancak Banvit buna izin vermedi. Özellikle Furkan'ın pota altına getirdiği hareket ve Arroyo'nun oyuna girmesiyle birlikte sayı üretmekte çok sıkıntı çekmedik. Ancak Banvit hep kritik noktalarda kritik isabetler buldu. Pota altına topu çok iyi indiren rakibimiz bunun olmadığı anlarda ise Mejia, Rowland gibi isimlerin ekstra şutlarıyla skora tutundu ve tüm çabalarımıza rağmen bu bölümü de yine 16 sayı farkla 63-47 geride kapattık. Son çeyreğin ilk yarısında ise Banvit aynı şekilde bizim dönüş yapma çabalarımıza izin vermedi ve hatta farkı bir ara 23'e kadar da çıkardı. Son 4-5 dakikalık bölümde ise tam saha pres ve ikili sıkıştırmalar yapmaya başlayan takımımız Banvit'in de galibiyet rahatlığına girmesinin etkisiyle daha kolay sayılar bulmaya başladı, fakat bu yalnızca farkı biraz eritmeye yaradı ve karşılaşmadan 83-72 mağlup ayrıldık. 

Banvit karşısında hem savunmada hem de hücumda problemli bir maç oldu diyebiliriz. Kafaların tam olarak bu maçta olmaması bir tarafa, yine de sahaya çıkıyorsanız belli bir efor sergilersiniz. Bu anlamda özellikle boyalı alan savunmamız çok kötüydü. Sadece uzunlarıyla değil zaman zaman Keith Simmons'la bile sırtı dönük oyun kullanıp hep oradan işlediler savunmamızı. 26/40(%65) iki sayılık atış yüzdeleri de bunu ispatlar nitelikte.. Hücumda ise Arroyo hariç topu yere vuracak ve birşeyler üretebilecek adam olmaması, onun da maçın ilk bölümüne iyi girememesiyle birleşince çok kısır bir görüntüye büründük. Carlos sonradan ısınıp maçı da 15 sayı - 3 asistle bitirdi ancak yanına yardımcı bulamadı, son dönemlerde alışık olduğumuz üzere.. Tabi Ender'in de olmaması bu maçta belirleyiciydi.. Erceg 14 sayıyla hücumda yine iyi katkı verdi ama onun da savunma zaafiyeti bilinen bir gerçek.. Takımın geri kalanında ise tek dikkat çekilcek nokta, bence Furkan.. Furkan'ın mutlaka sahada daha fazla kalması lazım, hücumda kısıtlı olsa bile. En azından diğer uzunların sağlayamadığı savunma sertliği konusunda daha iyi, ribaundlardaysa çok daha önde olduğunu zaten biliyoruz. Dün de 13.5 dakika oynayıp 7 sayı - 6 ribaund - 1 asistle mücadele etmiş mesela. Savunma-hücum olarak daha dengeli bir oyun oynamak istiyorsak Furkan'a ihtiyacımız var. Savunmadan enerjisini alan hücum olmadığı zaman ritm bulmakta çok zorlanıyoruz ve ritm bulmakta zorlanınca Arroyo, bazı zamanlar Ender ve Erceg'in bireysel üretimlerine kaldığımızı da biliyoruz. Ki bu adamların hepsinin savunmada sorunlu olduğu da yine bilinen bir gerçek. Bu sebeplerden Ataman'ın Furkan'ı biraz daha fazla kullanması mantıklı olacak gibi gözüküyor şu aşamada..

Açık konuşmak gerekirse, çok fazla galibiyet ümidi beslemediğimiz bir deplasmana çıktık Bandırma'da.. Ve Ender'in de oynamadığı bir günde kazanma olasılığımız iyice düşmüştü. Maç da buna paralel biçimde gelişti zaten, bu yüzden çok fazla eleştiri getirecek birşey yok. Bu maç bir çıkışa geçme maçı olarak görülmemeliydi, zira 3 gün sonra sezonun maçı diyebileceğin bir karşılaşma önünde dururken rotasyonu bu kadar sorunlu bir takımdan bu deplasmanda kazanacak oyun beklemek iyimserlik olurdu. Zaten ligde normal sezon için çok fazla şansımız yok, hep dediğimiz üzere play-off yarı finalinde Banvit'le karşılaşmak daha iyi bile olacaktır. Şahsen zamanı geldiğinde, saha avantajı onlarda olsa bile Banvit'i eleyeceğimizi düşünüyorum. Tabi ki sakatlıklardan dönecek oyuncuların da yardımı ve toparlanmamızla beraber.. Şimdi ise önümüzde konsantre olmamız gereken çok daha önemli bir maç var, sorunlar-problemler ne olursa olsun. Bu maçı alıp sezonu kurtarmaya yönelik bir adım atmamız lazım. Çok zor olacak, ama herkes elinde ne var ne yok ortaya koyarsa yapılmayacak bir iş değil. Yapmamız lazım!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0