Şampiyonluk ateşi..

Kadınlar Basketbol Ligi'nde play-off final serisinde ilk 2 maçı kazanarak seride 2-0 öne geçen ve ardından Ataşehir'de oynanılan iki maçı kaybederek seriyi 2-2'e getiren Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımı, 14 yıl aradan sonra lig şampiyonluğunu elde etmek için Abdi İpekçi Arena'da sahaya çıkacak. Bu sezon Euroleague ve Türkiye Kupası'nda ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında şampiyonluk sevinci yaşayan Ekrem Memnun'un öğrencileri yarın ligde şampiyonluk için sahaya çıkarken, taraftarı da tribünde en büyük itici gücü olacak. Şampiyonun belli olacağı karşılaşma aynı zamanda ayrı bir özellik taşıyor. Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olan mücadele için satışa çıkan tüm biletler 18 saat içerisinde tükendi ve bu sezon kadın basketbol takımı ilk kez bir mücadeleyi kapalı gişe oynayacak!


Kapalı gişe olarak oynanacak olan bu mücadele öncesinde taraftarların günler öncesinden sosyal medyada hareketlendiğinin altını çizmek gerekiyor. Ataşehir'de oynanılan iki karşılaşma basketbolun oynanacağı sağlıklı bir ortamdan uzak ve tamamen küfür-taşkınlık içerisinde geçerken, zaman zaman Fenerbahçe protokol tribünleri de karşılaşmanın hakemlerini azarlama gücünü kendilerinde görmeye başlamıştı. TBF yetkilileri Jülide Sonat ve Ali Özsoy'un taraftarların ve malum takımın yöneticilerinin tacizlerine uğradığı ortamda, oyuncularımızın ne denli sıkıntılar yaşadıkları, 40 dakika küfür edilmesine rağmen hakemlerin umursamaz ve kural tanımamazlıklarının hepsi bir kenara not edildi. Son olarak oynanılan iki karşılaşmada özellikle Fenerbahçe baş antrenörü Roberto Iniguez saha içerisine girerek, takımının altıncı oyuncusu gibi parkede yer alırken hakemlerin buna reaksiyon göstermemeleri de ortaya konulan oyunu daha net görmemizi sağlayan parçalardan birisi oldu. Takımımızı böyle bir ortamda yalnız bırakan yöneticilerimizin de suçu yok değil. Özellikle terör yuvasında oynanılan iki karşılaşmanın ardından hakemlere veya federasyona eleştiri yöneltmek, masaya yumruğunu vurmak yerine "Hakemler önce kendi can sağlıklarını düşünmek zorundalar." yorumu yapan şube yöneticilerimizi de unutmamak gerekiyor. Ama hepsinden önce, ilk hedef şampiyonluk kupası.

Pazartesi akşamı oynanacak olan karşılaşmada sağduyulu ve soğukkanlı olmak en büyük görevimiz ancak rakip takımı ve hakemleri baskı altına almak, "cehennem" lakabının hakkını vermek bu görevlerimizin de öncesinde geliyor. Abdi İpekçi Arena'da oynanacak olan şampiyonluk mücadelesinde, cehennem ateşinin şampiyonluk ateşine ve kutlamalardaki meşalenin/havai fişeğin ateşine dönmesi hepimizin en büyük arzusu. Gerginlik, nefret, şiddet bize göre değil ancak kurallar dahilinde yapılacak her türlü baskıya ihtiyacımız var. Sezonun en önemlisi 40 dakikasını oynayacağız belki de.. Çıkın ve kazanın. Takımınızla, taraftarınızla!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0