Ergin Ataman: Söz veriyorum, şampiyon olacağız!

Beko Basketbol Ligi'nde üstüste ikinci kez final oynayan ve "Şampiyon" ünvanını korumak için ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker karşısında dört galibiyete ihtiyacı olan Galatasaray Liv Hospital'de dün oynanılan serinin ikinci karşılaşması sonrasında baş antrenör Ergin Ataman önemli açıklamalarda bulundu. Ülker Sports Arena'da oynanılan karşılaşmanın ardından maçın hakemlerine yönelik sert açıklamalarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, Abdi İpekçi Arena'da elde edecekleri iki galibiyetle şampiyonluk yolunda yürümeye devam edeceklerini dile getirirken; takım olarak Fenerbahçe'den daha iyi olduğumuzu ve hakemlere rağmen şampiyon olacaklarını dile getirdi. Ergin Ataman'ın karşılaşma sonrasında hem yayıncı kuruluşa hem de basın toplantısında dile getirdiği açıklamalarının tamamı şu şekilde oldu..

"(Markoishvili ve Bo McCalebb'in son anlardaki pozisyonuna ithafen) Tartışmalı bir karar değil, karar net bir şekilde ortada. Biraz önce tekrarını da izledim Lig TV'den, sporseverler de tekrar tekrar gösterin ki izlesinler. Son pozisyonda Bo McCalebb'in Markoishvili'ye % 100 bir faulu var. Maç topu, bir sayı öndeyiz. Maçın bitmesine 14 saniye var. Tabii ki maç boyunca hakemler bu kadar taviz verirse bunları çalamaz. Fenerbahçe Ülker benchinden yapılan itirazlara, Fenerbahçeli sporcuların neredeyse her düdükte parkeleri dövmelerine taviz verip ondan sonra da gülüp geçiyoruz biz bunlara dersen bunları çalamazsın. Gülüp geçmeyeceksin. İtiraz ediyorsa teknik faul vereceksin. Baskı altına kendini almayacaksın. Yoksa maç boyunca bir şey söyleyemeyeceğim, iyi maç yönettiler ama son bölümdeki kararları maça damga vurdu.

Fenerbahçe Ülker iyi bir takım, yenmek kolay değil ve her karar özellikle son anlarda önemli galibiyet adına. Biz iyi basketbol oynadık. Maçın tamamında kontrol hep bizim elimizdeydi. Sadece ikinci periyotta bir ara oyuncu değişikliklerine gittiğimiz zaman rotasyon esnasında kontrolü kaçırır gibi olduk ama ondan sonra ikinci devrenin tamamında oyunu hep yavaşlatarak hep doğru basketbol oynayarak, savunmaya çabuk gelip ilk maçtaki hataları yapmayarak ve Fenerbahçe'ye hızlı hücum şansı vermeyerek maçı sonuna kadar getirdik. Sonlarda biraz yorulduk. 8 sayı öndeydik. Arroya'ya çalınan hücum faul doğru karardı. Sonra Arroyo'ya çalınan faul ve Dudley'e ribaundda çalınan hücum faul ile rakibimiz sürekli serbest atışlarla bizi yakaladı ama gene öne geçmeyi başardık. Ama son topta bu akşam bizim burada galibiyetimiz çalındı.

Önemli değil, 2-0 gerideyiz. Bu akşam hem kendimize hem de tüm kamuoyuna Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker'den daha iyi takım olduğunu gösterdik. Bunu da şimdi kendi sahamızda 2-2 yapıp ondan sonra yeniden buraya gelip kazanacağız. Bu seri sonunda mutlaka şampiyon olacağız. Buna yürekten inanıyorum ve oyuncularım da inanıyor."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0