Cumhurbaşkanlığı Kupası: Umut veren basketbol..

Bayanlar basketbolda sezonun ilk resmi müsabakası olarak kabul edilen 22. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Galatasaray Odeabank, ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 48-56 mağlup oldu. Takıma sezon ortasında katılaca olan Nevriye Yılmaz ve Sancho Lyttle gibi önemli oyuncularından yoksun olan Ekrem Memnun'un öğrencileri, rakibi karşısında istediği oyunu sergileyemezken Kelsey Bone ve Nuria Martinez'in çabaları yeterli olmadı.

Maça Nuria Martinez, Queralt Casas, Şebnem Kimyacıoğlu, Bahar Çağlar ve Kelsey Bone beşiyle başlayan takımımız hücumda Bone-Casas ikilisiyle sayılar buldu. Takımın belki de en önemli hücum silahı olan İspanyol uzun Sancho Lyttle'ın olmaması takımımız için çok büyük bir handikap olsa da, maçın ilk bölümlerinde uzun rotasyonundan sayılar bulmayı başardık. Kelsey Bone maçı 14 sayı 8 ribaund ile tamamladı ve takımımızın en skorer oyuncusu oldu. Bir diğer uzunumuz Jelena Dubljevic ise maçta durağandı. Jelena Dubljevic gibi önemli bir skorerin bu maçta kendini bulamaması, maçı kaybetmemizdeki önemli maddelerden biriydi. 4 sayıyla maçı tamamlayan Karadağlı uzun, istediği pozisyonları bir türlü bulamadı. Kısa rotasyonumuzun en iyi ismi kuşkusuz İspanyol oyun kurucu Nuria Martinez'di. 11 sayı ile maçı tamamlayan tecrübeli guard, sezon boyunca istediğimiz performansı sergileyeceğinin sinyallerini verdi. Takımımızda skor anlamında çok önemli bir sorunsal var. Shavonte Zellous'ın da gitmesiyle boşalan combo-guard/skorer guard pozisyonunda bir boşluk var. Rakibimizde Tina Charles'tan sonra maçı domine eden bir başka oyuncu tam da aradığımız özelliklere sahip olan Angel McCourty. Geçtiğimiz sezon hem hücumda oyuna yön verişi hem de kendi skorunu yaratmasıyla oyunu rahatlatan bir Shavonte'miz vardı. Şimdi ne olacak, ne bitecek bilmiyoruz. Bu bölgeye bir takviye gerek en kısa zamanda. Her ne kadar iki tane daha kaliteli uzunumuz takıma katılacak olsa da kısa rotasyonunda Nuria'ya yardımcı bir atlet guarda ihtiyaç var. Daha önce takımımızda oynayan Tamika Catchings, Seimoine Augustus gibi önemli oyuncular bu kulüpte iz bıraktılar. Kadın basketbolunun fark yaratan özelliklerinin başında hız, çabukluk ve skorerlik geldiği için bu tarz oyuncular gittikleri her takımda iş yapıyorlar. En yakın zamanda bu sorunun halledilmesiyle bu Fenerbahçe'yi alt edebilecek bir seviyeye yine ulaşacağız. Sancho Lyttle gibi Avrupa'nın en iyi basketbolcusu yokken bu skor iyi bile sayılır benim gözümde. Nevriye Yılmaz'ın da yerli rotasyonundaki etkisini göz önüne alırsak, bu maç başa baş gidebilirdi. Ama yine de bir tane skorere ihtiyaç var, mümkünse siyahi atlet bir 2 numaraya.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0