Hamza Hamzaoğlu resmen Galatasaray'da!

Sezon başında İtalyan menajer Cesaré Prandelli'yi göreve getiren ancak son dönemde istediği sonuçları alamayan Galatasaray'da yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında sezon sonuna kadar görev yapacak isim belli oldu. Akhisar Belediyespor bünyesi altında gösterdiği başarılı performansın ardından A Milli takım teknik direktörü Fatih Terim'in yardımcılığına ve Genç Takımlar Koordinatörlüğü görevine getirine Hamza Hamzaoğlu ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandı. 2 gün önce babasını kaybeden 44 yaşındaki teknik adam, yaşadığı büyük acının ardından hayallerinin takımına imza atmanın gururunu yaşadı.

15 Ocak 1970, Gümülcine doğumlu olan Hamza Hamzaoğlu futbola İzmirspor altyapısında başladı. 17 yaşına kadar altyapının çeşitli kademelerinde forma giyen Hamza Hamzaoğlu, üç sezon profesyonel kariyerinin ardından 1991 yılında Galatasaray'a imza attı. 1991-1995 yılları arasında 4 sezon sarı-kırmızılı formanın başarısı için ter döken ve bu süre zarfında 123 karşılaşmada forma giyen Hamza Hamzaoğlu bu sürenin ardından 1995-1996 sezonu öncesinde İstanbulspor ile sözleşme imzaladı. 4 sezon sarı-siyahlı takımın formasını terleten Hamzaoğlu, milenyumun başında Siirtspor ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Kariyerinin sonlarına doğru Alanyaspor - Yozgatspor - Konyaspor ve son olarak Beylerbeyi forması giyen Hamza Hamzaoğlu aktif futbolculuk kariyerini 2003-2004 sezonunun sonunda noktalamış oldu. Galatasaray'da dört sezon boyunca büyük başarılar elde eden ve kaptanlığa kadar yükselen Hamza Hamzaoğlu, o dönem ezeli rakibimiz Fenerbahçe'den gelen astronomik teklifi kibar bir şekilde "Ben Galatasaraylı Hamza olarak kalmak istiyorum" diyerek redetmişti.

2004 yılında aktif futbolculuk hayatını noktalayan Hamza Hamzaoğlu, bir sezon aranın ardından Konyaspor'da yardımcı teknik direktör olarak göreve başladı. 2008-2009 sezonunda Malatyaspor, 2009-2010 sezonunda ise Eyüpspor'da teknik direktörlük serüvenine atılan genç teknik adam, 2010-2011 sezonunda Denizlispor'da görev yaptı. Sezonun ilk yarısını lider tamamlayan yeşil-siyahlı ekipte ikinci yarı işler pek istenildiği şekilde gitmeyince Hamza Hamzaoğlu tüm sorumluluğu üzerine alarak 2011 yılının Şubat istifa etti. Genç teknik direktör sadece bir ay sonra, küme düşme potasında yer alan Akhisar Belediyespor ile sözleşme imzaladı ve takımını sezon sonunda kümede tutmayı başardı. Yeşil-siyahlı takımda ikinci sezonu olan 2011-2012 sezonunda PTT 1.Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor normal sezonu 17 galibiyet - 12 beraberlik ve 5 mağlubiyetle topladığı 63 puanla şampiyon olarak tamamladı ve adını Süper Lig'e yazdırdı. Bu başarıda hiç kuşkusuz 44 yaşındaki teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun payı küçümsenemeyecek kadar büyük olmuştu. 

2012-2013 sezonunda Süper Lig'de mücadele etme fırsatı bulan Hamza Hamzaoğlu ve öğrencileri, oldukça mütevazi bir kadro ve bütçe ile 34 hafta sonunda topladığı 42 puanla 14. sırada yer almayı başararak ligde tutundu. Hamzaoğlu yönetimindeki Akigolar, sezonu 11 galibiyet - 9 beraberlik ve 14 mağlubiyet ile kapatırken, kalesinde gördüğü 44 gole karşılık rakip fileleri 36 kez havalandırmıştı. Hamza Hamzaoğlu ve öğrencileri Türkiye Kupası'nda ise üçüncü turda Tokatspor'a tek golle elenmekten kurtulamamıştı. 2013-2014 sezonunda Akhisar Belediyespor bünyesi altında dördüncü sezonunu geçiren Hamza Hamzaoğlu, bir sezon önceki istikrarlı performansını bu süre içerisinde de devam ettirme başarısı gösterdi. 34 maç üzerinden oynanılan Süper Lig'de sezon boyunca 12 galibiyet - 8 beraberlik ve 14 mağlubiyet sonrasında topladığı 44 puanla 10.sırada tamamlayan Manisa ekibi, 44 gol atarken kalesinde de 55 gol görmüştü. Sezon içerisinde Galatasaray'da gerçekleştirilen teknik direktör değişikliği sonrasında Fatih Terim milli takımın yolunu tutarken, 44 yaşındaki genç teknik adam Hamza Hamzaoğlu'nun da milli takımda yardımcı antrenörlük görevine getirildiği açıklanmıştı. Akhisar Belediyespor adına kulüp tarihinde önemli bir yere sahip olan Hamzaoğlu, sezon sonuna kadar yeşil-siyahlı ekipte görev yapmış ve sezon sonunda törenle kulüpten ayrılmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0