Olmasaydı sonumuz böyle..

Sezona fırtına gibi başlayan, pota altımızın kilit ismi, yerli uzunların gözdesi Furkan Aldemir ile yollar ayrıldı. 5 aydır maaş alamadığı gerekçesiyle kulübe ihtar çektiği sanılan Furkan Aldemir, resmi instagram hesabından bir açıklama yaptı. 4 sezondur Galatasaray formasını gururla terleten 23 yaşındaki pivot, sezonun kalan kısmından itibaren geçerli olmak üzere 2 yılı takım opsiyonlu 4 yıllığına NBA takımlarından Philadelphia Sixers ile sözleşme imzaladı. Basketbolda bu sene de mottomuz aynı: Hiçbir başarı cezasız kalmaz!

"Hakkımda çıkan haberler için açıklama yapmak istedim. 

NBA'de oynamak her oyuncunun olduğu gibi benim de en büyük hayallerimden biri. Ve bu hayallerim doğrultusunda son günlerde kendim için olumlu şartlar oluştu. Ailem ve menajerlerimle şartları değerlendirdik ve Amerika'daki sistemin benim kariyerim adına daha verimli olacağı kanısına vardık. Ama şunun bilinmesini isterim ki; Galatasaray'daki kariyerim boyunca her zaman bu renkler icin savaştım, sahada bu renkler için fedakarlık yaptım. Yeri geldiğinde takımdaki çoğu arkadaşımın yaptığı gibi sakatken sahaya çıktım. Sahada sadece bu camianin başarısı için ter döktüm.

Ayrıca sanıldığının aksine ekonomik sebeplerle değil Türkiye'deki basketbol gelişimimi bir üst seviyeye taşımak icin gitmeye karar verdim. Bu bağlamda Galatasaray kulübünden geçmiş alacaklarım dışında bir talebim olmadan ve kontrat haklarımı kullanmadan ayrılıyorum. Galatasaray camiasının bizlere aşıladıkları etik değerleri ve saygıyı karşılıklı koruyacağımıza inanıyorum.

Galatasaray'a ilk geldiğimde hayallerimden biri de bu renklerden ayrılırken gittiğim adresin başka bir Avrupa kulübü değil NBA olmasıydı. Bunu gerçekleştirmiş olmanın da gururunu yaşamaktayım. Şimdiki hedefim daha önce bu ligde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmiş ve şu an temsil eden abilerim gibi başarılı olmak. Bunun için sabır ve azmin önemli olduğunun farkındayım.

Allah'ın izniyle sakatlıksız ve güzel bir şekilde kariyerime hayırlı başarılar katmak istiyorum. Kariyerim boyunca bana destek olan takım arkadaşlarıma, koçlarıma, abilerime ve taraftara teşekkürü borç bilirim. Dualarınızı eksik etmeyin. Allah utandırmasın..."


Yukarıdaki cümleler sezona en iyi başlayan oyuncularımızdan biri olan Furkan Aldemir'e ait. Pota altında sıkıntı çektiğimiz bu sezonda, müthiş bir form grafiği yakalayan genç uzun maddi sebeplerden ötürü sözleşmesini tek taraflı fesh etti. Yukarıdaki açıklamalarda paranın p'sini bile kullanmayan aslan yürekli Furkan, "kol kırılır yen içinde kırılır" dercesine gidiş sebebini kariyer imkanlarına dayandırdı. Ben inanıyorum ki sezon başından beri hakkı olan ve hatta geçen sezondan da kalan, emeğinin karşılığı paraları alamadı ve basketbol şubemizin geriye gidişine şahit oldu. Ailesi, kariyeri ve sosyo-ekonomik konumu için NBA yolunu tuttu. Büyük kulüpler sporcularına verdikleri sözü tutarlar. Para konusunda yetkili ağızdan çıkan söz, karşısındaki sporcu için senet değerindedir. Böyle güvensiz bir ortamda Furkan Aldemir dahil hiçbir oyuncumuza kal deme lüksümüz yok. Furkan Aldemir hiç kuşkusuz Galatasaray kariyeri boyunca gerekli fedakarlıkları zaten yaptı. Fenerbahçe geçen sezonun sonunda çok daha iyi sözleşme teklif etti, ancak düğününde Ünal Aysal'a "Ben takımda kalmak istiyorum" demeyi tercih etti. Sezon başında ciddi rakamlar yazan 3 yılık sözleşme imzalandı ancak sezon başında bütçenin düşürülmesi nedeniyle "Bu sözleşme olmamış, paranı düşürelim" dedik; Furkan kabul etti yeni sözleşme imzaladı. 5 aydır sürünen pota altını canlandırdı, yabancı oyuncularda bile bulamayacağımız performans sergiledi ancak geçen sezondan bile kalan parasını alamadı. Hiç kimse kusura bakmasın, bu oyuncular spor olsun diye basketbol oynamıyorlar.

Yolun açık olsun Furkan Aldemir, yaşattıkların ve NBA'deki performansınla bize yaşatacağın gurur için teşekkürler.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0