STSL | Hem geç, hem güç oldu..

Hafta ortasında Anderlecht deplasmanında aldığı mağlubiyetle Avrupa defterini bu sezon kapatan Galatasaray, hafta içi yaşadığı teknik direktör değişikliğinin ardından Süper Lig'in onbirinci haftasında Gaziantepspor deplasmanında sahaya çıktı. Claudio Taffarel önderliğinde sahaya çıkan takımımız rakibi karşısında 89.dakikada Burak Yılmaz'ın kafa golüyle sahadan 3 puanla ayrıldı ve puanını 22'e çıkartarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Prandelli'nin görevden ayrılması sonrasında dün itibariyle Hamza Hamzaoğlu'nu sezon sonuna kadar göreve getiren Galatasaray'da ligin zorlu deplasmanlarından Antep karşısında alınacak 3 puan kaos ortamındaki camianın özgüvenini geri kazanmasını sağlayacaktı. Taffarel yönetiminde sahaya ideal onbir ve formasyon diyebileceğimiz Muslera - Sabri, Semih, Chedjou, Tarık - Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Bruma ve Burak onbiriyle sahaya çıkan Galatasaray rakibi karşısında istekli bir oyun sergilemesine karşın savunmasında zaman zaman açıklar vererek rakibine ciddi şanslar tanıdı. Muslera'nın kalesinde güven verdiği ve Gaziantepli oyuncuların pozisyonları cömertce harcadığı dakikalarda Sneijder ile iki kez gole çok yaklaşan Galatasaray, devreyi golsüz eşitlikle tamamladı. İkinci yarıya Bruma - Umut değişikliği ile başlayan Taffarel, çift forvet beklentilerini bir süre beklemeye aldı. Oyunun devam eden sekansında takım adına en çok tehlike yaratan isim olan Sneijder sakatlığı nedeniyle kenara gelirken, zorunluluktan çift forvete dönen Galatasaray oyunu rakip yarı alana yıkıp arka arkaya pozisyonlara girdi. Umut'un hücumda gösterdiği baskı ve önalanda yaptığı koşularla Burak'a alan açması, Olcan'ın yanı sıra sol kanadı kullanan Tarık'ın içeriye sık sık bindirmesiyle pozisyon yaratan Galatasaray, son dakikalara girerken Hamit'in arka direğe kestiği ortada maçın en başarılı isimlerinden Karcemarskars boşa çıkarken golde Umut'un payı büyük. Umut topa doğru hamle yaparak Karce'nin topu rahatlıkla uzaklaştırmasını engelliyor ve savunmadan seken topu Burak ağlarla buluşturdu. Golden sonra gördüğümüz sevinç, takımın taraftarla buluşması ve tellere tırmanması işin doğrusu özlediğimiz görüntülerdi.

"Geç olsun, güç olmasın" diye bir atasözümüz vardır. Antep'te elde edilen 3 puan hem geç, hem güç oldu ancak sonu güzel oldu. Bu dönemde iyi futboldan ziyade elde edilecek her galibiyet, atılacak her gol çok önemli. Galatasaray bir kaos döneminde ve bunu en az zararla atlatması gerekiyor. Hamza Hamzaoğlu'nun takıma etkisi olacağı aşikar, her yeni hoca bir rüzgarla gelir ve o rüzgarı arkasına alırsa şampiyonluk yürüyüşünün başlayacağına hepimiz hem fikiriz. Taffarel'in maçtan sonra açıklamaları çok daha önemli detaylar barındırıyor. Prandelli ile fikir ayrılıkları yaşadıklarını, oyuncuların antrenman metodlarından rahatsız olduğunu ve bugün itibariyle Hamza Hamzaoğlu tercihinin son derece doğru olduğunu belirtiyor, maçtan sonra Taffarel. Bu detayları üstüste koyduğumuzda İtalyan teknik adamın ayrılması bir kat daha doğru görünüyor.

Antep deplasmanının özeti, zor oldu ama güzel oldu. Bu sezon ligde evinde sadece yiyen ve bir kez mağlup olan Okan Buruk'un öğrencileri ligin dişli takımlarından birisi olacak. Son derece doğru oyuncu tercihleri var ve takım olarak gösterdikleri direnç ligin her takımına ters gelecek türden. Okan Hoca'ya da başarılar dileyelim, bir gün Galatasaray çatısı altında görmek dileğiyle.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0