Ergin Ataman: Gelişecek, zorlu bir takım olacağız..

THY Euroleague'de son 16 takım arasında yer alan ve TOP 16 turunun E Grubu'nda ilk maçında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 78-69 mağlup eden Galatasaray Liv Hospital erkek basketbol takımında baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Takım olarak gelişeceklerini ve zorlu bir takım olmaya açık olduklarını dile getiren deneyimli başantrenör, grubun son maçında TOP16'ya kalmayı başarmalarına karşın bu seviyelerin takımı olduklarını göstereceklerini dile getirdi. Kaunas galibiyetinin ardından Ergin Ataman'ın düzenlediği basın toplantısının tamamı şu şekilde..

TOP16 turuna önemli bir galibiyetle başladığımızı düşünüyorum. Her ne kadar genç oyunculardan kurulu olsalar da, Zalgiris Kaunas takımı hepinizin bildiği gibi Avrupa basketbolunda önemli bir yere sahip. Bu bize moral verecektir. Top 16 turuna son anda giren bir takımız ama burada var olacağımızı gösterdik. 
Karşılaşmaya iyi başlayamadık ve hücumda istediğimiz şutları sokamadık. İlk devre savunmada zorluk çektik. Devre arasında konuştuk ve savunmamızı daha sertleştirdik. Özellikle Carter’in bize ciddi anlamda katkısı oldu. Sinan ikinci devre savunmada katkı verdi. Tam sahada baskı yaparak tempoyu arttırmaya çalıştık ve maçın gidişatını lehimize çevirdik. Neticede de 9 sayılık farklı bir galibiyetle TOP16 turuna başlıyoruz. 
Seyirci çok önemli bir faktör. Bu akşam taraftarımız olsa bu maçı 9 sayıyla değil, belki 19 sayıyla kazanacaktık. Hele böyle iyi savunma yaptığımız bir ikinci devre taraftarın da coşacağını düşünürsek, çok daha etkili oynayabilirdik. Üç maç cezamız vardı. Çok şükür ikisini galibiyetle atlattık. Sahamızda bundan sonraki maçımızı Alba Berlin ile yapacağız. Onu da inşallah atlatıp, Maccabi Electra maçıyla taraftarımızla buluşacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0