TBL | Bir darbe de İstanbul BŞB'den..

Galatasaray Liv Hospital, ligin 14. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı 84-81 İstanbul Büyükşehir Belediyesi kazandı. Carlos Arroyo'nun 23 sayı 5 asistlik performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Bu sezon aldığı 7. mağlubiyetle ilk 4'ten iyice uzaklaşan sarı-kırmızılılar, lige gereken ciddiyeti maalesef göstermiyor.

Maça Carlos Arroyo-Sinan Güler-Vladimir Micov-Zoran Erceg-Patric Young beşiyle başladık. İlk dakikalarda Carlos Arroyo ve Sinan Güler üstünden skor üretmeye çalıştık. İBB yeni transferleriyle ilk önemli maçına çıkmıştı. Yeni transferi Sasha Vujacic üzerinden oynayan konuk takım, tecrübeli skorerinden iyi yararlandı. TV Molasına kadar bu yükü iyi taşıyan Vujacic'e Zack Wright ve Damir Markota'nın da eklenmesiyle fark iyice açıldı. Çeyrek sonuna doğru Carlos Arroyo ile yeniden kıpırdanan Galatasaray Liv Hospital, ikinci çeyreğe 17-16 geride girdi. İkinci çeyreğe de Zack Wright'la etkili giren İBB, farkı açmaya başladı. Kerem Gönlüm'ün oyuna girmesi ve Pocius'un skor bulmasıyla oyunu eline almaya başlayan Galatasaray, Vujacic'in kenarda olduğu dönemden iyi faydalandı. Çeyrek sonlarına doğru Pocius ve Erceg'ten gelen üçlüklerle skor avantajını eline alan takımımız, 43-36 ile ilk devreyi önde kapattı. Üçüncü çeyrekte çok farklı bir maç oynandı sanki. Takımımız maç bitmişçesine ya da nasıl olsa yeneriz dercesine umursamazca oynadı. Basketbolun doğrularını bir kenara bırakarak bir nevi All-Star eğlencesi sandık maçı. Bu çeyrekte 13-0'lık seri yakalayan konuk takım, takımımızın laubali savunmasına acımadı. Son çeyreğe 12 sayı geride girdik. Son 10 dakikaya Sinan Güler'in sayılarıyla etkili başladık. Rakip hücum silahları gününde oldukları için onlar da skor bulmaya devam ettiler. Sasha Vujacic kırılgan savunmalara karşı ne denli büyük bir tehdit olduğunu kanıtladı. Carlos Arroyo ve Justin Carter'ın da Sinan'a yardımcı olmalarıyla istediğimiz hücum opsiyonlarını kullanmaya başladık. Son çeyrekte çok istekli bir oyun sergilesek de Jure Balazic'in şut seçimlerine mâni olamadık. Maçı 17 sayıyla tamamlayan Balazic son saniyelerde attığı üçlükle maçın kapılarını takımımıza tamamen kapattı.

Ligde 7 galibiyet 7 mağlubiyetle yolumuza ciddi bir hasarla devam ediyoruz. Play-off için ilk 4'e girmek bence artık o kadar da kolay değil. Sürpriz yenilgilere kapımızı kapatmamız lazım. Bir yerli uzun takviyesi yaparak, ligi önemsediğimizi göstermemiz lazım. Bu sıralar İzzet Türkyılmaz ismi çok konuşuluyor. Ligde iyi iş yaptığını biliyoruz, Furkan kadar efektif olmasa bile ligi tanıyan ve şutu olan bir yerli uzun fayda sağlayacaktır. Böylece Young'ın back-up'ı da olmuş olur. Bu maçı üçüncü çeyrekte kaybettik. Rakibi hiç önemsemedik ve son çeyrekte maçı alacağımızı sandık. Ama İBB aynı istek ve azimle devam etti ve maçı bize vermedi. Ergin Ataman'ın takıma verdiği 3 günlük kamp cezasıysa bu laubalilik ile ilgili. Madrid maçında daha ciddi ve hazır bir Galatasaray görmek dileğiyle..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0