STSL | Yarım saat yeter..

Spor Toto Süper Lig'in 21.haftanın kapanış maçında evinde lig sonuncusu Balıkesirspor'u ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyarak sahadan 3 puanla ayrıldı ve şampiyonluk yarışında zirve takibini sürdürdü. Hamzaoğlu'nun öğrencileri bu galibiyetle puanını 45'e çıkartırken, takımımıza galibiyeti getiren goller mücadelenin ilk yarım saatinde Aurelien Chedjou , Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz'ın ayağından geldi.

Hafta ortasında kupa mesaisine Sinan Bolat dışında neredeyse as kadrosuyla çıkan Galatasaray, kazandığı "kazanma alışkanlığını" bu hafta lig maçında da gösterdi. Konyaspor karşısında sahaya çıkan Sinan, Tarık - Koray - Chedjou - Olcan, Melo - Selçuk - Sneijder - Bruma - Yasin ve Burak onbirinden sadece Muslera'yı değiştiren Hamzaoğlu, kalibre olarak ölçü kabul etmeyeceğimiz Balıkesirspor karşısında sahaya sürdüğü hücumcu kadrosunun karşılığını aldı. Rakibi karşısında santrayla birlikte oyunun kontrolünü ele alan, oyunu rakip yarı alana yıkan takımımız Wesley Sneijder'in arka direğe kestiği korner sonrasında Koray - Burak ve Chedjou'nun birbirini tamamlayan minik dokunuşlarıyla öne geçti. Bu golden on dakika sonra Wesley Sneijder ceza sahası içinde 100 km/h'e yakın vurdu, kaleci topu dahi görmedi. Beş dakika sonra da Burak Yılmaz ceza sahası içinde müthiş bir vuruşla ilk yarım saatte skoru 3-0'a taşıdı. Dikkat çeken nokta, beş dakika arayla arka arkaya Kağıt üzerinde üç golü bu şekilde yazdığımızda Galatasaray'ın maçı tek kale oynadığını düşünebilirsiniz. Ancak gol yağmurundan bir kaç dakika önce Tarık Çamdal'ın üst direkte patlayan ters vuruşu bir karış aşağıdan gitse, bu akşam pek kolay olmayabilirdi.

İkinci yarıda ise kelimenin tam anlamıyla, bitse de gidelim havasında bir oyun izledik. Balıkesirspor oyunun son bölümlerine doğru 10 kişi kalmasına karşın savunmanın arkasına atılan toplarla tehlike yarattı ve bağıra bağıra gelen bu ataklardan birinde de kalemizde golü gördük. Savunmanın, ortasahanın bu kadar çabuk oyundan düşmesi, Melo'nun yerine Emre'nin oyuna dahil olmasıyla yumuşayan merkezin yanı sıra iki hücumcu bek (Tarık ve Olcan) geri dönüşlerde sorun yaşayınca yeni yeni birbiriyle oynayan Koray&Chedjou ikilisinin arasına atılan toplar kalemizde tehlike yarattı.

Ezeli rakiplerin kazandığı haftada, mesaj vererek kazanmak güzel. Hamzaoğlu'nun kafasındaki onbir şablonu üç aşağı - beş yukarı belli ve zaman zaman kontenjan kapsamında bazı isimler değişebiliyor. Olcan'ın sol bek performansı bu tarz maçlarda pek fena sayılmaz, Telles'i de bu sayede dinlendirme şansımız olacaktır. Yasin'in hücumdaki etkinliği, gollerdeki payı gözardı edilemez. Hepsi bir kenara, merkezde serbest rolde oynayan Wesley Sneijder bu ligin çok çok üzerinde bir isim. Sürekli kaleyi yoklayan, ileriyi düşünen, hareket halinde olan, toplu veya topsuz deplase olan.. Hollandalı yıldız gösterdiği performansla parmak ısırtıyor, basına nazire yaparcasına her golden sonra hocasına ve kavga ettiği (!) arkadaşlarına koşuyor. Mutlu, arzulu, istekli bir Sneijder bu ligde fark yaratacak bunu herkes biliyor. Ancak bilinen bir gerçek daha var, korkunun ecele faydası yok!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0