STSL | Şampiyonluk fragmanı..

Liglere verilen bir haftalık aranın ardından hafta ortasında kupada adını yarı finale yazdıran Galatasaray, şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor. Spor Toto Süper Lig'de son sekiz maçlık viraja girilirken tam kadro çalışmalarını sürdüren Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ligin 27.haftasında Trabzonspor deplasmanında sahne alacak. 19 Nisan 2015 Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetirken, karşılaşma öncesi istatistikler ve maç önü analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: LİDER GALATASARAY, 58 PUAN
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 26 hafta sonunda 58 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin iki puan önünde yer almaya devam ediyor. 26 hafta sonunda 18 galibiyet - 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrılan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, geçtiğimiz hafta iç sahada ağırladığı KDÇ Karabükspor karşısında sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda haftayı kayıpsız kapatmıştı. Bu sezon iç sahada oynadığı 13 maçta 27 gol atıp, 17 gol yiyen Galatasaray, deplasmanda ise 13 maçta rakip fileleri 23 kez havalandırırken, kalesinde 15 gol gördü.

TÜRKİYE KUPASI: YARI FİNALİST
Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümeye devam eden Galatasaray, hafta ortasında kupa mesaisinde de şampiyonluk yolunda kayıpsız devam etti. Trabzon'da geçtiğimiz hafta Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırı sonrasında bir hafta ertelenen maçlar nedeniyle Çarşamba günü oynanılan Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final turunun rövanş karşılaşmasında Manisa deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray, yedek ağırlıklı kadroyla sahaya çıktığı karşılaşmada sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılarak, ilk maçtaki 4-1'lik galibiyetle birlikte iki maç sonunda toplamda 5-2'lik skorla adını yarı finale yazdırdı. Hafta ortasında oynanılan mücadelede 52 gün sonra takımla birlikte sahaya çıkan Felipe Melo kuşkusuz günün en güzel gelişmesi oldu. Bel fıtığı ameliyatı geçiren ve sezonu kapattı denilen Brezilyalı yıldız, ligin bitimine 8 hafta kala takımın gücüne güç katmış oldu.

HÜCUMUN YARISI: SELÇUK, SNEIJDER, BURAK
Galatasaray bu sezon ligde 50 kez rakip fileleri havalandırırken, atılan gollerin yarısında Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz'ın imzası bulunuyor. Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte çıkışa geçen tecrübeli ortasaha oyuncusu Selçuk İnan bu sezon forma giydiği 25 lig maçında 3 gol - 5 asist performansına imza atarken, takımın hücumdaki en büyük kozu Wesley Sneijder forma giydiği 25 lig maçında 8 gol - 2 asist performansıyla takımını sırtladı. Bir süredir sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalan Burak Yılmaz ise bu sezon ligde 21 maçta forma giyerken bu karşılaşmalarda 14 gol - 3 asist performansına imza attı. Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, son olarak ligin 25.haftasında deplasmanda oynadığımız Kasımpaşa maçında fileleri havalandırırken, Wesley Sneijder geçtiğimiz hafta Karabük deplasmanında nefis bir frikik golünün yanı sıra maçın son dakikalarında skoru belirleyen golü atarak galibiyette başrol oynamıştı. 

HAMZAOĞLU ETKİSİ: 36 PUAN, 37 GOL
Cesare Prandelli yönetiminde sezona başlayan ve 1 Aralık itibariyle teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getiren Galatasaray'da şampiyonluk yolunda başarının anahtarı hiç kuşkusuz 45 yaşındaki teknik adam oldu. Göreve geldiği günden bugüne Galatasaray'ın başında teknik direktör olarak sahaya çıktığı 15 karşılaşmada 11 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Hamzaoğlu, maç başına 2.4 puan ortalaması ile ligin en iyi teknik direktörlerinden birisi oldu. Hamza Hamzaoğlu yönetiminde 15 karşılaşmada 36 puan toplayan Galatasaray, ayrıca bu karşılaşmalarda 37 kez rakip fileleri havalandırarak maç başına 2,46 gol ortalamasına ulaştı. Hamzaoğlu ayrıca, sarı-kırmızılı takımın başında teknik direktör olarak çıktığı ilk 2 derbi maçında 1 galibiyet - 1 mağlubiyet aldı. Beşiktaş ile deplasmanda oynanılan derbiden 2-0 galip ayrılan taraf olan Hamzaoğlu, bir sonraki derbi performansında Fenerbahçe karşısında deplasmanda 1-0 mağlup ayrılmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0