STSL | Sonunda iyiler mutlaka kazanır..

Süper Lig'de bitime 7 hafta kala şampiyonluk yürüyüşüne devam eden Galatasaray, geçtiğimiz hafta deplasmanda Trabzon karşısında kaybettiği avantajın telafisi için Ali Sami Yen Arena'da taraftarının desteğiyle Gaziantepspor'u ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koymasına karşın 3 puanı getiren golü 85'te Hakan Balta'nın kafasıyla bulan Hamzaoğlu'nun öğrencileri sahadan 3 puanla ayrılırken, 45 yaşındaki teknik adamın saha içi tercihleri galibiyete rağmen tartışma konusu oldu.

Şampiyonluk yolunda mücadele ettiği ezeli rakibi Fenerbahçe'nin hafta sonu berabere kalmasıyla birlikte geçen hafta kaybettiği avantajı yeniden eline geçirme fırsatı bulan Galatasaray, dün her ne kadar rakip kalede baskılı bir oyun ortaya koysa da 85. dakikaya kadar aradığı golü bulamayınca gerginlik arttı. Hakan'ın ön direkte kafa vuruşuyla topu ağlara göndermesinin ardından şampiyonluk yolunda bir önceki haftanın telafisini gerçekleştiren takımımız karşılaşmaya Muslera - Sabri, Chedjou, Hakan, Telles - Emre, Melo, Selçuk, Olcan - Umut ve Burak onbiriyle başladı. Maç kadrosunun açıklanmasının ardından, maçtan 5 saat önce bir gazetenin kadroyu (yedekler dahil olmak üzere) vermesi soru işaretlerini ve tartışmaları beraberinde getirirken, Wesley Sneijder'in yokluğunda takımın en formda hücumcu isimlerinden Yasin Öztekin'in kenara, bir önceki haftanın soru işaretleri Olcan Adın ve Umut Bulut'un da onbirde olması tartışma konusu oldu. Gaziantep karşısında iç sahada oynuyorsanız, baştan sona dalga dalga rakip kaleye yüklenerek galibiyeti aramak zorundasınız. Şampiyonluk yolunda, iç sahada bir rakibe karşı oynuyorsanız, derbi dahi olsa golü erkenden bulup maçı ilk yarıda kopartmanız gerekir. Kontrollü, dengeli veya hücumda üretkenlikten uzak bir takım bunu başaramaz. Wesley Sneijder gibi yaratıcı bir beyinin olmadığı onbir formasyonunda Umut'u forvet arkası veya sağ forvet olarak kullanmak Hamzaoğlu'nun haftalardır devam ettiği yanlışlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Burak bu takımın en uçtaki oyuncusu olmak zorunda, ceza sahasında girdiği pozisyonları golle sonuçlandırma konusunda bir hayli başarılı ancak aynı şeyi Umut için söylemek çok zor. Şampiyonluğa giden yolda, zirve mücadelesi veren takımın forveti altıpasın içinde topla buluştuğunda bile ne yapacağını bilemiyorsa, bu sizin için pek hoş değil. Galatasaray taraftarı için de öyle.. Dün ilk yarının 15 dakikası dışında üretkenlikten, hücumdan yoksun bir kimliği vardı Galatasarayın. Daha kötü futbol oynadığımız oldu ancak dün akşam oynadığımız 15-45 dakika arası kadar sinir edici bir oyun ortaya koymamıştık. 

İlk yarıda üretkenlikten bu kadar uzak bir Galatasaray, ikinci yarıda taraftarının da katkısıyla olması gereken takım kimliğine büründü ancak burada tartışılması gereken nokta Hamzaoğlu'nun oyuna müdahalesi. Son yarım saatte pozisyonsuz bir şekilde ve golsüz eşitlikle devre tamamlanmış. Oyun anlamında rakip kalede tehlike yaratamıyor, tam tersi Umut ve Olcan ile üretkenlikten uzak kalıyorsunuz. Kenarda oyuna sokacağınız, hamle yapacağınız ilk isim Yasin Öztekin. Hem sol kanat oynar, hem sol forvet oynar, hem forvet arkası oynar. Oynar da oynar.. Form grafiği malumunuz. Bir diğer opsiyonunuz Bruma. Her iki kanatta oynar, süratiyle ve topu taşımasıyla takımı hücumda tutar. Soyunma odası dönüşünde kadroya hamle yapmayan Hamzaoğlu, tribünden seslerin yükselmesiyle birlikte 50. dakikada Bruma ve Yasin'i ısınmaya gönderip, 10'ar dakika arayla (60 - Yasin, 70 - Bruma) iki oyuncuyu da oyuna alarak oyunun dengesini değiştirdi. Hamzaoğlu'nun bu hamlesiyle oyun bir anda Gaziantep cezasahası etrafında oynanmaya başlarken, bu hamlesiyle maçı çevirdiğini düşünen varsa büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını söylemek mümkün. Maça bu şekilde başlasak, bu dakikaya kadar 3 farklı skor içten bile değildi. Ancak geçen her dakika takımı ve tribünü gererken, bir üst paragrafta ceza sahasında girdiği pozisyonu gole çevirme konusunda ülkenin en iyisi dediğimiz Burak Yılmaz'ın gol kaçırma rekoru kırması ayrı bir konu oldu. Golcü oyuncu kaçırdıkça kaçırdı, altı pastan penaltı noktasına, çaprazdan cepheye kadar bir çok noktadan şansını denemesine rağmen aradığı golü bulamadı. Bir sağdan, bir soldan açılan ortalara sonunda ön direğe hareketlenen Hakan Balta o beklenen kafa vuruşunu yaptı ve Ali Sami Yen Arena tarihinin 200. golüne imza atarken Galatasaray'a da şampiyonluk yolunda altından öte 3 puanı getiriyordu. 

Kazanılması gereken maçı, teknik heyetin anlamsız tercihlerine rağmen kazanmayı başardı Galatasaray. Bu haftalarda iyi oynamak, kötü oynamak çok önemli değil ancak bazı şeyleri kendi elinizle zora sokmamak çok çok önemli. Devre arasında takımdan gitmesine kesin gözüyle bakılan ancak Hamzaoğlu'nun kararı doğrultusunda takımda kalan Yasin bugün taraftarın gözbebeği konumunda. Prandeli'nin şans vermediği Bruma'ya süre vererek formunu yükselten Hamzaoğlu, iç sahada mutlak galibiyet elde edilmesi gereken karşılaşmada onu kenara alarak kendisini riske atıyor. Yasin, Bruma, Sneijder, Burak.. Bu takımın hücumdaki en büyük gücü bu dört oyuncu, ancak birisinin kart cezalısı olduğu haftada diğer ikisini de "kontrollü oyun" adı altında kenara almak şampiyonluk yolunda intihar etmekle eş anlamlıdır. Hamzaoğlu kulüp tarihine adını yazdırma şansına sahip.. Doğru tercihlerle bu başarı hiç zor değil ancak her hafta kendisine yeni bir zorluk çıkartıyor. Son 7 maç kaldı hocam, sık dişini.. Sonra istediğin kadar kendine zorluklar çıkart!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0